Zomerlicht 23 juli 2020 - 31 december 2021 Muiden, Noord-Holland

Arrangementen Forteiland Pampus

Bekijk de activiteiten van Forteiland Pampus. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Proef Pampus de winkel Muiden »

11-11-20 - 31-12-21 Pampus komt naar je toe deze winter! Van eiland naar wal: vanaf woensdag 11 november opent de Proef Pampus winkel in hartje Muiden zijn deuren.

Haal hier de lekkerste wijnen, huisgemaakte Pampussoep en vele andere eilandlekkernijen....

Kom langs en ontdek de rest van het hartverwarmende assortiment!
Verrijk de donkere dagen met het verhaal van Pampus aan eigen eettafel.
 
Elke dag geopend van 10 tot 19 uur, en op zaterdag zelfs vanaf 9!

Adres: 
Herengracht 67
1398 AD Muiden 

Het Wijn & Proeflokaal van Casa Fortezza Haarlemmerliede »

09-02-21 - 31-12-21
Wijn & Proeflokaal

Het Wijn & Proeflokaal van Casa Fortezza is iedere zaterdagmiddag open voor de bezoekers aan het Fort bij de Liebrug!
In het wijn & Proeflokaal maakt u kennis met bijzondere Italiaanse wijnen, olijfolie en aceto balsamico.

De gepassioneerde importeurs hebben veel kennis en vertellen u graag meer over de oorsprong, productiewijze en het gebruik van de producten. U kunt er onder het genot van een proefplankje (plankje met delicatessen van het seizoen) even uitrusten van uw wandel of fietstocht.

Naast de zaterdagmiddag opening van het Wijn & Proeflokaal, biedt CasaFortezza verschillende diensten voor particulieren, bedrijven en verenigingen.

De locatie is zeer geschikt voor vergaderingen, lezingen, product presentaties, meetings en bedrijfsuitjes (15-35 personen). Dit kan in combinatie met een wijn, olijfolie of balsamico proeverij of een Italiaanse pranzo (lunch).

Casa Fortezza organiseert open wijnproeverijen, wijncursussen en olijfolie en balsamico workshops voor particulieren en (besloten) voor bedrijven, groepen, verenigingen.

Op het fort wordt natuurlijk ook echt Italiaans gekookt. Wij organiseren aanschuifdiners "Eten wat het fort schaft", eten zoals in een Italiaanse Osteria. Wij hanteren tijdens de aanschuifdiners geen kaart maar koken met de beste producten van de dag en het seizoen.

Zakelijke evenementen, een bijzonder decor! Muiden »

01-01-18 - 31-12-21
Bent u op zoek naar een bijzondere locatie voor een vergadering, meeting, presentatie of bedrijfsfeest? Ga voor Pampus. Op de website vindt u de nodige informatie over de verschillende ruimtes, programmas, catering en vervoer. Bent u op zoek naar meer? Op Pampus biedt Pampus Events d oplossing. Samen met onze partner de Bootsmannen bieden wij op maat gemaakte programmas aan.

Met jarenlange ervaring met de organisatie van bedrijfsevenementen, relatiedagen, teambuilding activiteiten, bedrijfsfeesten voor groepen van 10 tot 1200 personen op deze unieke locatie weten wij precies wat ons te wachten staat. Want een de organisatie van een vlekkeloos evenement op een onbewoond eiland dat een half uur uit de kust ligt is toch nt even anders dan anders!

Pampus Events heeft persoonlijk contact hoog in het vaandel staan. Het team is daarom optimaal bereikbaar, flexibel en de communicatie is open. Daarbij wordt er altijd gedacht vanuit de opdrachtgever en wordt er een totaalprogramma geboden dat zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de opdrachtgever.

Rondleiding kerkers Groenlo Groenlo »

18-09-19 - 31-12-21
De historische kerkers onder het oude stadhuis van Groenlo zijn Iedere woensdag- en zaterdagmiddag speciaal geopend voor de individuele gast.

De zeventiende eeuwse kerkers zijn weer toegankelijk gemaakt in ruim 1,5 jaar tijd door een grote groep vrijwilligers. In de kerkers zijn deuren gemaakt van eeuwenoude panelen, de waterput is helemaal hersteld en er zijn oude stenen hergebruikt om de toegangstrap te reconstrueren. De planken voor de deur zijn gezaagd uit palen die in 2014 werden gevonden tijdens werkzaamheden in de gracht van Groenlo. Bekend is dat de kerkers rond 1600 gebouwd zijn, tegelijkertijd met het oorspronkelijke stadhuis. Maar ook is er een hele lijst gevonden met mensen die er gevangen hebben gezetten. Blijkbaar was het een soort huis van bewaring waarin mensen wachtten op hun daadwerkelijke straf.
De kerkers zijn elke woensdag- en zaterdagmiddag speciaal geopend voor de individuele gast. Er is een rondleiding mogelijk om 13:30 en om 14:30 uur. Deelname in volgorde van aanmelding. Er kunnen maximaal 10 personen per keer in. 3,00 volwassenen en 2,00 kinderen 4 t/m 12 jaar. Voor op maat arrangementen voor groepen kun je terecht bij de VVV in Groenlo (0544-461247 / info@vvvgroenlo.nl)

Kerkers onder het Stadhuis, Kevelderstraat 1, GROENLO, 0544 461 247

Woensdag en zaterdag: 13:30 14:15 en 14:30 15:15 uur.

Toelichting: Op de woensdag aanmelden via de VVV in Groenlo en op de zaterdag via het Stadsmuseum Groenlo.

Trouwen in oude vestingstad Geertruidenberg »

23-12-19 - 31-12-21
Voor de gemeentelijke herindeling (1997) was de gemeente Geertruidenberg gehuisvest in het oude stadhuis op de historische Markt 32/34. Tegenwoordig zit Woningstichting Geertruidenberg op deze prachtige locatie in de oude vestingstad. Maar bruidsparen en partners kunnen nog steeds gebruik maken van de trouwzaal.
Een aanrader voor degenen die even terug willen naar het verleden.

Voor meer info zie:
http://www.geertruidenberg.nl/inwoner/trouwen-in-geertruidenberg_41161/

Vestingwandeling Schoonhoven »

01-12-19 - 31-12-21
Schoonhoven was 150 jaar een vesting in de Oude Hollandse Waterlinie. Schoonhoven was vier eeuwen een garnizoensstad. Dit militaire verleden heeft zijn sporen nagelaten in de stad. U wordt op uw wandeling geleid langs restanten van de vroegere vestingwerken, zoals de Veerpoort, de Gracht, Singels en de restanten van een vestingtoren uit de middeleeuwen. Ook wordt uw aandacht gevestigd op de vroegere kazerne en een oude kanonnenloods uit de 19eeeuw.
Duur van de wandeling ca. 1 uur
Kosten groepen tot 20 deelnemers 60,00 bij meer dan 20 deelnemers 3,00 per deelnemer

Ons UNESCO - 10 werelderfgoed op Pampus! Muiden »

03-05-19 - 31-12-21 ONS UNESCO - TIEN ERFGOEDEREN VAN WERELDFORMAAT IN HET ZONNETJE GEZET OP FORTEILAND PAMPUS

Een object in de vorm van Nederland. Filmische beelden die aan je voorbij gaan. De molens van Kinderdijk. De zonnige kleuren van Willemstad op Curaao. De forten van de Stelling van Amsterdam Ons UNESCO maakt prachtig duidelijk hoe bijzonder het verhaal is van het Koninkrijk der Nederlanden en de Nederlanders op het gebied van waterbeheer, burgersamenleving en (land)ontwerp. 

Stuk voor stuk blijkt ons werelderfgoed tien stuks in totaal indrukwekkender te zijn dan menigeen verwacht. Niet voor niets dat Werelderfgoed Nederland commercials heeft gemaakt met de boodschap Ons werelderfgoed is wereldberoemd. Binnenkort ook in Nederland. We mogen kennelijk met ons allen wel wat bekender met en trotser op onze unieke erfgoederen worden. Een bezoek aan de nieuwe Ons UNESCO ruimte aan de westzijde van het fort zal daar zeker bij helpen!

Het Verhaal van Pampus Muiden »

23-12-19 - 31-12-21 HET VERHAAL VAN PAMPUS

Waar komt het gezegde voor Pampus liggen vandaan? Hoe communiceerden de soldaten vroeger met de buitenwereld? Wat is rats, kuch en bonen? En waarom spookt het in een van de gangen? 

Het Verhaal van Pampus is net als Het geheime Wapen van Amsterdam een prachtige belevingsroute. Beleef de tijden van weleer en kom erachter hoe veelomvattend het bestaan op Pampus door de jaren heen geweest is.

(Het Verhaal van Pampus is dagelijks geopend, met uitzondering van maandag.)

Het geheime Wapen van Amsterdam Muiden »

02-05-19 - 31-12-21 HET GEHEIME WAPEN VAN AMSTERDAM

Dagelijks geopend (m.u.v. maandagen): de gloednieuwe attractie op Forteiland Pampus: ! Ontdek dit geheim! Stap in de ballonmand voor een indrukwekkende virtuele vlucht over de Stelling van Amsterdam. Zie het land rond de hoofdstad onder water lopen en ontdek hoezeer de forten nog steeds bepalend onderdeel zijn van ons bestaan.

Zomermarkten 2018 Brielle »

18-07-18 - 31-12-21 Bezoek de gezellige zomermarkten deze zomer binnen de wallen van bruisend vestingstadje Brielle, waar op 1 april 1572 Alva zijn Briel verloor. 

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het museum van de Tachtigjarige Oorlog en de Sint-Catharijnekerk waar Willem van Oranje nog trouwde met Charlotte de Bourbon!

18 juli Zomermarkt van 10:00 - 17:00 uur 
25 juli Boekenmarkt van 10:00 - 17:00 uur 
1 augustus Grote Zomermarkt 10:00 - 17:00 uur 
8 augustus Antiekmarkt 10:00 - 17:00 uur 
15 augustus Zomermarkt 10:00 - 17:00 uur

Forten van Boven 2 waterlinies op 1 eiland Muiden »

03-05-19 - 31-12-21

Fascinerende fotos tonen de water-verdedigingswerken van Holland

Forten van Boven bestaat uit een hoeveelheid van fascinerende blow-up fotos die vanuit een klein vliegtuig genomen zijn. Het zijn sinds dit seizoen niet alleen grote luchtfotos van de gehele Stelling van Amsterdam, ook alle forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden nu getoond! Wandel door de droge gracht rond het fort en je komt alle forten van beide waterlinies tegen. Sommige van deze bouwwerken zijn in het dagelijks leven nog amper waarneembaar, maar op grote hoogte wordt duidelijk hoe en waar ze liggen. Hierdoor begrijp je als kijker veel beter wat de gedachte achter deze verdedigingsbolwerken was.

Gratis gidsrondleidingen door fort Pampus Muiden »

02-05-19 - 31-12-21 GIDSEN ONTHULLEN GEHEIMEN OVER FORT PAMPUS DIE NERGENS BESCHREVEN STAAN

Forteiland Pampus ligt midden in het IJmeer. Het is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Tegenwoordig is het eiland een museum waar jong en oud op avontuurlijke wijze het fort en zijn geschiedenis kan ontdekken en een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Elk uur starten er gratis gidsrondleidingen van ongeveer 3 kwartier. Geen gids is hetzelfde, dus elke rondleiding heeft zijn eigen karakter. Wat de gidsen allemaal overeen hebben is de passie voor Pampus en zijn verborgen geheimen...

Tweedaags arrangement "Tuinen van Appeltern" Grave »

23-12-19 - 31-12-21
Op slechts een kwartiertje rijden van ons hotel liggen de schitterende Tuinen van Appeltern. Een korte tocht door het prachtige land van Maas en Waal brengt u bij het tuinen complex waar u de gehele dag kunt wandelen en genieten Lunchen doet u outdoor in de Tuinen U dag kunt u afsluiten met een diner in een van de vestigstadjes Megen Ravenstein of Grave en overnachten doet u in ons gezellige familiehotel in Velp-Grave.
Welkomstdrankje
n overnachting in een tweepersoons kamer
n x Brabants ontbijt
entree kaartjes voor de Tuinen van Appeltern
fietsroute netwerk kaart 
een Picknickmandje om heerlijk te lunchen in de Tuinen van Appeltern bestaande uit : heerlijk belegde sandwiches en een biologisch sapje, vers fruit en een bakje yoghurt met muesli en honing.
gratis WIFI
gratis parkeren bij ons hotel.
Dit arrangement is het gehele jaar door te reserveren op basis van beschikbaarheid, aankomst na keuze (toeslag eenpersoonskamer 20,00) 

Stadsstenen speurtocht door Bergen op Zoom Bergen op Zoom »

19-04-19 - 31-12-21 Met het gezin de stad in? Kom dan even langs de VVV voor de Stadsstenen Familie Speurtocht en ontdek op een leuke manier de bijzondere plekjes van de stad. De Stadsstenen Speurtocht bestaat uit een routebeschrijving en een opdrachtkaart met grappige doe-, denk-, en zoekopdrachten. De route loopt dwars door het centrum van Bergen op Zoom, dus je komt ook langs alle leuke winkeltjes, speelfonteinen, terrassen n twee ijssalons! Uiteraard kun je ook de monumenten bewonderen, die je herkent aan de Stadsstenenbordjes. Na het lopen van de route en het beantwoorden van de vragen, ontvangen de kinderen bij VVV Brabantse Wal het Stadsstenen Doe-boek! 

De speurtocht is het hele jaar verkrijgbaar voor 2,50 bij VVV Brabantse Wal, Steenbergsestraat 6 te Bergen op Zoom. 

Unieke vergaderlokatie in pittoresk Muiden Muiden »

01-01-21 - 31-12-21
Fort C (het Muizenfort) in Muiden heeft een unieke en sfeervolle ruimte waar gezelschappen tot 14 personen terecht kunnen voor vergaderingen, brainstormsessies, trainingen, presentaties en andere bijeenkomsten. Het voormalige officiersvertrek is uitgerust met vloerverwarming, multimedia (4K scherm, 65 inch), geluidsinstallatie en wifi. De ruimte wordt zowel per uur als per dagdeel verhuurd.

Er zijn voor deze ruimte diverse mogelijkheden, van eenvoudig (koffie en thee) tot full service hospitality met hostess en catering. Voor de deur is een ruime parkeergelegenheid.

Vergaderen in een bijzondere locatie? Reserveer meteen of maak een afspraak om de ruimte te bekijken.

Voorzieningen:
- 12 vaste zitplaatsen met uitbreiding naar 14 (maximaal 16)
- 65 inch 4K smart TV LED scherm met draadloze presentatie mogelijkheid (ook via je smartphone)
- flipover scherm
- WiFi

Binnenkort ook te combineren met een als break-out moment!

Winterlicht: een culinair avontuur op Pampus Muiden »

21-02-20 - 31-12-21
"Winterlicht in n zin? Een verrassende avond op het unieke eiland Pampus, waarbij je geniet van mooie seizoensgerechten in zowel het historisch fort als het knusse paviljoen."

Een culinair avontuur met een vleugje vrijheid en een flinke dot geschiedenis. Winterlicht gaat van start op een sfeervolle klipper met bar aan boord. Op de tap echt Pampusbier en op de fles mooie wijnen en andere dranken. Een sfeervol verlicht fort en een warm gestookt paviljoen staan op het eiland klaar om je hart te veroveren. Laat je in je eigen tempo verleiden tot het proeven van alle voorgerechten. Ze zijn her en der te vinden in het fort. Daarna neem je plaats aan je mooi gedekte tafel in het paviljoen en krijg je het hoofdgerecht en dessert geserveerd.

Het inschepen is om 18.00 uur. In IJburg ligt de veerboot aan de buitenzijde van de sluis. In Muiden vertrek je vanaf de Herengracht t/o nr. 33 en in Almere vanuit Marina Muiderzand. Laat je door de schipper een warm welkom heten. Aan boord is de bar geopend voor een verfrissend Pampusbiertje of een goed glas wijn. Samen met alle andere gasten vaar je naar werelderfgoed Pampus. Na een bijzondere avond vol heerlijkheden heb je rond 23.15 uur weer vaste grond onder de voeten.

Unieke vergaderlokatie in pittoresk Muiden Muiden »

01-01-21 - 31-12-21
Fort C (het Muizenfort) in Muiden heeft een unieke en sfeervolle ruimte waar gezelschappen tot 14 personen terecht kunnen voor vergaderingen, brainstormsessies, trainingen, presentaties en andere bijeenkomsten. Het voormalige officiersvertrek is uitgerust met vloerverwarming, multimedia (4K scherm, 65 inch), geluidsinstallatie en wifi. De ruimte wordt zowel per uur als per dagdeel verhuurd.

Er zijn voor deze ruimte diverse mogelijkheden, van eenvoudig (koffie en thee) tot full service hospitality met hostess en catering. Voor de deur is een ruime parkeergelegenheid.

Vergaderen in een bijzondere locatie? Reserveer meteen of maak een afspraak om de ruimte te bekijken.

Voorzieningen:
- 12 vaste zitplaatsen met uitbreiding naar 14 (maximaal 16)
- 65 inch 4K smart TV LED scherm met draadloze presentatie mogelijkheid (ook via je smartphone)
- flipover scherm
- WiFi

Binnenkort ook te combineren met een als break-out moment!

Weekagenda za. 20 aug. t/m zo. 28 aug. 2016 Ravenstein »

20-08-16 - 31-12-21
Weekagenda Ravenstein en omstreken
zaterdag 20 augustus t/m zondag 28 augustus

Programma  Museum voor vlakglas- en emaillekunst
Zondag     21 augustus: 11.00 uur, open rondleiding, 13.00 uur demonstratie emailleren
Zaterdag  27 augustus: 10.30 uur, workshop glas-in-lood.
Info: 0486-411155 www.museumravenstein.nl

t/m zondag 21 augustus Gerd Renshof, magisch realisme en oude folianten
Vitrines: cursisten Creapoelka, beelden in hout en steen  
Het Raadhuis. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 16.30 uur en zondag 11.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

t/m 27 augustus Inschrijven fotowedstrijd Ravensteinse Fotodagen
Het thema van deze wedstrijd is Iconen en Symbolen, hetzelfde thema als de Open monumentendagen.
Het fotograferen van de Iconen en symbolen is vanaf 10 september t/m 13 november 2016
Info: www.ravensteinsefotodagen.nl

Zondagen 21/28 augustus High tea op inschrijving in de Tuinen in Demen
We starten met een kort welkomstwoordje om 14.00 uur waarna u de tuin kunt bekijken.
Daarna kunt u genieten van een heerlijke high tea in de theeschenkerij. (Reserveren is noodzakelijk)
Prijs 17,50 inclusief entree.
Openingstijd tuinen: van 11.00 17.00 uur. Entree: 4,50. Honden niet toegestaan.
De Tuinen in Demen, Kleine Poelstraat 13, 5371 KM Demen.
Info: 0486-413442 info@detuinenindemen.nl www.detuinenindemen.nl

Zondag 21 augustus St. Rochusfeest Deursen
Om 10.30 uur de H. Mis in de kerk waarna in processie naar de St. Rochuskapel.
Na afloop een kopje koffie/thee in- of bij de kerk met een optreden van harmonie OBK en Dedico.
De kapel is deze dag open tot 22.00 uur.
Info: 0486-411890 bvudendeursen@home.nl Info: 0486-412719 nellie-rinusdelouw@hetnet.nl

Donderdag/vrijdag/zaterdag 25/26/27 augustus Atelier Creapoelka Workshop beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/beeldhouwen

Zaterdag 27 augustus SunGrooves
SunGrooves is een klein festival dat wordt gehouden in een prachtige setting in Ravenstein.
SunGrooves staat bol van de creativiteit en originaliteit. Iedere editie trakteren wij de bezoekers
op een reis door een onbekende cultuur, waarbij lekkere beats en goede bands niet ontbreken.
Het festival staat bekend om zijn uitbundige en professionele aankleding waarin iedere bezoeker
zich welkom zal voelen. Je hoort, ziet, ruikt, proeft en voelt dit jaar alles dat te maken heeft met
het (nog onbekende) thema. Ga jij op 27 augustus mee op ontdekkingsreis?
Van 14.00 uur tot 01.00 uur in het Stadspark (t Laantje) Ravenstein.
Info: www.sungrooves.nl www.facebook.com/SunGrooves.Festival twitter.com/sungrooves

Zaterdag 27 augustus t/m zondag 9 oktober Kunstenaarsgroep Stichting Beeldend Berghem
beelden en schilderijen. Vitrines: idem
Het Raadhuis. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 -16.30 uur en zondag 11.00 tot 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zaterdag/zondag 27/28 augustus Cultureel verrassingsevenement in het kerkje in Dieden
In het kerkje van Dieden organiseert Marjo Smits een cultureel verrassingsevenement.
Vanaf begin augustus vindt u hierover informatie op haar website www.marjo.eu

Zondag 28 augustus Leerlooierijhuisje
Walstraat 20 (achter Vidi Reo) Open rondleiding met gids. Entree: 3,50 p.p.
Aanmelden bij het leerlooierijhuisje vanaf 10.30 uur. Start rondleiding om 11.00 uur.
Info: 0486-411023 of 0486-411842 www.leerlooierijravenstein.nl info@leerlooierijravenstein.nl

Zondag 28 augustus Grote tweedehands goederenmarkt
Van 10.00 17.00 uur in het centrum van Herpen. Circa 200 kramen.
Organisatie: Stichting Herpen in Woord en Beeld. Entree 2,50.
Info: 0486-412518   diana-koopmans@home.nl

Weekagenda za. 24.9 tot zo. 2.10.2016 Ravenstein »

24-09-16 - 31-12-21
Weekagenda Ravenstein en omstreken
zaterdag 24 september t/m zondag 2 oktober


Programma  Museum voor vlakglas- en emaillekunst
Zaterdag 24 september: 10.30 uur, workshop glas-in-lood.
Zondag           2 oktober: 13.00 uur, demonstratie glas-in-lood, 14.00 uur open rondleiding.
Info: 0486-411155 www.museumravenstein.nl

t/m zondag 9 oktober Kunstenaarsgroep Stichting Beeldend Berghem
beelden en schilderijen. Vitrines: idem
Het Raadhuis. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 -16.30 uur en zondag 11.00 tot 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zaterdag 24 september de Ravensteinse Kwis
De Ravensteinse Kwis is een evenement voor, door en over Ravenstein. Deelnemers proberen in teamverband, binnen een gestelde tijd, zoveel mogelijk vragen uit het Kwisboekje te beantwoorden.
De Kwis bestaat uit diverse categorien en opdrachten. De uitvoering hiervan mogen ze doen op een locatie naar eigen keuze. De teams welke de meeste vragen goed beantwoorden kwalificeren zich voor de finaleronde (8 oktober) alwaar de prijzen worden uitgereikt die beschikbaar worden gesteld door diverse lokale ondernemers.
Info en inschrijving: www.ravensteinsekwis.nl info@ravensteinsekwis.nl

Zondag 25 september Leerlooierijhuisje, Walstraat 20 (achter Vidi Reo)
Open rondleiding met gids. Entree: 3,50 p.p.
Aanmelden bij het leerlooierijhuisje vanaf 10.30 uur. Start rondleiding om 11.00 uur.
Info: 0486-411023 of 0486-411842 www.leerlooierijravenstein.nl info@leerlooierijravenstein.nl

 2/9/16/ 23/30 oktober  2016 expositie Heemkamer Herpen
expositie Marleen Manders, schilderijen en tekeningen, Christianne Scholten, styliste en ontwerpster.
www.marleenmandersart.com www chriis.nl
Iedere zondag van 12.00 17.00 uur
Heemkamer, Rogstraat 12 Herpen

Zondag 2 oktober Feuilles Volantes Chansons de Potes
Gildas Delaporte, zang/contrabas Bert van den Brink, piano/accordeon
Bassist en beiaardier Gildas Delaporte kwam door zijn grote passie voor de Franse pozie op het idee muziek te componeren bij de teksten van gedichten. Zo zijn tientallen gedichten nu ook chansons geworden. Teksten zijn onder meer van Victor Hugo, Charles Beaudelaire en
Marceline Desbordes-Valmore. Een optreden van Gildas en Bert doet denken aan de klank van traditionele Franse chansons door de instrumentatie en de taal, terwijl alle composities nieuw zijn.
Garnizoenskerk (NH-kerk). Aanvang: 15.30 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Weekagenda zaterdag 28 mei t/m zondag 5 juni Ravenstein »

28-05-16 - 31-12-21
WEEKAGENDA RAVENSTEIN EN OMSTREKEN
ZATERDAG 28 MEI  t/m ZONDAG  5 JUNI

Programma  Museum voor vlakglas- en emaillekunst
Zaterdag 28 mei: 10.30 uur, workshop glas-in-lood.
Zondag      5 juni: 11.00 uur, open rondleiding, 13.00 uur demonstratie glas-in-lood.
Info: 0486-411155 www.museumravenstein.nl

t/m dinsdag 31 mei dubbelexpositie passie voor emaille
Gr Dubbeldam,  50 jaar emaille en Bethje Muiket, Avanti
Info: 0486-411155 www.museumravenstein.nl

t/m zondag 3 juli Academie Renshof exposeert inspiratie door Jeroen Bosch
Vitrines: cursisten Creapoelka, beelden in hout en steen
Het Raadhuis. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 16.30 uur en zondag 11.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Vrijdag 3 juni Gildefeesten Ravenstein, bier- en wijnproeverij met aansluitende feestavond
Deze avond vindt plaats in de feesttent in de Middelwaard en heeft een koninklijk tintje.
Aanvang 20.00 uur. www.gildefeestenravenstein.nl

Zaterdag 4 juni Gildefeesten Ravenstein Kindermiddag
Op het Philips van Kleef-bolwerck zal de kindermiddag starten met de kick-off van JWR.
Vervolgens gaan de kinderen in optocht naar het feestterrein in de Middelwaard waar
diverse gildeactiviteiten plaatsvinden en een verrassende afsluiter.
Aanvang 14.00 uur. www.gildefeestenravenstein.nl

Zaterdag 4 juni Gildefeesten Ravenstein Feestavond
19.00 uur 21:00 uur  Talentenjacht in de feesttent in de Middelwaard.
21.00 uur                     Grandioze feestavond in de feesttent in de Middelwaard in samenwerking
met diverse verenigingen.

Zondag 5 juni Gildefeesten Ravenstein Vrije Gildedag Kring Land van Cuijk
Zon 1.000 gildebroeders en -zusters zullen op deze gildedag aanwezig zijn en
voor een kleurrijk schouwspel zorgen.
09.30 uur               Eucharistieviering met gilde-eer in de Sint Luciakerk.
10.45 uur               Koffietafel voor genodigden.
11.45 uur               Aanbieden erewijn door Gemeentebestuur van Oss.
12.30 uur               Optocht door het historisch centrum van Ravenstein.
15.00 uur               Massale opmars en defil in de Middelwaard.
15.30 uur               Aanvang wedstrijden vendelen, trommen, bazuinblazen, kruisboogschieten,
geweerschieten, standaardrijden.
19.00 uur               Prijsuitreiking.
20.00 uur               Gezellig samenzijn.
www.gildefeestenravenstein.nl

Weekagenda za. 5 t/m zo. 13 november 2016 Ravenstein »

05-11-16 - 31-12-21

Weekagenda Ravenstein en omstreken.

zaterdag 5 november t/m zondag 13 november

Dinsdag 1 en 15 november Atelier Creapoelka Workshop mindful beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur. Elke vrijdag en zaterdag workshops. Aanvang: 10.00 tot 17.00 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/stilte-in-beeld

Zaterdag 5 november Themaconcert muziekvereniging St. Hubertus
T.g.v. het 85-jarig bestaan geeft  muziekvereniging St. Hubertus een themaconcert
in het Slotje te Herpen. Aanvang 20.00 uur.
Info: secretariaat@sinthubertusherpen.nl info@sinthubertusherpen.nl

Zondag 13 november Open stadswandeling Heemkundekring Land van Ravenstein
Aanmelden 14.00 uur bij het Raadhuis in Ravenstein. Kosten 4.00 p.p.
Info: 06-36000252 www.heemkunderavenstein.nl stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

Zondag 13 november Intocht Sint Nicolaas in Ravenstein
Aankomst van de Sint aan de Loswal om 12.00 uur, waarna ontvangst bij het Raadhuis.
Info: 0486-852220 www.sintinravenstein.nl sintinravenstein@live.nl

Weekagenda za. 4 febr. t/m zo. 12 febr. 2017 Ravenstein »

04-02-17 - 31-12-21

Weekagenda Ravenstein en omstreken

zaterdag 4 februari  t/m zondag 12 februari


t/m zondag 26 maart Expositie Ravensteinse Fotodagen.
Vitrines: Liesbeth Geenen, tassen met praatstok
Het Raadhuis. Openingstijden: zaterdag/zondag 12.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Vrijdag 3 februari Liederentafel Keurvorst
Aanvang: 21.00 uur. Stadsherberg de Keurvorst.
Info: 0486-411371 info@keurvorst.nl

Zaterdag 4 februari Pronkzitting Carnaval Herpen
Pronkzitting in feestzaal t Slotje. Aanvang 20.00 uur.
Info: Stichting Carnaval Herpen contact@carnavalherpen.nl www.carnavalherpen.nl

Zondag 5 februari Matinee Pronkzitting Carnaval Herpen
In feestzaal t Slotje. Aanvang 13.30 uur.
Info: Stichting Carnaval Herpen contact@carnavalherpen.nl www.carnavalherpen.nl

Zondag 5 februari Jeugd Pronkzitting van Pomperstad
Tijdens deze kei gezellige middag wordt de nieuwe Jeugdprins, de nieuwe Jeugdprinses en
de voltallige Jeugdraad aan het begin van de middag onthuld. Tevens komen er tijdens deze middag
diverse leuke optredens voorbij van kinderen uit Ravenstein en omgeving.
In Vidi Reo van 14.11 17.11 uur.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Dinsdag 7 februari Atelier Creapoelka Workshop mindful beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 17.00 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/stilte-in-beeld

Zondag 12 februari Open stadswandeling Heemkundekring Land van Ravenstein
Aanmelden 14.00 uur bij het Raadhuis in Ravenstein. Kosten 4.00 p.p.
Info: 06-36000252 www.heemkunderavenstein.nl stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

Zondag 12 februari The Guitar Connection Connecting Spanish Music
Het gitaarduo Ger Oosterhaven en Danil Antonie staat voor de muzikale connectie tussen publiek,
een mix van stijlen en hoogstaand klassiek gitaarspel. Met een speciale plaats voor de Spaanse
meesters.
Garnizoenskerk (NH-kerk). Aanvang: 15.30 uur. Entreeprijs 10,00. Jeugd tot 18 jaar gratis toegang.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Weekagenda 14 t/m 22 mei 2016 Ravenstein »

14-05-16 - 31-12-21
WEEKAGENDA RAVENSTEIN EN OMSTREKEN
ZATERDAG 14 MEI  t/m ZONDAG  22 MEI

Programma  Museum voor vlakglas- en emaillekunst
Zaterdag  14 mei: 13.00 uur, workshop emailleren.
Zondag     15 mei: 11.00 uur, open rondleiding, 13.00 uur demonstratie emailleren.
zaterdag   21 mei: workshop tuindecoraties in glas-in-lood.
De workshop begint om 13.30 uur tot 16.30 uur. Kosten 37,50 p.p
Info: 0486-411155 www.museumravenstein.nl

t/m dinsdag 31 mei dubbelexpositie passie voor emaille
Gr Dubbeldam,  50 jaar emaille en Bethje Muiket, Avanti
Info: 0486-411155 www.museumravenstein.nl

t/m maandag 16 mei De Nieuwste Ploeg grafisch werk cursisten Top
Vitrines: objecten cursisten Top
Het Raadhuis. Openingstijden dinsdag t/m zaterdag 10.00 16.30 uur en zondag 11.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Dinsdag 17 mei Atelier Creapoelka Workshop mindful beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/stilte-in-beeld

Vrijdag/zaterdag 20/21 en vrijdag 27 mei Atelier Creapoelka Workshop beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/beeldhouwen

Zaterdag 21 mei t/m zondag 3 juli Academie Renshof exposeert inspiratie door Jeroen Bosch
Vitrines: cursisten Creapoelka, beelden in hout en steen
Het Raadhuis. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 16.30 uur en zondag 11.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Weekagenda za. 11 t/m zo. 19 februari 2017 Ravenstein »

11-02-17 - 31-12-21

Weekagenda Ravenstein en omstreken

zaterdag 11 februari  t/m zondag 19 februari

t/m zondag 26 maart Expositie Ravensteinse Fotodagen.
 Vitrines: Liesbeth Geenen, tassen met praatstok
Het Raadhuis. Openingstijden: zaterdag/zondag 12.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zondag 12 februari Open stadswandeling Heemkundekring Land van Ravenstein
Aanmelden 14.00 uur bij het Raadhuis in Ravenstein. Kosten 4.00 p.p.
Info: 06-36000252 www.heemkunderavenstein.nl stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

Zondag 12 februari The Guitar Connection Connecting Spanish Music
Het gitaarduo Ger Oosterhaven en Danil Antonie staat voor de muzikale connectie tussen publiek,
een mix van stijlen en hoogstaand klassiek gitaarspel. Met een speciale plaats voor de Spaanse
meesters.
Garnizoenskerk (NH-kerk). Aanvang: 15.30 uur. Entreeprijs 10,00. Jeugd tot 18 jaar gratis toegang.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zaterdag 18 februari Carnavalsboekje
Vanaf 10.00 uur trekken de Stadsprins met zijn gevolg, de carnavalsverenigingen en Stichting
Carnaval Ravenstein rond door de straten van Ravenstein om het carnavalsboekje bij iedereen
aan te bieden onder begeleiding van een geluidswagen. Een vrijwillige bijdrage in de collectebus
wordt zeer gewaardeerd.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Zondag 19 februari Raovenbal in Vidi Reo
Dit 50+ bal wordt georganiseerd door een nieuwe commissie in samenwerking met
Stichting Carnaval Ravenstein in Vidi Reo. Van 13.30 17.30 uur. De entree is gratis.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Zondag 19 februari Sleuteloverhandiging
Op zondag 19 februari  om 11.11 uur krijgen de stadsprinsen en jeugdprinsen van de
carnavalsverenigingen uit Oss en omgeving op het gemeentehuis te Oss de sleutel overhandigd
door de burgemeester. Tijdens de sleuteloverhandiging treden er verschillende dansgroepen op
en wordt deze ochtend door verschillende dweilorkesten muzikaal begeleid.
Info: www.pomperstad.nl info@pomperstad.nl

Zondag 19 februari Jeugd Pronkzitting Carnaval Herpen
In feestzaal t Slotje. Aanvang 13.30 uur.
Info: Stichting Carnaval Herpen contact@carnavalherpen.nl www.carnavalherpen.nl

Tweedaags arrangement "Tuinen van Appeltern" Megen »

Megen Ravenstein
Op slechts een kwartiertje rijden van ons hotel liggen de schitterende Tuinen van Appeltern. Een korte tocht door het prachtige land van Maas en Waal brengt u bij het tuinen complex waar u de gehele dag kunt wandelen en genieten Lunchen doet u outdoor in de Tuinen U dag kunt u afsluiten met een diner in een van de vestigstadjes Megen Ravenstein of Grave en overnachten doet u in ons gezellige familiehotel in Velp-Grave.
Welkomstdrankje
n overnachting in een tweepersoons kamer
n x Brabants ontbijt
entree kaartjes voor de Tuinen van Appeltern
fietsroute netwerk kaart 
een Picknickmandje om heerlijk te lunchen in de Tuinen van Appeltern bestaande uit : heerlijk belegde sandwiches en een biologisch sapje, vers fruit en een bakje yoghurt met muesli en honing.
gratis WIFI
gratis parkeren bij ons hotel.
Dit arrangement is het gehele jaar door te reserveren op basis van beschikbaarheid, aankomst na keuze (toeslag eenpersoonskamer 20,00) 

Escaperoom op Forteiland IJmuiden IJmuiden »

01-12-19 - 31-12-21
Een escape room in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog
Even voorstellen: Wernher von Braun. Noem hem een voorvechter van de ruimtevaart. Een leidend figuur bij het ontwikkelen van raketten in Duitsland en Amerika. Maar ook: een controversile man, omdat hij deelnam aan het raketprogramma van Nazi-Duitsland. Genoeg raadsels rondom deze Wernher. Aan jou de taak om het mysterie te ontrafelen waaraan Von Braun werkte op Forteiland IJmuiden. Sinds hij naar Amerika vertrok, is de bunker waarin Wernher experimenteerde niet meer bezocht. Tot nu. Ontrafelt jouw team in 1,5 uur het Von Braun Mysterie?

Escaperoom Ontmantel de bom Markenbinnen »

09-01-20 - 31-12-21
Ontmantel de bom in onze superspannende hightech escaperoom

 Je hoort het getik van een bom. En terwijl de Duitsers het fort al onder vuur nemen, hebben jij en jouw vrienden nog maar 1 uur om de bom uit te schakelen.
Dat is mogelijk, als het je lukt om samen te werken. Maar waar in het fort zitten zij???
Ontmantel de bom is een superspannende hightech escaperoom in een echt fort. Jullie wanen je terug in de Tweede Wereldoorlog en vergeten even alles om je heen.
Maar, zal het jullie lukken om er op tijd uit te komen?

Let op: 
De escaperoom is te boeken voor jongeren van 12-17 jaar of voor volwassen van 18+
Door de afmetingen van de ruimte waarin de escaperoom zich afspeelt is deze geschikt voor maximaal 8 personen.

Vesting Game 'De Bom' Numansdorp »

01-03-20 - 31-12-21
Maakt jouw team de tikkende tijdbom onklaar?
Een spel vol spanning, hillariteit en competitie!
Op verschillende locaties in het centrum van Zevenbergen zijn er aanwijzingen te vinden waarmee u 
formules moetkraken om tot een oplossing te komen. 
Locaties:

Fort Buitensluis www.fortbuitensluis.nl 

Voor boekingen en informatie: joost@fortproducties.nl

Recreren in Polder Blokhoven/Buitenexpositie Schalkwijk »

01-01-21 - 31-12-21
Buitenexpositie Fort Honswijk  
Bij Fort Honswijkkun je tussen zonsopkomst en zonsondergang gewoon lekker wandelen op het fortterrein. Je kan er zelf koffie of thee pakken en (gratis) de buiten expositie Stelling van Honswijk bezoeken. Voor kids is er een leuke en leerzame speurtocht. Meer informatie. Ook kan je een online puzzel maken van het poortgebouw van Fort Honswijk.

Recreren in Polder Blokhoven
Vlakbij Fort Honswijk vind je het waterbergingsgebied polder Blokhoven. Het gebied is ingericht voor recreatie: er zijn wandelpaden, bankjes, een trekpontje, een 80 meter lang vlonderpad en kanosteigers. Een informatietafel over waterberging, vispassages en de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie vertelt de bezoekers het verhaal over deze bijzondere plek.

Pampuspakket: eilandgevoel bij je thuis! Muiden »

14-04-20 - 31-12-21
Pampus ligt voor Pampus! En nu jij niet meer naar het eiland toe kunt gaan, komt het eiland gewoon naar jou toe! Als Pampuspakket! In het pakket zit onder andere voor later een tegoedbon en voor nu een verfrissend Pampusbiertje met bijpassend glas. 

De bon is voor straks na corona voor het boeken van je veerretour en entree op een dag naar wens. En neem de bon mee, want als je hem in het paviljoen inlevert, trakteert Pampus je op taart en koffie! Cadeautje van het forteiland om samen het 125-jarig bestaan te vieren en Pampuss zijn dus heel aantrekkelijk geprijsd!)
Mocht de Pampus-webshop niet werken, kun je ook per mail je bestelling doorgeven via info@pampus.nl o.v.v. pampuspakket.

Eindeloos Pampus Muiden »

16-06-20 - 31-12-21

De zomervakantie is in aantocht en we snakken naar fijne (gezins)uitjes, daarom introduceert Forteiland Pampus dit jaar: Eindeloos Pampus! Voor het hele gezin is Eindeloos Pampus het perfecte uitje. Een boottocht en museumbezoek gecombineerd met een eerlijk bordje eten en een eindeloos-relaxte eilandervaring. Voor de kinderen is er genoeg te doen: zwemmen in het IJmeer, jeu de boules, badminton, maar vooral een spannend negentiende-eeuws fort met 80 kamers! Dat fort is voor de ouders ook meer dan de moeite waard, hoewel een goed glas wijn op het terras ook erg verleidelijk is.

Van Muiden naar Pampus

Eindeloos Pampus begint in het historische Zuiderzeestadje Muiden, waar veerboot Stern stipt om 15.30 uur afvaart. We varen langs het Muiderslot en langs de Koninklijke jachthaven, waar je met geluk een glimp opvangt van Beatrix zeilschip Groene Draeck. Al snel komt Forteiland Pampus in zicht, waar we na zon 20 minuten afmeren. Welkom op Pampus! Voel je vrij om uit te vliegen over eiland en fort. Verbaas je over de weidse vergezichten, ontdek waar Voor Pampus liggen vandaan komt of stap in de ballonmand van onze topattractie Het Geheime Wapen van Amsterdam!

Aan tafel

Hoewel, aan tafel? Op Pampus kan je tafel ook een zitzak zijn, een stukje gras of bungelend met je benen op een van de steigers. Onze eilandkok zorgt voor een eerlijk bord eten: lokaal, duurzaam, maar vooral eindeloos lekker! Terwijl je geniet van eten en uitzicht, is er ook buiten het fort genoeg te doen voor jong en oud. Ouderwetse spellen als jeu de boules, croquet en kubb, een frisse duik in de haven van Pampus f een stukje varen op een van onze historische rafts. De bar is open voor bijzonder bio-fris, mooie wijnen en natuurlijk het enige echte Pampusbier.

Een laatste glimp

Na het eten nog een rondje door het fort? Het museum blijft vandaag speciaal voor jullie extra lang open! Bezoek onze foto-expositie in de fortgracht of zoek de geest van Pampus in de pikdonkere sleutelgang. Om 19.30 uur ligt de Stern klaar voor de terugvaart. Neem nog iets lekkers mee aan boord en zoek een fijn plekje op het ruime bovendek of strijk benedendeks neer waar het behaaglijk toeven is. Rond 20 uur meren we af in Muiden.

Praktisch

Eindeloos Pampus vindt in de zomervakantieperiode plaats op dinsdag, woensdag en donderdag. Vertrek uit Muiden om 15.30 uur. Het verblijf op het eiland duurt zon 3,5 uur, om 20 uur ben je terug in Muiden.

Blijf slapen

Maak je bezoek aan Pampus nog eindelozer! We openen in de zomerperiode een charmante minicamping op Pampus. Terwijl de andere gasten wegvaren, begint voor jullie deel twee van het Pampusavontuur! 

Prijzen

Eindeloos Pampus is een volledig avondje uit inclusief bootretour, entree tot het museum, een bijdrage voor erfgoedbehoud en gebruik van alle spellen! Afhankelijk van leeftijd en kaarten als Museumkaart of de BankGiro Loterij VIP-KAART kost een eindeloze avond tussen de 14,50 en 37,50.

Slapen onder de sterren Muiden »

08-07-20 - 31-12-21

Avonturieren op het eiland Pampus en slapen op kabbelend water. Net als de scheepslieden in de VOC-tijd!

Beleef een magische nacht op Forteiland Pampus. Om je heen het nachtelijke geluid van kabbelend water, geritsel door het gebladerte en af en toe de roep van een vogel. Je slaapt in onze haven op een prachtig zeilschip. (De tenten op het eiland hebben plaatsgemaakt voor comfortabele scheepshutten!) Boven je duizenden sterren en om je heen de flonkeren lichtjes van de skyline van het vaste land. Wat een rust, wat heerlijk!

Beleef een magische nacht op Forteiland Pampus. Om je heen het nachtelijke geluid van kabbelend water, geritsel door het gebladerte en af en toe de roep van een vogel. Je slaapt in onze haven op een prachtig zeilschip. (De tenten op het eiland hebben plaatsgemaakt voor comfortabele scheepshutten!) Boven je duizenden sterren en om je heen de flonkeren lichtjes van de skyline van het vaste land. Wat een rust, wat heerlijk!

Bruine Vlootvoor Pampus liggens nachts wel erg donker, dus neem een lampje mee. Douches zijn er niet op het eiland, maar neem een frisse duik in het IJmeer. Niets verfrissender dan dat! Op het eiland, in de fortwachterstuin, is een speelveld voor onder andere croqueten jeux de boules. Bij de beheerderstent is ook een kist vol bordspelletjes te vinden.

Activiteiten

Pampus is een prachtige plek om te recreren: zwemmen, eten, drinken, wandelen en natuurlijk het interessante fort bezoeken. Als je gaat zwemmen bedenk dan wel dat er geen toezicht is en dat ouders dit indien nodig zelf moeten doen. Afhankelijk van de animo en de windsterkte kan de beheerder s avonds misschien wat koeler is. 
Pampus is niet aangesloten op het waternet. Dat betekent dat er geen drinkwater uit de kraan komt, maar bij de beheerderstent bij het Mistklokhuis kun je (gratis) water halen. Neem wel van huis een of twee waterflessen mee. Eigen drank meenemen is niet toegestaan.

Parkeren en varen

De veerdienst vertrekt vanaf de Herengracht in Muiden, tegenover nummer 33. Je kunt de boot van 14.3015.30of 16.30 uur naar Pampus nemen. De volgende dag kun je terug naar Muiden varen om 11.00, 12.00 of 13.00 uur. Heb je een eigen boot? Laat ons dan even weten wanneer je denkt aan te komen. En voor wie in Muiden zijn auto wil parkeren, er zijn twee grote, gratis parkeerplaatsen die op 10 minuten loopafstand van de veerdienst liggen.

Prijzen

Voor het overnachten, alle bijbehorende mogelijkheden en twee heerlijke ontbijtjes betaal je - naast het bedrag voor Eindeloos of Zomerlicht - een toelage van 110,- per kajuit voor twee personen. Daar komt nog 3,52 aan toeristenbelasting voor twee personen bij. Voor kinderen bieden we extra slaapplek aan in een eigen hut of in een grotere familiehut (vanaf 22,50 extra). Per kind komt daar dan nog 1,76 bij aan toeristenbelasting. 

Zomerkamp op Pampus: vier avontuurlijke dagen Muiden »

11-08-20 - 31-12-21

Heb jij een kind met grote interesse in een avontuur op een eiland? Deze zomer is er voor hen de mogelijkheid om vier dagen op Forteiland Pampus te vertoeven. Naast alle waterpret is er ook een groot fort om te ontdekken: het Pampuskamp is vol actie en creativiteit op, in en rond het eiland! Een gevarieerd programma biedt garantie voor een week lang vermaak.

Hoe, wat, wanneer?

We nodigen kinderen van 8 t/m 12 uit om Pampus te ontdekken en meerdere dagen door te brengen op een plek waar chte soldaten hebben gewoond! Het enige dat we vragen is dat ze een zwemdiploma hebben, zodat we veiligheid kunnen garanderen.

Het kamp vindt overdag plaats, van dinsdag 11 t/m vrijdag 14 augustus. De veerboot vertrekt elke dag om half tien uit de haven van Muiden, en de avonturiers staan eind van de middag, om 17 uur weer aan wal.

Kosten

De kosten van het Pampusavontuur bedragen 240,- voor de gehele periode, een goed verzorgd programma inclusief veerboot, activiteiten, lunch en drinken.

Er is plek voor 20 kinderen, dus wees er snel bij! Wil je meer informatie, of direct je kids aanmelden? Mail naar maarten@pampusevents.nl.

Zomerlicht Muiden »

23-07-20 - 31-12-21

Zomerlicht is een relaxed diner op een verstild eiland, een culinaire ervaring op UNESCO-werelderfgoed! De avond begint vanuit Amsterdam IJburg, aan boord van de negentiende-eeuwse motorklipper Sailboa, waar het Pampusbier koud staat. Op het eiland verwelkomen we je met een goedgevulde . Zoek een plekje en geniet van een selectie voorgerechtjes van eigen bodem vergezeld van een mooi bijpassend drankje. Voel je vrij om tussen de gangen door het groene eiland en negentiende-eeuwse fort op je gemak te verkennen. Na de picknick nodigen we je uit op een van onze terrassen voor de volgende gangen!

TIJDIG RESERVEREN

Zomerlicht is een uniek restaurant, maar enkele weken open van 3 juli t/m 22 augustus op de vrijdag- en zaterdagavonden. Wie wil genieten van helemaal weg van de bewoonde wereld zijn, heerlijk eten, boeiende historie en prachtige panoramas op de skylines van Amsterdam, het Gooi, Flevo- en Waterland doet er goed aan tijdig te reserveren. s Avonds verandert het museale Pampus in een hotspot waar je geweest moet zijn.

VAREND OVER HET IJMEER

De boot naar Zomerlicht is een sfeervolle oude klipper, compleet met gezellig barretje. Het inschepen start om 18:00 uur in de haven van IJburg en brengt je om ongeveer 22:45 uur weer terug. Twee avonden wordt er ook gevaren vanuit Muiden. Op de boot begint het genieten al. Laat je een verfrissend speciaalbiertje inschenken, of een goed glas wijn. Een soort vakantiegevoel maakt zich al snel meester van je. Zeker op het eiland, met al dat sappige groen, het imposante fort en het gezellige paviljoen (waar je later aanschuift voor het hoofdgerecht). 

PICKNICK & MEER

We heten je warm welkom bij aankomst en nemen je meteen al een beetje mee in de historie van ons man made eiland. Ook wel het boegbeeld van de Stelling van Amsterdam genoemd. Daarna krijg je van ons een eigen , waarmee je over het eiland mag struinen op zoek naar het plekje van je dromen. Geniet van het vrije eilandgevoel met waanzinnig uitzicht rondom. Zomerlicht is meer dan een picknick! Wanneer werd jij voor het laatst bediend tijdens het picknicken? Na een heerlijk relaxte picknick, leggen we je aan tafel in de watten: op het terras serveren we tussen- hoofd- en nagerecht.

PRIJSINFORMATIE

Een Zomerlichtdiner kost 72,50 per persoon en is inclusief de overtocht en natuurlijk alle gerechten. Een erfgoedbijdrage bestemd voor het behoud van Pampus is ook in de prijs inbegrepen; dank alvast daarvoor! Drankjes betaal je achteraf. We serveren een mooie selectie wijn, bier en sterk maar ook een aantal bijzondere alcoholvrije dranken. 

BIER, BITTER EN MOES

Alleen de mooiste seizoensproducten worden bereid. Alles lokaal en zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Veel van de groenten en kruiden komen uit de eigen moestuin. Ons Pampusbier is een Saison van 6,5% die verfrissend en verrukkelijk smaakt. Zeker bij een prachtige zonsondergang op een onbewoond eiland. Ook schenkt Zomerlicht vanuit traditionele kruiken de enige echte Pampus bitter, onze nieuwste trots! Een eigentijds bitterlikeur van 23% met een heerlijke vleug VOC-kruiden. Refererend aan de tijd van machtige schepen die zwaarbeladen een tijdje voor Pampus lagen, voordat ze per scheepskameel de stad Amsterdam konden bereiken.

BLIJF SLAPEN

Maak van Zomerlicht een nog groter avontuur! We gaan fantastische kampeerplekken aanbieden waarmee je achter kunt blijven op het eiland, terwijl de andere gasten weer terug naar huis varen. Lijkt het je wat, slapen onder de sterren, 's ochtends gewekt worden door de eerste zonnestralen en genieten van een vers ontbijtje bij je tent?

Rondleiding met gids op Fort Sabina Vught »

01-10-20 - 31-12-21
Nieuwsgierig naar de historie en de verhalen van het fort? In september rondleidingen op zondag 20 en 27 september om 14.00 uur. Vanaf 1 oktober alleen de laatste zondag van de maand. Start rondleidingen om 14.00 uur. Onze gidsen leiden u rond, vertellen over het kustverdedigingswerk (1811) van Napoleon, wat ons fort van oorsprong is. Later bouwden de Hollanders het fort uit tot wat het nu is (1881). De gids neemt u mee naar plekken op het fort waar u niet zo maar kunt komen. 

Trek gemakkelijke schoenen aan en laat u de verhalen van het fort vertellen. Inschrijving ter plaatse bij het "Fortloket" in de kazerne. Kosten 5 per persoon. Vol is vol, aangezien er vanwege de maatregelen een beperkt aantal deelnemers per rondleiding mee kan. Wilt u reserveren voor de reguliere rondleiding meld u dan aan via info@fortsabina.nl en laat dag, tijdstip en aantal personen weten. Ter plekke rekent u dan af. 

Voor groepen is er de mogelijkheid een aparte afspraak te maken voor een rondleiding. Neem dan contact op met info@fortsabina.nl en vertel uw wensen.

Rondleiding Fort Sint Michiel Venlo »

01-04-21 - 01-04-22
Op zondagmiddagen kun je een rondleiding Fort Sint Michiel boeken. De rondleiding wordt gegeven door een ervaren gids die je alles kan vertellen over dit van origine Spaanse Fort uit de 80-jarige oorlog.

Voor groepen hebben we speciale arrangementen, kijk op de website voor meer informatie.

Picknickdiner Zomerlicht Muiden »

09-07-21 - 31-12-21 Een zomerse picknick op Pampus

Zomerlicht gaat dit jaar zijn zesde seizoen in daar zijn we trots op! Elk jaar is Zomerlicht weer een beetje anders, maar de rode draad blijft gelijk. Een heerlijke relaxte avond, een bijzondere picknick en een ultiem gevoel van vrijheid.

De avond begint in de haven van Amsterdam-IJburg of Muiden, waar de negentiende-eeuwse motorklipper Ms. Sailboa klaarligt. Aan boord is de bar geopend voor een koud glas Pampusbier van de tap. Zoek een fijne plek op het grote buitendek, kies een plekje in het ruim f neem plaats naast de schipper voor sterke verhalen en een geweldig uitzicht.

Al varend naar Pampus passeren we collega-fort Vuurtoreneiland en de Durgerdam. In de verte ligt het Muiderslot. Terwijl de oprukkende stad steeds kleiner wordt komt Pampus dichterbij. Na zon veertig minuten varen meren we af in de haven van Pampus.

Praktische informatie
  • Data Zomerlicht 2021: 9 juli t/m 28 augustus, elke vrij- en zaterdag
  • Reguliere afvaartlocatie: IJburg
  • Afvaarten vanuit Muiden: 23, 24 juli en 20, 21 augustus
  • Tijden: 18.00 uur inschepen, vertrek 18.30 uur. Rond 22.45 arriveren we weer in de afvaarthaven
  • Kosten: 72,50 voor het volledige diner, retourvaart, entree en bijdrage aan het erfgoed (exclusief dranken)

Forteiland Pampus Muiden »

08-06-21 - 30-09-21 Midden in het IJmeer ligt de parel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie: forteiland Pampus.

Zodra je voet op het eiland zet, voel je het al Hier ligt meer dan 400 jaar geschiedenis en jij maakt daar nu deel van uit. Op Pampus valt van alles te beleven. De interactieve routes Het Geheime Wapen van Amsterdam en Het verhaal van Pampus nemen je mee de geschiedenis in waar dit UNESCO Werelderfgoed deel van uitmaakt. Of je dwaalt over het eiland met het Rondje Pampus en vindt onderweg Eye openers over vroeger en nu. Je kunt voor Pampus in het gras liggen met een picknickmand van het Pampus Paviljoen, je koopt leuke souvenirs in de museumwinkel of je installeert je op het sfeervolle terras met een fantastisch uitzicht over het IJmeer.

En dat is nog niet alles! Pampus gaat van diesel naar duurzaam, dus het forteiland gaat op de schop! Als je op Pampus bent, kun je alle veranderingen richting duurzaam zelfvoorzienend en fossielvrij met eigen ogen bekijken. Van eten uit eigen moestuin tot zonne-energie en nog veel meer. Laat je inspireren door de historie en onze groene avonturen!

Expositie De Stern Muiden »

06-08-21 - 28-11-21
Expositie De Stern landt op Pampus

Vogelbescherming Nederland laat de komende 2,5 jaar de expositie De Stern rondreizen door Nederland. Door de ogen van vijf soorten sterns krijgen bezoekers een unieke kijk in de bijzondere IJsselmeernatuur boven n onder water. De eerste locatie waar de expositie te bezoeken is, is Forteiland Pampus, gelegen midden in het IJmeer en favoriete plek van veel watervogels. Van vrijdag 6 augustus tot en met zondag 28 november is expositie De Stern te zien op Pampus.

Het IJsselmeer vormt samen met het Markermeer en de Randmeren het IJsselmeergebied. Het grootste zoetwatermeer van Noordwest Europa dat ook nog eens op de Oost-Atlantische vogeltrekroute ligt. Een belangrijke plek voor honderdduizenden vogels, waaronder vele sternsoorten, om te rusten, voedsel te zoeken en te broeden. Fred Wouters, directeur Vogelbescherming Nederland licht toe waarom Vogelbescherming het initiatief heeft genomen voor de reizende tentoonstelling De Stern: ,,Het IJsselmeergebied is een bijzonder natuurgebied en cruciaal vogelgebied dat aandacht verdient. Bekend maakt bemind en dat helpt om de bijzondere IJsselmeernatuur te beschermen. We hopen dat zo veel mogelijk mensen zich laten inspireren door de expositie en ervaren dat dit blauwe hart van Nederland een uniek natuurgebied is. 

Speciale aandacht voor vogels is Pampus niet vreemd. Al meer dan 20 jaar komen een paar keer per maand vogelaars naar het eiland om de vogels te tellen en te ringen en het bezoekende publiek voor te lichten over watervogels vogeltrek en het ringonderzoek. ,,Deze tentoonstelling past Pampus als een handschoen. We liggen midden in het IJmeer, onderdeel van het Markermeer en daarmee van het IJsselmeergebied. Pampus heeft en geeft veel aandacht aan de natuur en zit midden in een transitie naar een volledig zelfvoorzienend erfgoed. Zo dragen we bij aan het behoud van onze natuur., vertelt Tom van Nouhuys, directeur van Pampus. 

Tentoonstelling en programma
In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan de natuur boven en onder water van het IJsselmeer. Er zijn mini-podcasts van vogelaar Arjan Dwarshuis te beluisteren en bijzondere driedimensionale tekeningen te zien van de vijf soorten sterns die de hoofdrol spelen: visdief, dwergstern, zwarte stern, reuzenstern en lachstern. Een interactief IJsselmeerspel is leuk voor jong en oud evenals een droge duik onder water. Naast de expositie kunnen bezoekers aan Pampus zelf aan de slag met een vogelkaart en leenverrekijkers, waarmee zij de vogels op en rond Pampus kunnen leren herkennen.  
De tentoonstelling is te zien van vrijdag 6 augustus tot en met zondag 28 november 2021. Leden van Vogelbescherming Nederland krijgen korting op de combikaart voor overtocht en toegang via pampus.nl.  
Na 28 november reist de expositie naar een volgende locatie in het IJsselmeergebied. 

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, Autobedrijf Stern, Prins Bernhard Cultuurfonds en Sportvisserij Nederland. Het Kickstart Fonds draagt bij aan de presentatie op Pampus.

Je kinderfeestje vieren in Museum Hoge Woerd Utrecht »

26-08-21 - 31-12-21 Zon 2000 jaar geleden leefden hier Romeinse soldaten en nu is het jouw beurt om hier een spannende tijd te beleven. Kom je kinderfeestje vieren in Museum Hoge Woerd!Er zijn twee kinderfeestjes om uit te kiezen, afhankelijk van de leeftijd. Tijdens je feestje ga je een mysterie oplossen. Waar is de munt van de Romeinse soldaat of het geluksmuntje van Aelius? Jullie gaan opdrachten uitvoeren, aanwijzingen volgen en het hele castellum doorzoeken om de oplossing te vinden. Kijk op onze website.

arrangement toevoegen