Stadswandeling 1 augustus 2019 - 31 december 2021 Wijk bij Duurstede, Utrecht

Arrangementen Fort Resort Beemster

Bekijk de activiteiten van Fort Resort Beemster. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Fier Diner arrangement Bussum »

Bussum
Diner arrangement
vanaf 30 gasten - 72,50 p.p. gedurende 4 uur


       Ontvangst met een feestelijk glas Prosecco

       Drie gangen diner op maat gemaakt door onze chef-kok

      Onbeperkt dranken van het Hollands assortiment


Maatwerk
Bij alle arrangementen is locatiehuur, bediening en BTW inbegrepen. Graag maken wij samen met u en een voorstel op maat voor uw feestelijke dag. Informeer naar onze mogelijkheden en aangepaste tarieven wanneer uw bijeenkomst plaatsvindt op een maandag, dinsdag of woensdag.

Bijzonder overnachten, wellnessen & culinair Zuidoostbeemster »

01-01-21 - 31-12-21
Het hotel dat in Fort Resort Beemster gevestigd is heeft een bijzonder verhaal. Vroeger verdedigden de soldaten hier de Noord-Hollandse Beemsterpolder en sliepen ze in de lokalen met alle manschappen. Nu zijn de lokalen omgetoverd door interieurdesigner Osiris Hertman tot tien luxe kamers, twee suites en vier mooie luxe kamers in de fortwachterswoning. Alle kamers hebben prachtig uitzicht over de Fort gracht. Na een bezoek aan de Spa & Wellness loopt u na uw saunabezoek zo door in uw badjas naar een van de luxe kamers & suites. In het Poterne restaurant geniet u van een (h)eerlijk ontbijt. Fort Resort Beemster bevindt zich op slechts twintig minuten van Amsterdam.
Fort Resort Beemster is het eerste hotel in Nederland dat CO2 neutraal is.

Geen minibars of koffie-automaten: verse Pavin koffie brengen wij graag bij u op de kamer. Warmte: verkregen via de rest-warmte van de saunas. Regenwater: wordt gezuiverd op het fortdak en hergebruikt! Heel eco-chic.

Trouwfeest met bruidsuite en wellness Zuidoostbeemster »

01-12-19 - 31-12-21 Trouwen in een fort dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Hoe bijzonder is dat? Het kan bij Fort Resort Beemster in Zuidoostbeemster, vlakbij Purmerend. Je kunt zowel officieel trouwen binnenin het fort, maar ook op het loungeterras met prachtig uitzicht over de grasduinen. Op deze twee plekken kun je terecht voor borrel, diner en feest tot 200 gasten. Ga je voor chic in de Fortzaal met een gastronomisch zes gangendiner, of houd je meer van een relaxte sfeer op het loungeterras met een loungy fortgrill of een streetfood buffet vanuit de hangmat? Natuurlijk blijven jullie ook slapen in de bruidssuite van Fort Resort Beemster om de day after heerlijk bij te komen in de geweldige Spa & Wellness. Jullie gasten kunnen uiteraard ook overnachten in het resort. Zelfs over de kids hoef je je geen zorgen te maken want zij kunnen lekker hun gang gaan in de speeltuin van deze top trouwlocatie, ideaal! Het team van Fort Resort Beemster is bekend met meerdere bruiloftleveranciers en kan daarnaast ook andere benodigdheden regelen voor jullie big day. Van suggesties voor de muziek tot het regelen van taxis voor jullie gasten.

Voor meer informatie www.fortresortbeemster.nl of bel naar 0299 682 200

De locatie voor uw vergadering & meer Zuidoostbeemster »

20-12-18 - 31-12-21

Fort Resort Beemster is door de unieke ambiance en gastvrijheid, de eco-chique locatie voor al uw vergadering(en), conferentie(s) & meer. 
De Fort zaal bied ruimte aan 20-200 gasten en de private dining en de wine room zijn uitermate geschikt voor een bijeenkomst in kleinere kring. 
Allen voorzien van benodigde audio-visuele apparatuur. Bij mooi weer is het genieten op het lounge terras omringd door grasdijken, compleet met buiten bar & keuken, tent, hangmatten en loungebanken.

U bent van harte welkom om de sfeer te ervaren en de mogelijkheden te bespreken, stuur een e-mail naar: banqueting@fortresortbeemster.nl

Ja, ik wil... in vestingstadje Brielle! Brielle »

Brielle Brielle is een historische vestingstad met n van de belangrijkste vestingwerken van Nederland. De 80-jarige oorlog komt hier tot leven door de ruim 400 monumenten.

Steeds meer bruidsparen kiezen voor Brielle om elkaar het ja-woord te geven. En dat is niet zo vreemd.

Of u nu kiest voor het oude stadhuis, midden in de binnenstad, de Sint-Catharijnekerk of de oude gerestaureerde synagoge, Brielle biedt een prachtige achtergrond voor deze belangrijke dag, met haar mooie co
mbinatie van de stad van nu met de sfeer van toen.

Wilt u zelf uw trouwambtenaar uitkiezen? Wilt u zelf bepalen wat in de toespraak staat? Wilt u mooie muziek op de achtergrond? Regelt u een strijkorkestje? Neemt de fotograaf een leuke groepsfoto in de hal? De plechtigheid wordt zoveel mogelijk op uw wensen afgestemd. Immers, het is w dag!

Een unieke locatie om te vergaderen Hoek van Holland »

01-01-21 - 31-12-21
Op zoek naar een unieke locatie om te vergaderen?
In al onze vergaderruimtes kunt u kosteloos gebruik maken van wifi, flip-over, dvd/tv, beamer en scherm. Uiteraard kunt u uw vergadering in Fort 1881 onderbreken met een andere activiteit. Ook kunnen we de complete catering voor u verzorgen.

Het M-gebouw is een exclusieve locatie. Deze voormalige officierskantine biedt plaats aan 80 personen. U kunt het gehele pand afhuren zodat u door niemand gestoord wordt. Aan de achterzijde bevindt zich een terras met uitzicht op de Nieuwe Waterweg zodat u met mooi weer buiten kunt zitten.

Grachtentocht Goudse Grachten Gouda »

17-04-19 - 31-12-21
Reederij de IJsel verzorgt van half april t/m half oktober grachtentochten door de monumentale binnenstad van Gouda.

De schipper vertelt onderweg historische wetenswaardigheden en vermakelijke anekdotes. De grachtentocht duurt ongeveer anderhalf uur. Maximaal 30 personen per schip. Deze rondvaarten zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Er is een vaart om 13.30 uur en een om 15.30 uur.

Opstappplaats
Ter hoogte van Oosthaven 9 (Museum Gouda).

Prijzen 
Entree: 5,- kinderen 3 t/m 12 jaar, 10,- vanaf 13 jaar
Bij voorinschrijving via Reederij de IJsel en op de dag zelf bij VVV Gouda

Bastion V deze zomer voor het eerst geopend! Brielle »

27-05-17 - 31-12-21

Op Voorne-Putten, n van de Zuid-Hollandse eilanden, ligt het historische Brielle met n van de best bewaarde vestingwerken van Nederland.

Vanaf 2013, toen de vesting in haar huidige vorm haar 300 jarige verjaardag vierde, wordt er door vrijwilligers en gemeente hard gewerkt om de wallen op te knappen en de diverse bunkers op de bastions stapsgewijs open te stellen voor publiek.

Inmiddels is er een oudheidkamer gevestigd in het Kruithuis op Bastion II. En op 27 mei j.l.  is ook de bunker op Bastion V geopend voor publiek. Bij goed weer gaan dagelijks van 10.00 16.00 uur de deuren open en kan men, van achter glas, een audiovisuele presentatie zien over Brielle in de Franse tijd, gemaakt in samenwerking met De Tachtigjarige Oorlog. Historisch Museum Den Briel. Op beide wanden van de bunker zijn prachtige schilderingen aangebracht, welke de Franse tijd uitbeelden.

Daarnaast kan men er heerlijk rustig wandelen over de Brielse wallen, langs kanonnen en affuiten, mooie vergezichten vanaf de wal, schapen en langs Korenmolen t Vliegend Hert.

Bastion V is van 1 juni t/m 31 oktober bij goed weer dagelijks vanaf 10.00 geopend. De presentatie is te zien d.m.v. het indrukken van een knop (Nederlands en Engels).

Rond 16.00 worden de deuren gesloten.

Meer informatie:

www.levedevestingbrielle.nl

www.historischmuseumdenbriel.nl

Informatie over Brielle:

www.beleefbrielle.nl

De Vier Vrouwen van Willem van Oranje Brielle »

13-06-18 - 31-12-21
Vanaf woensdag 13 juni 2018 presenteert Historisch Museum Den Briel de tentoonstelling De Vrouwen van Willem van Oranje. Vier echtgenotes, een dochter en een zus.

De belangrijkste vrouwen in het leven van Willem van Oranje waren zijn echtgenotes Anna van Egmond, Anna van Saksen, Charlotte de Bourbon en Louise de Coligny, zijn dochter Maria van Nassau en zijn zus Catharina van Nassau. Met Charlotte de Bourbon trouwde Willem op 12 juni 1575 in de Brielse Sint-Catharijnekerk.

Geschilderde portretten niet eerder samen      
Voor de tentoonstelling ontvangt het museum vier geschilderde portretten in tijdelijk bruikleen van Stichting het Weeshuis te Buren/Marechausseemuseum Buren, het Haags Historisch Museum te Den Haag en Koninklijke Verzamelingen, Den Haag. Deze geschilderde portretten van Willem, Charlotte en Maria waren niet eerder gezamenlijk voor het publiek te zien. Het Streekarchief Voorne-Putten is een belangrijke bruikleengever van gedrukte portretten uit de collectie Verhuell.

Geurstation
Een heel bijzonder onderdeel van de tentoonstelling wordt gevormd door drie geuren die kunst- en geurhistoricus Caro Verbeek ontwikkelde en die geassocieerd kunnen worden met een bevalling van Charlotte de Bourbon, de doop van een van de dochters van Willem en Charlotte en de balseming van Willem.

Publicatie                                                                            
Bij de tentoonstelling verschijnt van de hand van dr. Erik Swart een rijk en in kleur gellustreerde publicatie. Prijs 3,-

Toneelvoorstelling 12 juni in de Sint-Catharijnekerk
In de Sint-Catharijnekerk wordt op dinsdagavond 12 juni 2018 de voorstelling De Vier Vrouwen van Willem van Oranje uitgevoerd door theatergroep Plankgas. Toegangskaarten zijn tot en met 10 juni 2018 te koop bij het museum ( 5,- per persoon of een gezelschapskaart voor 12,50 voor max 4 personen).

Historisch Museum Den Briel,
Markt 1, 3231 AH Brielle; 
0181-475475

Dinsdag t/m zaterdag      10.00-17.00 uur 
Zondag                          13.00-17.00 uur  

Wellness, kinderen hebben de toekomst Zuidoostbeemster »

01-01-19 - 31-12-21
Kinderen hebben de toekomst in de wereld van Wellness bij Fort Resort Beemster.
Kinderen hebben de toekomst. Daarom wil Fort Resort Beemster ook de kleintjes alvast kennis laten maken met de wereld van Wellness. Warm water, stomen, saunas en een speciale opgieting voor kinderen. Wellness is goed voor groot en klein ook kinderen kunnen nu ervaren hoe goed wellness kan zijn. Kinderen vanaf 6 jaar met zwemdiploma zijn op de familie ochtend(ongekleed) op elke laatste zondag van de maand van harte welkom om samen met papa & mama te komen wellnessen. De eerste familie ochtend is op 24 april. (m.u.v. oktober en december)
Komen jullie ook genieten met de kids?
Elke laatste zondag van de maand, 24 april is de eerste familie ochtend van 9:00 uur tot 12:00 uur. Tot 11:00 uur exclusief voor families. Vanaf 11:00 uur alle wellnessliefhebbers welkom.
Voor meer informatie www.fortresortbeemster.nl

Stadswandeling Wijk bij Duurstede »

01-08-19 - 31-12-21
Een stadswandeling is de leukste manier om de binnenstad te leren kennen. De VVV-gidsen verzorgen voor groepen stadswandelingen door de historische binnenstad.
De wandeltocht begint en eindigt op iedere gewenste plaats. Het leukste is natuurlijk te starten vanaf een van de gezellige horecagelegenheden, waar uw gezelschap verzamelt, onder het genot van een kopje koffie/thee met gebak!
Onder leiding van een VVV gids loopt u in ca 1 1/2 uur langs de mooiste plekjes van Wijk bij Duurstede.

Prijs voor groepen vanaf 50,-.

Een stadswandeling incl. koffie en gebak wordt aangeboden voor meerprijs van 5,00 per persoon.
Wil je tijdens deze wandeling ook de Grote Kerk, Molen Rijn & Lek of Kasteel Duurstede bezoeken? Dat kan dat tegen een meerprijs van 2,50 per persoon. Deze monumenten zijn voor groepen ook apart op afspraak te bezoeken.

Catherine Biocca - Ancient Workers Vijfhuizen »

08-04-18 - 31-12-21

Deze lente muteert het betonnen fort tussen bedrijfskantoor en mislukt huwelijk, archeologische schat en griezelige tombe, fabriek van de toekomst en reeds gevallen multinational. Met animatie, beeld, sculptuur, grafiek, sieraden en spel verandert Catherine Biocca (Itali, 1984 woont in Berlijn) het Kunstfort in een kleurrijke dystopie: Ancient Workers.

Het pleidooi van de tentoonstelling is harder te werken. In de eerste ruimte treffen we een rusteloze directeur die iedereen om zich heen wil motiveren, gelijktijdig in verschillende regios, afdelingen en tijden. Wat we achter de schermen tegenkomen, is nog verontrustender: van de directeurs intrinsieke motivatie vermomt als een Homer Simpson-achtig klassiek standbeeld, tot een angstaanjagende set pratende juwelen... Door de beeldtaal en verhaallijnen van science fiction te gebruiken, reflecteert Biocca op Fort bij Vijfhuizen als een kunstmatige plek waar tijd en bestemming verstrengeld lijken.

Stellingmolen De Nijverheid Ravenstein »

01-04-17 - 31-12-21

Stellingmolen De Nijverheid - Wilkskracht Stadsbrouwerij Ravenstein

De openingstijden voor 2017:

Molen:
Vrijdag en zaterdag vanaf 1 april t/m 30 september 2017 van 13.00-17.00 uur.
Vrijdag en zaterdag vanaf 1 oktober t/m 31 maart 2017 van 14.00-16.30 uur.

Bakhuisje:
Zaterdag van 10.00-14.00 uur

Bierbrouwerij:
Vrijdag en zaterdag 10.00-18.00 uur.
Zondag van 13.00-18.00 uur.

Streekproduktenwinkel:
Vrijdag en zaterdag vanaf 1 april van 10.00-18.00 uur

Groepen op afspraak: boekingen@molenravenstein.nl
Molensingel 6, 5371 AW Ravenstein
Info molen: 0486-412229 - barttonies@kpnmail.nl
Info bierbrouwerij: 06-55708153 - wilskracht@stadsbrouwerijravenstein.nl

Samen met de NS wandelen door Ravenstein Ravenstein »

01-01-16 - 31-12-21

Met deze NS-wandeling komt iedereen aan zijn trekken. Lekker wandelen en struinen door de uiterwaarden van de Maas? Loop het hele rondje. Liever rustig wandelen en rondkijken in slaperige, oude dijkdorpjes? Kies dan de korte route.
In het Land van Ravenstein, dat in het noorden begrensd wordt door de Maas, wandel je in een open, landelijk gebied over smalle asfaltweggetjes en groene graspaden.

Tip: steek 's zomers met het pontje de Maas over en bezoek het middeleeuwse Batenburg.

De route eindigt in het oude vestingstadje Ravenstein met monumenten, kinderstraatjes en gezellige terrassen.

Route inkorten:
De route is 16 km lang, maar kan worden ingekort tot 9 km door bij Deursen-Dennenburg het westelijk deel van de route over te slaan.

    Deze wandeling is bijzonder vanwege:
    Oude dorpjes: Demen, Dieden, Neerlangel
    Het voet-/fietsveer naar vestingstadje Batenburg (mei t/m sept.)
    Struin door de uiterwaarden van de Maas (behalve juli t/m sept.)
    Weids landschap en vergezichten
    Vestingstadje Ravenstein

Praktische informatie
Lengte:9 of 16 km
Beginstation: Ravenstein
Eindstation: Ravenstein
LAW:Wandelnetwerk Brabant
Extra informatie en wijzigingen:

Extra informatie:
Het traject door de uiterwaarden tussen knooppunt 12 en 20 is van juli t/m september afgesloten vanwege stieren in de uiterwaarden. Natuurmonumenten geeft de afzetting met bordjes aan. In die periode en bij hoogwater volg je de (verharde) Maasdijk. Het is raadzaam om in regenachtige periodes waterdicht scoeisel te dragen.

Routebeschrijving en routekaart: Je kunt de routebeschrijving en routekaart downloaden en uitprinten. De NS-wandeling Land van Ravenstein is ook verkrijgbaar als GPS-route. De wandelroute kun je bekijken en gratis downloaden naar je GPS toestel (.gpx, ingepakt als ZIP-bestand).

Wandelen met de hond: Honden zijn aangelijnd toegestaan.

Meld een knelpunt
Onderweg kan er van alles gebeuren en soms kom je hinderlijke obstakels tegen. Door hier melding van te doen zijn andere wandelaars voorbereid en kan Wandelnet dit doorgeven aan de juiste persoon of instantie. Geef hier je melding door.

Percentage onverhard/verhard:
circa 1/3 van de route is onverhard (inclusief uiterwaarden), 2/3 is verhard.

    De routebeschrijving van Land van Ravenstein als GPS-route
    Wandelen van station naar station in PDF formaat.
    De routekaart van Land van Ravenstein in PDF formaat.
    Beginstations van alle NS-wandelingen in PDF formaat.
    De routebeschrijving van Land van Ravenstein in PDF formaat.

Zie voor de bovenstaande routebeschrijvingen etc. de hierboven genoemde website.

Loop in Ravenstein even binnen bij het Toeristisch Informatiecentrum, St. Luciastraat 2, midden in het centrum van het Middeleeuwse stadje. De vrijwilligers leiden u rond en voorzien u van informatie over het stadje. Ook heeft het TIR een winkeltje met streekproducten, ansichtkaarten, plattegronden en noem maar op.

Weekagenda za. 18 febr. t/m zo. 26 febr. 2017 Ravenstein »

18-02-17 - 31-12-21

Weekagenda Ravenstein en omstreken.

zaterdag 18 februari  t/m zondag 26 februari


t/m zondag 26 maart Expositie Ravensteinse Fotodagen.
 Vitrines: Liesbeth Geenen, tassen met praatstok
Het Raadhuis. Openingstijden: zaterdag/zondag 12.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zaterdag 18 februari Carnavalsboekje
Vanaf 10.00 uur trekken de Stadsprins met zijn gevolg, de carnavalsverenigingen en Stichting
Carnaval Ravenstein rond door de straten van Ravenstein om het carnavalsboekje bij iedereen
aan te bieden onder begeleiding van een geluidswagen. Een vrijwillige bijdrage in de collectebus
wordt zeer gewaardeerd.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Zondag 19 februari Raovenbal in Vidi Reo
Dit 50+ bal wordt georganiseerd door een nieuwe commissie in samenwerking met
Stichting Carnaval Ravenstein in Vidi Reo. Van 13.30 17.30 uur. De entree is gratis.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Zondag 19 februari Sleuteloverhandiging
Op zondag 19 februari  om 11.11 uur krijgen de stadsprinsen en jeugdprinsen van de
carnavalsverenigingen uit Oss en omgeving op het gemeentehuis te Oss de sleutel overhandigd
door de burgemeester. Tijdens de sleuteloverhandiging treden er verschillende dansgroepen op
en wordt deze ochtend door verschillende dweilorkesten muzikaal begeleid.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Zondag 19 februari Jeugd Pronkzitting Carnaval Herpen
In feestzaal t Slotje. Aanvang 13.30 uur.
Info: Stichting Carnaval Herpen contact@carnavalherpen.nl www.carnavalherpen.nl

Vrijdag 24 februari 50+ middag bij CV de Nachtgravers
Dit vindt plaats in Zaal de Petjes Bar te Overlangel.
Deze middag staat geheel in het teken van het carnaval voor de ouderen onder ons de 50 plussers.
Blaaskapel t KON zal niet ontbreken en er is een speciaal optreden van ..?
Aanvang: 15.00 uur tot 20.00 uur. Vrij entree. Info: www.cvdenachtgravers.nl

Zaterdag 25 februari t/m dinsdag 28 februari Carnaval Stadsherberg de Keurvorst
zaterdag   25 februari  Keiendweilavond
maandag  27 februari  Snert op de Mert
dinsdag    28 februari  Groots sluitingsbal
info@keurvorst.nl

Zaterdag 25 februari Carnavalsoptocht Deursen Dennenburg

Zaterdag 25 februari t/m dinsdag 28 februari Programma Carnaval Herpen
Zaterdag 14.00 uur Ouderenmiddag in Huize Maasland.
18.30 uur Carnavals Mis in de Kerk.
19.45 uur Onthulling Trien in de tent.
20.00 uur Installatie Jeugdprins in t Slotje.
21.30 uur Installatie Prins bij Thekes.
Zondag   13.00 uur Carnavalsoptocht door het centrum van Herpen.
17.30 uur Na afloop optocht prijsuitreiking in zaal Thekes.
Maandag 13.30 uur 50+ bal in t Slotje.
16.00 uur Smartlappenfestival in zaal Thekes.
Dinsdag 10.00 uur  Burgemstersdag in Huize Maasland.
20:00 uur Onthulling nieuwe Burgemster in de tent.
22.30 uur Sluiting jeugdcarnaval in t Slotje.
00.00 uur Trien verbranden op t pleintje.
Info: Stichting Carnaval Herpen 0486-413305 contact@carnavalherpen.nl www.carnavalherpen.nl

Zaterdag 25 februari t/m dinsdag 28 februari Programma Carnaval Overlangel-Neerloon-Keent
Zaterdag  19.00 uur Carnavalsmis in de kerk van Overlangel of Neerloon (zie Omroeper).
21.00 uur Openingsbal in Zaal de Petjes Bar te Overlangel (zaal open om 20.30 uur).
Maandag 12.00 uur Aanvang optocht met aansluitend matinee in Zaal de Petjes Bar. Entree vrij.
18.00 uur  Prijsuitreiking carnavalsoptocht.
21.00 uur Feestavond met live muziek.
Dinsdag  13.30 uur  Carnaval voor de allerkleinsten onder ons samen met ouders, opas en omas.
21.00 uur Afsluitingsbal in Zaal de Petjes Bar met blaaskapel t KON. Entree vrij.
Info: www.cvdenachtgravers.nl

Zaterdag 25 februari t/m dinsdag 28 februari Programma Carnaval Pomperstad Ravenstein
Zaterdag  19.30 uur Carnavalsmis in de St. Luciakerk.
20.11 uur Onthulling van Hend de Pomper.
20.22 uur Blije dweilavond met start op de Mrt.
Zondag    13.11 uur Carnavalsoptocht in Ravenstein.
15.11 uur Optocht-After-Party op de Mrt (tot 17.11 uur).
Maandag 12.11 uur Snert op de Mrt (stempelen tussen 11.11 12.11 uur).
Dinsdag   11.11 uur Boerenbreakfast met Boerenbruiloft en receptie op de Van Kesselplaats (Vidi Reo-plein).
13.41 uur Dolle Deinsdag Disco (Vidi Reo-plein tot 19.11 uur).
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Fort Royale op forteiland IJmuiden IJmuiden »

19-01-21 - 31-12-21
Een Fort Royale avond begint op de Kop van de Haven in IJmuiden. Hier worden de gasten ontvangen aan boord van het motorschip de "Koningin Emma", waarmee in tien minuten de overtocht naar het Forteiland gemaakt wordt. Daar wacht u een warm welkom met Glhwein, een flute prosecco, koffie of chocolademelk met allerlei lekkers bij de open haard. Dwaal vervolgens door het gangenstelsel, snuffel aan de rijke historie van het fort. In de verschillende ruimtes van het gangenstelsel is er voor iedereen wat wils. Herken de juiste wijn in een Proefexpeditie of versla de kok in het bereiden van gastronomische hapjes. En nog veel meer. Ontdek het zelf, doe waar je zin in hebt! Na afloop wacht in de koepelzaal een meterslange tafel met honderden kaarsen en minstens zoveel lekkernijen.

Belonen, verbinden, motiveren
Een Fort Royale stelt u zelf samen en is het ideale instrument voor belonen, verbinden, motiveren. Speel samen games zoals Wijnexpeditie, Historische rondleiding icm kopspijkers, pub-quiz, Labyrinth, Monopoly xl, of de Marshmallow challenge.

Kom eens langs op deze unieke locatie, we geven graag een rondleiding die zeker zal inspireren en leiden tot een fantastisch programma op het Forteiland.

De locatie
Het Forteiland van IJmuiden ligt in de monding van het Noordzeekanaal en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam. Ver van de stad verlaten en toch zo dichtbij. In vijfentwintig minuten rijden van Amsterdam ben je er: het Forteiland. En dat is niet voor niets onderdeel van het Unesco Werelderfgoed. Met plaats voor zon 20 tot 600 deelnemers om te verdwalen in de kilometerslange gangen van het uit 1880 afstammende Fort. Historische locatie maar van alle moderne gemakken voorzien.

Zo kom je er
Met Koningin Emma dus. Of de Fortwachter. Deze twee schepen varen binnen tien minuten naar het eiland. De trouwe Fortwacht houdt bovendien 24 uur per dag de wacht en is altijd stand-by voor calamiteiten en de algemene bereikbaarheid gedurende de avond.

Diner of Buffet
Het diner of het buffet is ongetwijfeld het hoogtepunt van een Fort Royale. Alle collega's samen aan tafel in een ontspannen sfeer. Een uitstekende plek om elkaar beter te leren kennen en een ideaal moment voor een vooruit- of terugblik op de organisatie. U kunt kiezen uit aantrekkelijke, gevarieerde arrangementen: van Oud Hollands Stampottenbuffet, Feest Buffet, shared dining tot Fort Royale Drie- vier of vijf gangen Diner.

TIJDSSCHEMA
Uit ervaring is onderstaand tijdsschema gerold. Natuurlijk is dit helemaal naar eigen wens en in overleg aan te passen.

18:00  Ontvangst bij Koningin Emma voor de bootovertocht
18:15  Warm welkom in het Fort, ontmoeting met de instructeurs en informatie over het programma met glhwein, chocolademelk en gevulde speculaas bij de haard
18:30  Activiteiten: van wijnexpeditie tot kennisquiz
20:00 Borrelen in n van de historische zalen van het Forteiland
20:30  Feestbuffet
21:30 IJsdessert
22:15  Koningin Emma vaart je terug
22:30  Aankomst vaste wal 

Uitbreidingen
Feest:  De avond verlengen tot de kleine uurtjes? Vul het arrangement aan met een live-band of DJ.

Overnachting: Het 4-sterren hotel, Apollo IJmuiden Seaport Beach ligt op 15 minuten varen en biedt een ideale overnachting mogelijkheid i.c.m. het Forteiland.

Vervoer: In samenwerking met Besseling travel verzorgen we met de Forteiland Express ook het vervoer van deur tot deur, zodat iedereen onbezorgd kan genieten van een borreltje.  

Meeting: Het Forteiland is een officile vergaderlocatie en heeft diverse zalen en beschikt over alle vereiste vergaderfaciliteiten.

Kosten overzicht
Bootovertocht en Bootsupport 9,50 p.p.
Entree Forteiland 17,50 p.p.
Fort Royale ontvangst (Glwein, warme chocomel, prosecco, koeken van Boulangerie Oscar) 6,50 p.p.
Fort Royale programma (Pub-quiz, Stelling monopoly, Wijnexpeditie, Curling, Historische rondleiding en kopspijkers) 29,50,- p.p.
Fort 3-gangen diner 39,50 p.p.
Fortroyale Feest buffet incl. ijsbuffet 44,50 p.p.
Fort Royale 5 gangen Shared dining 64,50 p.p.
Fort Royale dranken arrangement (bier, fris, wijn, koffie, thee) 15,- p.p.
Bijdrage herstel Unesco wereld erfgoed 3,50 p.p.
Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan, prijzen excl. BTW

Een unieke vaartocht met nazorg..... Den Helder »

20-12-18 - 31-12-21
Een unieke vaartocht met nazorg door het Helderse binnenwater
 
Voorwaarden:
We vertrekken vanaf Fort Westoever
We varen als we minimaal 4 gasten hebben.
Varen doen we met een schipper/gids in een originele Helderse vlet met electrische aandrijving
Vaartocht ter keuze langs de Linie of door het Helders Kanaal
Vaartijd ca 1 uur en 15 minuten
Barbeque is op Fort Westoever.
In overleg zelf BBQen, vegetarisch graag aangeven bij de reservering
Barbeque is inclusief vlees, salades, brood, sauzen
Barbeque is inclusief 4 consumpties ( fris, wijn , bier, koffie/thee), 1 consumptie bij aankomst en 3 bij de BBQ
Extra consumpties op nacalculatie
Uiteraard is het arrangement uit te breiden met een bierproeverij/ rondleiding of outdooractiviteiten/spelshow.
Reserveren via events@fortwestoever.nl of 0223-669359
Prijs op aanvraag.

Diner & Overnachting Zuidoostbeemster »

06-05-20 - 31-12-21
Sinds 5 mei is het hotel en restaurant van Fort Resort Beemster weer open voor gasten die willen genieten van de unieke Beemster en een culinaire avond en blijf daarna heerlijk overnachten. Het Poterne restaurant is exclusief geopend voor onze hotelgasten. 

Tot nader order is onze Spa & Wellness helaas nog gesloten. 

Bij Fort Resort Beemster is het veilig, vriendelijk en comfortabel. 
Fort Resort Beemster is een kleinschalig hotel en daarom is het goed mogelijk om anderhalve meter afstand te waarborgen en toch onze vertrouwde service te kunnen leveren. 

Ze houden ons strikt aan de voorschriften van het RIVM en zien er streng op toe dat het nooit druk wordt.
Overnachten op Klein Bali in de Beemster Zuidoostbeemster »

01-01-21 - 31-12-21

Toch naar Bali? Dat kan in De Beemster!

Je kunt eiland Klein Bali afhuren voor een exclusief verblijf van 20:00 11:00 uur. Overnacht in een handgemaakt bed voor de openhaard, kijk naar de sterren vanuit de warm water bron, neem een verkoelende buitendouche en geniet van exclusiviteit onder het genot van een fles heerlijke bubbels.

Inchecken 14.00 uur 18:00  uitchecken 11.00 uur

Inclusief een verwenontbijt in het Poterne restaurant

Spa & Wellness entree twee dagen wellness

Hotelgasten hebben het privilege de gehele dag te genieten van de wellness van 10:00 23:00 uur

De kamer beschikt over een eigen terras/vlonder aan de fortgracht met een prachtig buitenbad!

Een gastronomisch 5 gangen verrassings-diner & glas Prosecco

Fles bubbels op de kamer

Beemster verwenpakketje bij uitchecken

Prijzen o.b.v. twee personen n nacht

Arrangementen kunnen niet worden gewijzigd wel worden aangevuld

Samen genieten op een unieke plek Zuidoostbeemster »

03-03-21 - 31-12-21

Eindelijk Vanaf woensdag 3 maart openen wij ons hotel & spa!

Het grote genieten mag weer een klein beetje beginnen

Wat hebben we hier naar uitgekeken. Iedereen is hier wel aan toe.

Even er lekker tussenuit! Hoe ziet onze opening er precies uit?

Ook zonder hotelovernachting te boeken: Behandelingen in onze Spa: Weer genieten van een langverwachte massage, een heerlijke voorjaarsgezichtsbehandeling & meer.

Samen er tussenuit; genieten in een van onze luxe hotelkamers ontbijt & 4 gangendinerbox af te halen voor op de kamer. Onze heerlijke wellness tuin is geopend en het buiten zwembad is exclusief geopend voor hotelgasten om baantjes te zwemmen.

Onze wellness is helaas nog gesloten. Wij houden jullie op de hoogte indien hierin zaken veranderen.

Wij zien er enorm naar uit u weer te mogen verwelkomen!

Educatieve route voor kids Geertruidenberg »

19-04-21 - 31-12-21 In het Koningspark in Raamsdonksveer is er een educatieve route gemaakt voor kinderen. Je gaat op ontdekkingsreis door het park met behulp van iPads. Kinderen ervaren hoe spelen, bewegen en je zintuigen prikkelen leuk bij elkaar komen in de natuur.

Wil je zelf ook de uitdaging aangaan? Bel het VVV-kantoor Geertruidenberg op 0162-517689 of stuur een e-mail naar info@vvvgeertruidenberg.nl. Ze leggen je alles uit!

Sauna Fort Resort Beemster weer open Zuidoostbeemster »

Zuidoostbeemster Zuidoostbeemster Vanaf zaterdag 5 juni kun je weer komen genieten van warmte, ontspanning en wellness. Geniet van de heerlijke sauna's, de prachtige wellness tuin met ligweide, binnen,- buitenbaden en ons strandje met natuurlijke zwemvijver.

Ook onze saunameesters zullen weer ontspannende belevenisrituelen verzorgen zoals warmte- & geurbelevenissen in de kelo sauna, Kuusi scrub in het Beemster stoombad en klankschaalsessies in de Himalaya sauna om heerlijk bij weg te dromen. Alle belevingen (warmte- geur, Kuusi en klankschalen) enkel op de dag zelf reserveren.

Een bezoek aan de sauna is goed voor de fysieke- en mentale gezondheid!

Uiteraard hanteren wij allerhande maatregelen waardoor u veilig kunt komen ontspannen. Een van deze maatregelen is dat wij een maximum aantal gasten per moment toelaten met een maximum verblijf van 6.5 uur. Op deze manier kunnen wij rust, ruimte, kwaliteit en de gewenste afstand garanderen.

Dagelijks open van 10.00 - 23.00 uur

Wanneer dompel jij je weer onder in de weldaad van
warmte, ontspanning en wellness?

Belevingscentrum en Theeschenkerij Uitgeest »

03-07-21 - 31-12-21
In Belevingscentrum Fort K'IJK komen natuur en het strategische landschap in de Stelling van Amsterdam tot leven. Beleef hier hoe de Stelling eerst de mens en later het landschap beschermde.

Stemmen van de boswachter en de fortwachter nemen u via de audiotour mee op reis. Verbeelding, projecties, licht en donker laten de unieke architectuur van het fort tot zijn recht komen.

Binnen in de Theeschenkerij staat de koffie voor u klaar. Kom genieten van deze mooie plek!

Rondom het fort liggen uitgestrekte weilanden, broedgebied en leefgebied van allerlei diersoorten

Openingstijden Theeschenkerij
Zaterdag en zondag 10.00-16.00 uur.

Tarieven audiotour
Volwassenen 4,- | op vertoon Natuurpas 3,-
Kinderen (va. 12 jaar) 4,- | op vertoon Natuurpas 3,-
Familietarief (max 4 pers) 12,- | op vertoon Natuurpas 10,-

Adres
Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest. Dit is vlakbij Krommeniedijk

Stand Up Paddle (SUP) op de Bossche wateren Breda »

22-07-21 - 31-12-21 Stand up Paddle (SUP) boarden in hartje centrum van Den Bosch: De nummer #1 activiteit op het water in 2021. Boek een sup arrangement bij ons zodat je een onbezorgde ochtend, middag of avond tegemoet gaat. Vanaf onze pick-up locatie sta (of zit) je binnen 2 minuten op je supboard op het water De Dommel. Je kan je supboard ook meenemen naar een andere locatie in of rondom Den Bosch. Meer coronaproof dan dit kan niet. Gegarandeerde ontspanning, buitenlucht en lol voor beginners en ervaren suppers.

Periode en tijden
03 juli t/m 05 september
Van zonsopgang tot zonsondergang

Tickets
 25 euro voor 2 uur, langer is mogelijk tegen meerprijs.

Locatie
Van Diepenbeeckstraat 9
5211BX
's-Hertogenbosch

Ontdek de Beemster met de elektrische scooter Zuidoostbeemster »

22-08-21 - 31-12-21 Wij verhuren elektrische scooters en Twizys
Super leuk als familie- en/of bedrijfsuitje!
Op een hippe en duurzame manier de Beemster
& prachtige omliggende dorpjes verkennen.
Ook te combineren met een heerlijke lunch of diner in ons Poterne restaurant of op ons prachtige terras!
Verhuur elektrische scooter 3 uur v.a. 47,50 p.p.
Verhuur Twizy 3 uur v.a. 70,- p.p.
Voor reserveringen en beschikbaarheid kijk op de website.

arrangement toevoegen