De Caramba-corona-show 15 augustus 2020 - 31 december 2021 Utrecht, Utrecht

Arrangementen Fort aan de Klop

Bekijk de activiteiten van Fort aan de Klop. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Trouwen in een rustieke ambiance in Utrecht Utrecht »

01-01-21 - 31-12-21

Trouwen op een historische locatie

Een wereld aan mogelijkheden

Fort aan de Klop, met zijn monumentale bebouwing, het groen van het fortterrein en de fort wal die de stad en haar geluiden buiten sluit, vormt een bijzonder decor voor een bijzondere dag. Op verschillende plekken op het fort kunnen jullie elkaar het jawoord geven, toosten en samen met familie en vrienden borrelen en dineren. Wij helpen jullie graag met het samenstellen van je dag. De arrangementen en mogelijkheden verschillen per seizoen.

Overnachten in de herberg
Met jullie gezelschap overnachten behoort, onder de voorwaarden, ook tot de mogelijkheden. Wij bieden verschillende appartementen en een ruime slaapzolder. Er kunnen maximaal 50 gasten bij ons overnachten. In de herberg vind je volledig uitgeruste keukens, sanitair en sfeervolle verblijfsruimtes. In de zomer is het zelfs mogelijk om met jullie gasten op onze camping te overnachten. Op doordeweekse dagen is er de mogelijkheid om zelf de catering te verzorgen.

Rustieke sfeer
Fort aan de Klop leent zich niet voor luidruchtige feesten met live muziek of Djs. De rustieke sfeer van het fort is juist de reden om voor onze locatie te kiezen.

Kamperen op een fort in Utrecht Utrecht »

01-04-19 - 31-12-21 Van april t/m medio september ben je van harte welkom om je tent op te komen zetten op onze wallen. Een stadscamping met de sfeer van een natuurkampeerterrein: dat is camping Fort aan de Klop in Utrecht. Op de wallen van het fort is plaats voor 25 tenten. Ideaal voor wandel- en fietstrekkers, een weekendje weg of een buurt-kampeerweekend.
Onze camping biedt geen plaatsen voor caravans, vouwwagens en campers. Het fort is namelijk autovrij. Parkeren kan vlakbij het fort. Honden zijn welkom maar wel aangelijnd. Je kunt maximaal 7 dagen op het kampeerterrein verblijven.

In de stad, maar toch buiten
Een fietstocht of wandeling langs de Vecht? Of toch liever een dagje musea bezoeken in Utrecht? Fort aan de Klop biedt het allebei. Het centrum van Utrecht ligt op een kwartier fietsafstand. Fietsen zijn bij ons te huur. Blijf je liever een dagje rusten bij het fort? Ook dat is mogelijk! De brasserie is in het kampeerseizoen van dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur open voor ontbijt, lunch, diner of gewoon om wat te drinken. En op het grote terrein kun je heerlijk voetballen, picknicken of spelletjes doen.

Tarieven per nacht
Per tent 6,50
Per persoon 6,50
Kinderen tot en met 4 jaar gratis
Onze prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en BTW en de douches zijn gratis.

Een rustige camping
Het fortterrein straalt rust uit. Daarom is geluidsapparatuur niet toegestaan op het kampeerterrein. En na zonsondergang geldt de avondrust: we vragen je de rust van onze buren en andere overnachtingsgasten te respecteren.

Reypenaer Kaaspakhuis Woerden »

01-01-20 - 31-12-21 Reypenaer rijpt in een historisch kaaspakhuis uit 1906 in Woerden. Door het bijzondere microklimaat dat in de loop van de tijd in het oude kaaspakhuis is ontstaan en de natuurlijke wisselingen van temperatuur en luchtvochtigheid, ontstaat de bijzonder mooie smaak. 

Het is mogelijk een kaasproeverij te volgen in het historisch kaaspakhuis in Woerden, samen met een rondleiding. Dit is alleen mogelijk voor groepen van minimaal 10 personen. U krijgt een rondleiding in het oude pakhuis en kunt ervaren hoe het oude vak van kaasmeester wordt uitgeoefend. Het poetsen en keren van de kazen, het luiken openen en sluiten, het beoordelen van de kaas. Informatie over de invloed van het weer, het microklimaat in het oude pakhuis, de invloed van de Oude Rijn en nog veel meer.

Museum en kasteeltoren IJsselstein IJsselstein »

05-03-19 - 31-12-21 Bezoek voor museum en Kasteeltoren in IJsselstein.

In het Museum IJsselstein is een vaste expositie die bezoekers het ontstaan van de stad en het vroegere leven in IJsselstein beter leert begrijpen. Interessant voor jong en oud. Ook zijn er vaak wisselexpositie's en soms worden deze ook in het kasteel van IJsselstein gepresenteerd. 

Kasteel IJsselstein
De authentieke vroeg 16de-eeuwse kasteeltoren (Loyertoren) is het restant van het eens vermaarde Kasteel IJsselstein. Het is een belangrijke historische plek voor IJsselstein, want hier ligt de basis voor de huidige stad.

De Toren maakte deel uit van het Kasteel IJsselstein. Het kasteel is al in 1888 afgebroken. Het bestond uit een groot complex van gebouwen, torens en muren met een slotgracht er omheen. De fundamenten van het kasteel zitten nog steeds in de grond. En gelukkig is de toren bewaard gebleven. Bekijk tijdens een rondleiding (te boeken via het museum) de bijzonder gemetselde wenteltrap met fraaie gewelven en de torenkamer met haard, sekreet (toilet) en gevangenis.

Praktische informatie
De Kasteeltoren is n van de satellietlocaties voor tentoonstellingen van Museum IJsselstein. De toren is alleen te bezoeken met een museumkaartje tijdens tentoonstellingen, bij speciale evenementen en op afspraak.

Vanwege de vele trappen is de Kasteeltoren helaas niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 

Openingstijden museum
Woensdag: 13.00-17.00
Donderdag: 13.00-17.00
Vrijdag: 13.00-17.00
Zaterdag: 13.00-17.00
Zondag: 13.00-17.00
De kasteeltoren heeft afwijkende openingstijden, deze kunnen nagevraagd worden bij Museum IJsselstein.

Adres museum
Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein
Telefoon 030 688 6800
info@museumijsselstein

Fier Kookworkshops Bussum »

01-01-21 - 31-12-21
Kookworkshops
Bent u op zoek naar de ideale locatie voor een uitje? Bij Fier kook je op een unieke locatie en wordt alles tot in de puntjes verzorgd tijdens een van onze kookworkshops. Tijdens de workshop neemt de chef u mee op ontdekkingsreis naar andere culturen of leert u juist de lekkerste dingen bereiden met een beperkt aantal ingredinten, afhankelijk van het thema dat u kiest. Gaat u met ons mee op ontdekkingsreis?

De chef heeft 7 prachtige thema kookworkshops vooraf samengesteld waaruit u kunt kiezen: Klassiek Frans, Italiaans puur en simpel, Zat-ik-maar-op-Bali, Aziatische streetfood-box, Food rescue, Plantenrijk, Peruviaans.

Programma (4-uurs arrangement)
Bij aanvang van de workshop word u ontvangen in onze kookstudio met een heerlijk aperitief. Vervolgens krijgt u uitleg over de ingredinten en het menu. Ieder krijgt de verantwoordelijkheid voor een element van het menu. Handen wassen en schorten aan. Daarna word u aan het werk gezet. Tijdens het koken is er voldoende tijd om bij te kletsen, wijn te drinken en bij elkaar in de pannen te kijken. Na ongeveer 1,5 uur gaat u aan tafel om te genieten van u eigen gemaakte culinaire hoogstandjes. Tussendoor gaat u nog kort de keuken in voor de laatste handelingen aan het gerecht. Het programma wordt afgesloten met koffie en thee.
Alle recepturen die behandeld zijn tijdens de kookworkshop worden na afloop per e-mail toegezonden. Een culinaire workshop onder begeleiding van een chef kok kost  75,- incl. BTW. 
Dit arrangement is inclusief:
Een 3 gangen diner
Welkomst aperitief
passende wijnen
bronwater
frisdranken
bier
koffie en thee
de receptuur

Aantal personen
Het minimaal aantal personen wat kan mee doen aan een kookworkshop bij Fier is 12 personen. Het maximaal aantal deelnemers is 30 personen. Tot 18 personen in Kazematten. Van 18-30 personen in De Loods.

Aanvang
Duur arrangement: 4 uur
Aanvang 18.30 uur
Einde 22.30 uur
Deze tijden zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. I.o. kan eerder of later gestart worden. Dit arrangement is te boeken van maandag t/m donderdag. Weekenddagen in overleg.

Kookclubs
Wilt u samen met een groep kennissen op regelmatige basis u culinaire kunsten ontwikkelen en vooral gezellig aan de slag gaan? Fier Bussum is een ideale plek voor kookclubs. Wat ons betreft kan iedere kookclub op een ander niveau koken. In overleg met onze chef stellen wij een programma op maat samen voor uw kookclub. Onze Chef begeleidt u aan de hand van de door u gekozen menus op professioneel niveau en zorgt voor inspirerende en vernieuwende kooktechnieken.
Heeft u interesse of vragen? Neem gerust contact met ons op.

Gratis rondleidingen op zondag Vijfhuizen »

28-07-18 - 31-12-21 Deze zomer (tm 16 september) organiseert het Kunstfort gratis rondleidingen op zondag. De rondleidingen starten om 2 uur, aanmelden is niet nodig!

Weesp is water »

07-04-18 - 31-12-21
Weesp ontstond aan water, werd gevormd door water, beleefde zijn bloei door water en dankt er nog steeds zijn unieke sfeer aan. De Vecht is al eeuwen de levensader van Weesp.  Maar er is meer. 

De zuiverheid van het water vormde de basis voor de bedrijven en werd als product verkocht. Daarom is de waterkwaliteit door de eeuwen actief beheerd. En nu grenst Weesp aan een landschappelijk gebied voor natuurlijke waterzuivering. 

En er is nog meer! De vesting Weesp vormde door zijn ligging de belangrijkste verdedigingslinie ten zuidoosten van Amsterdam. De stad is gevormd door zijn bastions en grachten. Zijn strategische ligging maakte Weesp tot belangrijk onderdeel van de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie n van de Stelling van Amsterdam. Weesp vormt daarmee een deel van dit Unesco Werelderfgoed. En er is nog veel meer over te vertellen. 

Kom voor het Verhaal van Weesp naar de zomertentoonstelling in 
Museum Weesp. 
Nieuwstraat 41 
1381 BB Weesp (0294) 491 245

Vanaf het NS-station Weesp is Museum Weesp 10 minuten lopen. Parkeergelegenheid op 5 minuten loopafstand van het museum.Museum Weesp is toegankelijk voor mindervaliden. Hulphonden zijn toegestaan. 

Groepen kunnen op alle dagen op afspraak een rondleiding krijgen. Indien de deur gesloten is, gelieve aan te bellen. Wij heten u graag welkom. Entreeprijzen  Volwassenen (18+): 5,- Senioren (65+): 4,- Kinderen (6 tot 18 jaar): 3,- Kinderen onder 6 jaar: gratis Museumjaarkaart*: gratis; Vriend van Museum Weesp*: gratis Vereniging Rembrandt*: gratis ICOM*: gratis  * op vertoon van pas.

Weekagenda za. 24 dec. t/m zo. 1 jan. 2017 Ravenstein »

24-12-16 - 31-12-21

Weekagenda Ravenstein en omstreken.

zaterdag 24 december 2016 t/m zondag 1 januari 2017

t/m 6 januari 2017 Kerststal Herpen
In de kiosk op het Alard van Herpenplein in Herpen.
Organisatie: Stichting Herpen in Woord en Beeld.
Info: 0486-412518 of 06-51789827

Zaterdag 24 december 2016 t/m 6 januari 2017 Kribbeke kijken
St. Janskerkje te Neerlangel gedurende de gehele dag geopend.
Info: 0486-411962 sommersbrands@home.nl

Maandag 26 december Kerstviering Herpen
Kerstviering om 11.00 uur in de St. Sebastianus kerk te Herpen.
Info: secretariaat@sinthubertusherpen.nl info@sinthubertusherpen.nl

Buiten expositie met speurtocht voor kids Schalkwijk »

Schalkwijk
In de buiten expositie op Fort Honswijk reis je in 22 doeken langs de forten en (inundatie)werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Nieuwegein, Houten, Vianen en Culemborg. Elk object wordt zowel vanuit de lucht als vanaf de grond in beeld gebracht. Voor kinderen is er op het fort een leuke en leerzame speurtocht beschikbaar. De expositie is dagelijks toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur. Elke zondag om 14.00 uur kun je mee met een rondleiding. Van april t/m september zijn er ook rondleidingen op de eerste zaterdag van de maand om 14.00 uur.

Stelling van Honswijk
De Stelling van Honswijk op het Eiland van Schalkwijk in Houten is het hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Honswijk vormt samen met Lunet aan de Snel, Werk aan de Korte Uitweg (Fort WKU), de Gedekte Gemeenschapsweg, Werk aan de Groene Weg, Werk aan de Waalse Wetering, het inundatiekanaal, het inundatieveld Blokhoven en de open schootsvelden een bijzonder waterlinielandschap dat nog vrijwel geheel intact is. De Stelling van Honswijk is een uniek openluchtmuseum. Ontdek het te voet, per fiets of per kano.

Escaperoom het Fort Raamsdonksveer »

01-01-21 - 31-12-21

Laat je opsluiten in een oud Fort en probeer te ontsnappen binnen 60 minuten!

Wanneer de deur achter je in het slot valt gaat de tijd in en onthoud die tijd tikt sneller dan jij denkt.

De escaperooms van Het Fort zijn uitdagend, spannend en onvoorspelbaar.

Met je teamgenoten is het enorm belangrijk om samen te werken, out-of-the-box te denken, cryptische omschrijvingen te kraken, puzzels op te lossen en verbanden te leggen.

Weet jij uiteindelijk de missie te voltooien en binnen de tijd het fort te verlaten? We challenge you!

Escaperoom Het Fort heeft twee spectaculaire escaperooms, namelijk Het Medicijn en De Bomkelder. Beide kamers hebben te maken met de geschiedenis van dit oude fort maar dan in een geheel andere tijdperiode. Welke kamer spreek jou het meeste aan?

Mocht u niet kunnen kiezen, ga dan voor onze combideal en speel ze allebei!

Durf jij met je team de uitdaging aan?

Na de escaperoom toe aan een heerlijke borrel of een hapje eten? Dan kunt u terecht in ons restaurant.

weekagenda za. 23 juli tot en met zo. 31 juli Ravenstein »

23-07-16 - 31-12-21
WEEKAGENDA za. 23 juli tot en met zo. 31 juli


Programma  Museum voor vlakglas- en emaillekunst 
Zaterdag    23 juli: 10.30 uur, workshop glas-in-lood.
Dinsdag     26 juli: 14.00 uur, kinderworkshop emailleren en glas-in-lood.
Woensdag 27 juli: 14.00 uur, kinderworkshop emailleren en glas-in-lood.
Info: 0486-411155 www.museumravenstein.nl

t/m zondag 21 augustus Gerd Renshof, magisch realisme en oude folianten
Vitrines: cursisten Creapoelka, beelden in hout en steen 
Het Raadhuis. Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag 10.00 16.30 uur
en zondag 11.00 16.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Donderdaginfo/vrijdag/zaterdag 21/22/23 juli
Atelier Creapoelka Workshop beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur.
Info: 0486-416172 @creapoelka.nl www.creapoelka.nl/beeldhouwen

Zondag 24 juli Leerlooierijhuisje
Walstraat 20 (achter Vidi Reo)
Open rondleiding met gids. Entree: 3,50 p.p.
Aanmelden bij het leerlooierijhuisje vanaf 10.30 uur. Start rondleiding om 11.00 uur.
Info: 0486-411023 of 0486-411842 www.leerlooierijravenstein.nl info@leerlooierijravenstein.nl

Vrijdag 29 juli 2016,  Utrecht String Quartet
Garnizoenskerk,Servetstraat 1,Ravenstein aanvang 20.00 uur
Entreeprijs 10, op vertoon van vriendenpas toegang   7,50. Jeugd tot 18 jaar gratis
Kaartverkoop een half uur voor aanvang in de Garnizoenskerk
Reserveringen via secretariscultuurravenstein@gmail.com.
Dit concert is tot stand gekomen i.s.m. Stichting Cultuur Ravenstein
www.cultuurravenstein.nl

zaterdag 30 juli t/m zondag 7 augustus Hasje Boeijen blijft boeien
Garnizoenskerk van Ravenstein
Expositie schilderijen en andere kunstwerken van Hasje Boeijen
Info: www.cultuurravenstein.nl

Weekagenda za. 29 okt. t/m zo. 6 nov. 2016 Ravenstein »

29-10-16 - 31-12-21
Weekagenda Ravenstein en omstreken.
zaterdag 29 oktober t/m zondag 6 november30 oktober  2016 expositie Heemkamer Herpen
Expositie Marleen Manders, schilderijen en tekeningen, Christianne Scholten. styliste en ontwerpster
www.marleenmandersart.com www chriis.nl
Iedere zondag van 12.00 17.00 uur
Heemkamer, Rogstraat 12 Herpen

Zaterdag/zondag 29/30 october Ans Jacobs, fotografie,  Paul Spannenberg, glasobjecten
Garnizoenskerk (NH-kerk). Openingstijden: zaterdag en zondag van 11.00 17.00 uur.
Info: www.cultuurravenstein.nl

Zondag 30 oktober Atelier Creapoelka Workshop mindful beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur. Elke vrijdag en zaterdag workshops. Aanvang: 10.00 tot 17.00 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/stilte-in-beeld

Dinsdag 1 en 15 november Atelier Creapoelka Workshop mindful beeldhouwen
Aanvang: 10.00 tot 16.30 uur. Elke vrijdag en zaterdag workshops. Aanvang: 10.00 tot 17.00 uur.
Info: 0486-416172 info@creapoelka.nl www.creapoelka.nl/stilte-in-beeld

Zaterdag 5 november Themaconcert muziekvereniging St. Hubertus in
Herpen

Speurtocht Woudrichem Woudrichem »

01-01-21 - 31-12-21
Welkom in Woudrichem, of zoals de mensen het hier noemen: Woerkum. Strik je veters vast, schudt je  spieren los, haal diep adem, schouders recht, kin omhoog en speuren maar!

Weet je een antwoord niet? Vraag dan om hulp aan iemand die je op straat tegenkomt. Misschien hoor je dan juist een spannend verhaal van een echte Woerkummer! Heel veel succes en vooral ontzettend veel plezier gewenst!

Klik na afloop op ANTWOORDEN om erachter te komen welke speurder jij bent!

Linie van Dumoulin Maastricht »

Maastricht
Linie van Dumoulin

Bezoek de Linie van Dumoulin, een indrukwekkend defensiesysteem van de vesting Maastricht!

Zowel boven- als ondergronds neemt een gids je eeuwen mee terug in de tijd en kom je meer te weten over deze uitzonderlijke verdedigingswerken. 
Informatie over deze service

Vertrekpunt: het Rizzjemint,  Statensingel 14, Maastricht
Tijdstip: 10.30 uur
Duur: 1.5 uur 
Taal: Nederlands

Wat je kunt verwachten:
Tijdens een rondleiding volg je, met een petroleumlamp in de hand, de gids door een labyrint van donkere gangen. Imponerende bomvrije ruimten, kruitkamers, trappen en galerijen van velerlei aard passeren de revue, waarbij de geschiedenis tot leven komt.

De bovengrondse wandeling leidt langs twee linies bestaande uit bastions, lunetten en doorgangen tussen de linies en de ondergrondse rondgang leidt langs de ondergrondse tegen-mijngangen, luistergangen, communicatiekoepels en caponnires (ruimtes van waaruit de droge grachten onder vuur gehouden werden). Een historisch verhaal dat je niet wilt missen!

Foto-tentoonstelling: Schot in de Roos Zaandam »

09-02-21 - 31-12-21
SCHOT IN DE ROOS is een openbare fototentoonstelling op het Hembrugterrein. 

Landschap, geborgenheid en de schoonheid en tragiek van het verval staan centraal in de fotoroute Schot in de Roos. 

Deze route brengt de Stelling van Amsterdam, de gebouwen van de voormalige Artillerie Inrichtingen en het Algemeen Verdedigingspark samen in beeld op het Hembrugterrein. 
Het front van de Stelling wordt verenigd met Hembrug, als hart van de Stelling. 
Daarmee is de afstand van 15 kilometer overbrugd.

De fabriek was tot 2003 in bedrijf en kende als onderdeel van het ministerie van Defensie een streng geheimhoudingsprotocol. 
De forten van de Stelling hebben echter sinds de Tweede Wereldoorlog hun militaire functie verloren door ontwikkelingen in oorlogstechnieken en de luchtvaart.

Inmiddels zijn zowel de forten van de Stelling als Hembrug volop in ontwikkeling. 
De beelden van de tentoonstelling Schot in de Roos getuigen van leegte, verstilling en verlatenheid, waar herbestemming vorm krijgt. 

Wandel langs de fotoroute door het volgen van de markeringen op de grond. 

Toegang is gratis; de fotos hangen in de openlucht.

Het Hembrug Museum is in deze tijden gewoon te bekijken. Vermijd wel drukke plekken, ga op rustige tijdstippen, ga met maximaal twee personen (gezinnen uitgezonderd), houd minimaal 1,5 meter afstand en blijf thuis bij griepverschijnselen.

Taarten in de webwinkel Abcoude »

08-04-20 - 31-12-21
Taarten in webwinkel van Fort bij Nigtevecht
Helaas is ook de horeca van het Fort bij Nigtevecht gesloten en kunnen passanten niet meer genieten van lekkere koffie en een stuk huisgemaakte taart. Het goede nieuws is dat de taarten, maar ook borrelhappen, soepen, salades en wijn, wel online te bestellen zijn en dat deze thuis bezorgd kunnen worden in Abcoude, Haarlem, Amsterdam en omstreken. Bestel hier, http://xiomevents.nl/bestellen/

Woon je in Oudekerk aan de Amstel? Dan kan je ook de KEK-borrelbox bestellen. Op Fort bij Nigtevecht wordt normaal het heerlijke speciaal bier KEK getapt. Maar nu kan je hier van genieten op de fles. Bestel het bier of een complete borrelbox inclusief lekkere hapjes via het formulier op de site van https://forten.nl/forten-vermaak/


Vakantiewoning Utrecht »

01-01-21 - 31-12-21
Onbezorgd vakantie vieren in eigen land
Deze jaar is alles een beetje anders dan anders. Dat komt natuurlijk door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. 
Verre bestemmingen zijn nu even niet vanzelfsprekend. Maar in de drie vakantiewoningen op Fort aan de Klop kun je er toch even helemaal tussenuit, gewoon in eigen land.

De woningen zijn ruim opgezet en geschikt voor mensen die duurzaam een huishouding met elkaar voeren, zoals stellen of gezinnen. In iedere woning kunnen zelfs twee gezinnen terecht: ruimte genoeg om anderhalve meter afstand te bewaren en ieder gezin beschikt over eigen sanitair. Ook bij het inchecken houden onze medewerkers rekening met anderhalve meter afstand.

Loods D, E en F
De vakantiewoningen zijn te huur t/m april 2021 (alleen de weekenden van vrijdag tot zondag en alleen per week, van vrijdag tot vrijdag). 

Volgens de richtlijnen van het RIVM, want:
  • ieder gezin eigen sanitair
  • voldoende ruimte (om afstand te houden)
  • ruim privterras bij iedere woning (met barbecue en vuurplaats)
  • anderhalve meter afstand bij inchecken
Aan alles is gedacht
De artillerieloodsen zijn omgebouwd tot vakantiewoningen met alles erop en eraan: leefruimte binnen met zit- en eethoek, tv, slaapkamers, douches en toiletten. De keukens hebben allemaal een gasfornuis, koelkast, oven, Nespresso koffieapparaat en waterkoker. In Loods E en Loods F is ook een vaatwasser. 
Buiten staat eigen terrasmeubilair en een gasbarbecue.

Wij zorgen voor bed- en keukenlinnen, handdoeken, toiletpapier, servies, bestek, pannen, koffie, thee, suiker, koffiemelk, olijfolie, peper en zout en schoonmaakmiddelen. Je hoeft dus, buiten je kleding en toilettas, bijna niets mee te nemen. Nou ja, hooguit wat boodschappen, of die haal je bij de winkels in de buurt.

Voor iedere vakantiewoning is een parkeerplaats gereserveerd bij de ingang naar het forteiland. Eventuele extra autos kunnen gratis worden geparkeerd in de directe omgeving.

Genoeg te doen voor iedereen
Op het forteiland, een groene oase aan de rand van de stad Utrecht, is genoeg ruimte om te spelen, sporten, barbecuen of picknicken. 
In de omgeving is een boel te ontdekken.

De Caramba-corona-show Utrecht »

15-08-20 - 31-12-21
Mis je het ook zo? Festivals als de Parade, Oerol, zomerfeesten? Daar gaan Joris Linssen & Caramba wat aan doen! Geheel corona-proof bouwen zij hun eigen festivalletje op het leukste festivalterrein van Utrecht: Fort aan de Klop.

4 dagen, 8 shows
Vier dagen achter elkaar, twee keer per dag, is de Caramba-corona-show (50 minuten) te beleven in onze grote loods. Het worden vrolijke theaterconcerten vol nieuwe liedjes en anekdotes, maar natuurlijk zullen de grootste Caramba-hits ook niet ontbreken.

Ay ay Caramba, we maken er een feestje van!

Data en tijden
za. 15 augustus
zo. 16 augustus
ma. 17 augustus
di. 18 augustus

2 shows per dag: 17.00 en 19.30 uur

Tickets
Kaartjes kosten 10,- per stuk (+ 0,79 servicekosten). Zorg dat je erbij bent, reserveer snel!
Tip
Maak er een compleet uitje van en schuif voor of na de show gezellig aan voor een hapje en drankje op ons ruime terraseiland (300 zitplaatsen). Je kunt op het terrein alleen contactloos of met PIN betalen.

Vakantie in eigen land Utrecht »

28-10-20 - 31-12-21
Zorgeloos een weekendje weg of op vakantie in eigen land
We hebben onze artillerieloodsen ingericht als drie zelfstandige vakantiewoningen: coronaproof en van alle gemakken voorzien. Zo kun je er toch even lekker tussenuit. De woningen zijn het hele jaar door per weekend te huur en in de schoolvakanties per week of midweek.

Alles wat je nodig hebt voor een onbezorgd verblijf
Leefruimte binnen met zit- en eethoek, tv, slaapkamers, douches en toiletten. Keukens met een kookplaat, koelkast, oven, Nespresso koffieapparaat en waterkoker. Zelfs een vaatwasser in Loods E en Loods F. Buiten eigen terrasmeubilair, een vuurkorf en gasbarbecue.

Wij zorgen voor bed- en keukenlinnen, handdoeken, toiletpapier, servies, bestek, pannen, koffie, thee, suiker, koffiemelk, olijfolie, peper en zout en schoonmaakmiddelen. Je hoeft dus, buiten je kleding en toilettas, bijna niets mee te nemen. Nou ja, hooguit wat boodschappen, of die haal je bij de winkels in de buurt.

Voor iedere vakantiewoning is een parkeerplaats gereserveerd bij de ingang naar het forteiland. Eventuele extra autos parkeer je gratis in de directe omgeving.

Coronaproof
De woningen zijn ruim opgezet en geschikt voor mensen die duurzaam een huishouding met elkaar voeren, zoals stellen of gezinnen. In iedere vakantiewoning kunnen maximaal 4 personen uit verschillende huishoudens verblijven.

Reserveringen worden gemaakt onder voorbehoud van de op het moment van uitvoering geldende maatregelen van de Rijksoverheid.

Vakantiewoningen Loods D, E en F: ook te combineren tot groepsaccommodatie
Kom je met een groter gezelschap of meerdere gezinnen, dan kun je de woningen combineren tot groepsaccommodatie. Ook dan geldt maximaal 4 personen uit verschillende huishoudens of n gezin per vakantiewoning.


Volgens de richtlijnen van het RIVM, want:
(ieder gezin) eigen sanitair
voldoende ruimte (om afstand te houden)
ruim privterras bij iedere woning (met barbecue en vuurplaats)
anderhalve meter afstand bij inchecken

Genoeg te doen voor iedereen
Op het forteiland, een groene oase aan de rand van de stad Utrecht, is genoeg ruimte om te spelen, sporten, barbecuen of picknicken. Op het privterras bij de vakantiewoning zit je lekker rustig, maar wil je onder de mensen zijn dan kun je in het hoogseizoen gezellig aanschuiven op het terraseiland voor een hapje en drankje. In de omgeving is een boel te ontdekken.

Rondleiding het Frontenpark in Maastricht Maastricht »

23-01-21 - 18-12-21
Tussen de oude binnenhaven van de stad Maastricht, bekend onder de naam Bassin, en de Hoge Fronten, ook wel genaamd kazematten, ligt een recentelijk nieuw ontwikkelde groene parkzone genaamd het Frontenpark. De naam Frontenpark is afkomstig van heeft betrekking op een natte verdedigingszone in het noordelijk deel van de vestingstad Maastricht genaamd de lage of Bossche fronten. 

Maastricht Frontenpark
Het noordelijk deel van de vesting Maastricht heeft in 1748 en 1793/1794 veel te lijden gehad van zware beschietingen door de Fransen tijdens belegeringen. In 1816-1820 zijn de vestingwerken in dit gebied compleet nieuw ingericht. In 1867 verloor de stad Maastricht haar vestingstatus. Mede onder druk van de destijds al flink oprukkende industrie is het gebied van de lage Fronten vrijwel direct daarna ingericht als industriegebied.

Rondleidingen
Onze gidsen geven u in een 1,5 uur durende rondleiding informatie en inzicht in de historie van dit gebied waarin nog steeds natte vestingwerken, resten van een industrieel verleden, ingebed in een recentelijk heringericht park te bewonderen zijn.

Je wandelt onder deskundige leiding vanaf het Bassin naar de Cabergerweg. De wandelingen starten elke zaterdag om 10.30 uur vanaf Filmhuis Lumire, Bassin 88, Maastricht. De kosten van deze rondleiding bedragen 8 per persoon; jeugd t/m 12 jaar 5. Je kunt online reserveren tot de donderdagavond ervoor. Denk aan gemakkelijk schoeisel!

Ouder-Kindsport op 't Fort Utrecht »

24-04-21 - 31-12-21
Sport samen met je kind voor de deur van ons fort

Is jouw kleine ook vroeg wakker en actief, weekend of niet? Vindt hij of zij het heerlijk om buiten te ravotten? Dan is ouder-kindsport op ons fort echt iets voor jullie!

Sporten voor je Deur verzorgt iedere zaterdag een vrolijke sportles. Je hoeft geen fitmom of -dad te zijn om mee te doen: alles draait om plezier. Je traint zowel cardio als je spieren. De combinatie van sport, spel en heuse bootcamp-oefeningen maakt sporten een feestje voor jou en je peuter of kleuter.

Voor peuters en kleuters
De lessen zijn speciaal voor ouders met kinderen van 2 tot 6 jaar. Handig, zo heb je altijd je levende dumbell bij de hand. Houd er wel rekening mee dat hoe jonger je kind is, hoe meer je moet rennen om hem of haar bij de les te houden (maar dat is ook bewegen, toch?).

Als je wilt, kunnen jullie na de les uitpuffen in de festivalachtige sfeer van het Terraseiland. Koffie en appelsap staan op de kaart.

Datum en tijden
Iedere zaterdag vanaf 24 april 2021

Lessen voor ouders met kinderen van 2 t/m 6 jaar:
zaterdag van 10.00 tot 10.45 uur

Meer informatie & aanmelden
Kom gerust een keer gratis proberen. Geef je wel even op via de website van Sporten voor je Deur. https://sportenvoorjedeur.nl/

Hier kun je ook een weekpas aanvragen om een week lang al hun sportlessen (dus niet alleen de lessen op Fort aan de Klop) gratis uit te proberen.

Na de proefles kun je een strippenkaart kopen voor 75,-, geldig voor 5 lessen voor twee personen binnen 8 weken.

Terras & Fort to go Utrecht »

29-04-21 - 31-12-21
Kom je buiten lunchen bij Fort aan de Klop? Sinds een paar weken mogen ze weer gasten ontvangen op het terras.

Nu met ruimere openingstijden en uitgebreidere menukaart. Terras is open van maandag t/m woensdag  10.00 - 18.30  en donderdag t/m zondag van  10.00 - 20.00 (reserveren niet nodig).

In de weekenden kun je terecht bij de Steenoven van Next Kitchen en Lindas Foodfriettruck. Ook to go! Fort to go blijft ook open tijdens de openingstijden van het terras

Rondvaart door Alkmaar Alkmaar »

01-04-21 - 31-10-21 Ga mee met een rondvaart door de grachten van Alkmaar. Dit is een leuke en spannende manier om de stad beter te leren kennen. Samen met een kapitein en een gids vaart u 45 minuten door Alkmaar. In deze tijd proberen wij u een beeld te geven over hoe Alkmaar is en hoe Alkmaar was.

Gezellig met het gezin
Deze rondvaart is ook erg geschikt voor kinderen. Ze hoeven namelijk niet stil te zitten. Tijdens de tocht komen wij 20 bruggen tegen waar ook zij voor moeten bukken. Hierdoor is de tocht een ervaring om nooit meer te vergeten!

Onze vaartijden zijn afhankelijk van het weer, aantal passagiers en de periode waarin u mee wilt varen.

April tot en met oktober
Van maandag tot en met zaterdag, elk heel uur.

Mei tot en met september
Van maandag tot en met zondag, elk heel uur.

De klok op onze steiger geeft een indicatie van de vertrektijd van de volgende boot. Wanneer de laatste boot vertrekt, is afhankelijk van het weer en het aantal passagiers.

AFVAARTPLAATS
De afvaartplaats is Mient schuin tegenover het Waaggebouw. Indien u met de auto komt volgt u de bordjes centrum, daarna volgt u borden parkeerroute. Als u de auto geparkeerd heeft, kunt u bordjes kaasmarkt of VVV volgen. Op die manier komt u uit op het Waagplein. (ook wanneer er geen kaasmarkt is hangen deze bordjes er.)

Komt u met de trein, dan kunt u vanaf het station de bordjes kaasmarkt of vvv volgen. Op die manier komt u uit op het Waagplein.

Wildplukken en lunchen Utrecht »

11-07-21 - 26-09-21 Proef je stad
Het zal je verbazen hoeveel wilde, eetbare planten er op en rond ons fort groeien. Ga op pad met wildplukker en bosfilosoof Bas Nabers en leer je eigen stad op een verrassende manier beter kennen. Dat is niet alleen leerzaam en leuk, maar ook nog eens heel lekker.

Dus: ga met Bas mee op wildpluk avontuur. In kleine groepjes, helemaal coronaproof. Aansluitend maak je met je verse oogst je eigen wildpluklunch.

Data en tijden
Iedere zondag
van 10.30 tot 13.00 uur

Meer informatie & aanmelden
Het wildplukavontuur kost 27,50 per persoon, inclusief lunch. Voor kinderen t/m 12 jaar geldt een tarief van 12,50. Gezinnen met twee of meer kinderen betalen 65,-

Meld je aan via de website van Wildplukker Bas:

Wil je een wildplukuitje voor je vrienden of familie? Op verzoek verzorgt Bas en eentje op maat voor je.

arrangement toevoegen