" />
" />

Tweetakt 26 augustus 2021 - 31 december 2021 Groenekan, Utrecht

Arrangementen Bezoek Fort Ruigenhoek en verken het eiland

Bekijk de activiteiten van Bezoek Fort Ruigenhoek en verken het eiland. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Beklimming Petrustoren Woerden »

26-06-18 - 31-12-21
Woerden heeft een prachtig klinkend carillon in de Petrustoren aan het Kerkplein. De allervroegste historie van het carillon in Woerden voert terug naar 1557. In 1964 werd het huidige carillon geplaatst met 37 klokken en in 1974 uitgebreid tot 47 klokken. Het speelt op elk kwartier; een herkenbaar geluid voor menig Woerdenaar. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum in 2014 is op 30 maart 2015 een Es-klok aan het carillon toegevoegd, zodat het klokkenspel nu 48 klokken telt.
Om de week, tijdens de markt op woensdagmorgen, op diverse vrijdagavonden en zaterdagen en bij speciale gelegenheden klinkt het karakteristieke klokkenconcert in optima forma. Dan wordt het carillon handmatig bespeeld door beiaardier Henk Verhoef of door een gastbeiaardier. De toren bestaat uit 203 treden, de klim bestaat uit een aantal etappes. Op iedere tussenverdieping stopt het gezelschap onder leiding van een gids van het Gilde die er vertelt over de geschiedenis van Woerden, de toren, de immense klokken en de schilderwerken van de stad.
Petrustoren beklimmen? Dat kan iedere 2e en 4e zaterdag van de maand. 
Voor meer informatie over het beklimmen van de Petrustoren kun je bij de VVV Woerden terecht.

Leerlooierij Museum Ravenstein en Stadstuin Ravenstein »

01-04-18 - 31-12-21

Het Leerlooierijmuseum met de prachtige stadstuin

gelegen aan de Walstraat achter Vidi Reo geeft een boeiend overzicht van de looi- en schoenindustrie in Ravenstein.Het betreft hier het laatste overblijfsel van de voormalige Stoom en Schoenlederfabriek Firma Ignaat Suermondt en dit is nog het enige overgebleven restant van de 19e eeuwse industrile bebouwing op de voormalige stadswal van Ravenstein. Voor de uitgebreide geschiedenis over de looi- en schoenindustrie in Ravenstein zie www.leerlooierijravenstein.nl

Wilt u een rondleiding? Hiervoor dient u contact op te nemen via tel. 0486-411023 of 0486-411842. De kosten hiervoor bedragen
3,00 p/p met een minimum van 30,00.

In de maanden april t/m september kunt u op iedere 4e zondag van de maand aansluiten voor een vrije rondleiding.
Aanmelden vanaf 10.30 uur, vertrek precies om 11.00 uur bij het leerlooierijhuisje, gevestigd aan de Walstraat 20 (achter Vidi Reo)
in Ravenstein. Kosten rondleiding 3,50 p.p.

Op verzoek kan tijdens een stadswandeling ook een bezoek worden gebracht aan het leerlooierijhuisje en de stadstuin
Bezoekersinformatie

Openingstijden stadstuin
Van 1 april t/m 30 september maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00u
Openingstijden leerlooierijmuseum en stadstuin
Van 1 april t/m 30 september zaterdag en zondag van 13.00-17.00u
maandag 28 maart 2e Paasdag
donderdag 5 mei Hemelvaartsdag
maandag 16 mei 2e Pinksterdag
zaterdag/zondag 10 en 11 september Open Monumentendagen van 12.00-17.00u

Adres
Walstraat 20, 5371 AM Ravenstein (achter Vidi Reo)

Telefoon
Secretariaat 0486 411842
Rondleidingen 0486 411023 of 0486 411842

Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek Groenekan »

31-03-19 - 31-12-21

Op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek, net ten noorden van Overvecht,  presenteert Festival Tweetakt avontuurlijke beeldende kunst voor alle leeftijden. Ook is er theater in de Trekkerschuur en wordt er livemuziek geprogrammeerd. Bijkomen doe je op het (vaak zonnige) terras, terwijl het vertier in de ballenbak, de zweefmolen en op de skelterbaan nooit ophoudt. Ideaal om je vrije (zondag)middag door te brengen!

Fort Ruigenhoek is doorgaans enkel op afspraak te bezoeken maar in de periode van zondag 31 maart tot en met zondag 16 juni is het fort op alle zon- en feestdagen open voor iedereen!

Ontdek Fort Ruigenhoek Groenekan »

01-01-19 - 31-12-21 Fort Ruigenhoek maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Regelmatig worden er op zaterdag of zondag rondleidingen gegeven. Verken het fort met de gids van Staatsbosbeheer en kom alles te weten over zijn geschiedenis. Struin ook door de natuur rondom het fort; deze speelde een belangrijke rol in de verdediging van het fort en er leven nu enkele bijzondere diersoorten, zoals dassen.

Meer informatie: http://www.staatsbosbeheer.nl/forten of http://www.groenehartcentrum.nl.

Rondleidingen voor groepen op aanvraag zijn ook mogelijk. Mail voor meer info naar: utrechtwest@staatsbosbeheer.nl.

Curling Competitie IJmuiden »

29-10-19 - 31-12-21
Curling competitie op Forteiland IJmuiden. Curling, ook wel Eistockschiessen genoemd is een winter activiteit die uit de Alpen overgewaaid is naar Nederland. Je schuift de Eisstocken (stokken met een glijplaat) over een 16 meter lange gladde ijsplaat van kunststof. Probeer de Eisstock zo dicht mogelijk bij de duif te schuiven. Je mag elkaar ook weg ketsen wat het spel spannend en leuk maakt. Een gezellige competitie voor teams onder het genot van een drankje en een hapje naast het kampvuur.

Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek Groenekan »

29-03-20 - 31-12-21

Op het mooie groene Fort Ruigenhoek, net ten noorden van Utrecht Overvecht, presenteert Festival Tweetakt avontuurlijke beeldende kunst voor alle leeftijden. Ook is er theater in de Trekkerschuur en wordt er live muziek in de buitenlucht gespeeld. Bijkomen doe je op het (vaak zonnige) terras, terwijl het vertier in de ballenbak, de zweefmolen en op de skelterbaan nooit ophoudt. Workshops in de bunkers, een speurtocht langs de kunstwerken, het is er allemaal. Ideaal om je vrije (zondag)middag door te brengen!

Fort Ruigenhoek is normaal gesproken alleen op afspraak te bezoeken maar in de periode van zondag 29 maart tot en met zondag 14 juni is het fort op alle zon- en (bijna alle) feestdagen open voor iedereen. Koop eenmalig een toegangskaartje tot het forteiland en kom zo vaak terug als je wilt!

Kijk voor het complete programma en details op www.tweetakt.nl

Pop-up restaurant SterkWater Groenekan »

19-08-20 - 31-12-21

Pop-up restaurant SterkWater komt naar Fort Ruigenhoek!

Op de grens tussen Utrecht en Groenekan ligt dit prachtige fort. Eens een belangrijke schakel in de Stelling van Utrecht. Nu een onbewoond eiland met oude, monumentale bomen, dicht struikgewas en sluiproutes. En straks het klimaatfort van Nederland..

De Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft ten noorden van Utrecht een aantal bijzondere forten.

Kom dineren op dit bijzondere fort, waar de tijd heeft stilgestaan en waar de natuur het fort heeft opgenomen in de omgeving.

Kosten 59.95 

welkomstdrank, amuse, 4-gangen, koffie/thee en een avond vol muziek en beleving

Pop-up restaurant SterkWater is een tijdelijk restaurant dat steeds op een bijzondere plek langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie opent. Dit betekent dat iedere locatie een unieke beleving is, op een plek waar we alles voor een beperkte tijd opbouwen. Soms zetten we een kas neer, soms eten we in een fort, soms eten we in een loods op het fort. We zorgen voor comfort, maar zitten wel op plekken die normaalgesproken geen restaurant zijn. We nemen je ook mee over het fort, makkelijke schoenen is aan te raden. Het verhaal dat we vertellen en het menu dat we serveren is afgestemd op de locatie.

Tweetakt Groenekan »

26-08-21 - 31-12-21 Op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek presenteert Festival Tweetakt 2021 beeldende kunst voor alle leeftijden.

Bezoek verschillende theatervoorstellingen in de Trekkerschuur of luister naar livemuziek vanaf het (vaak) zonnige terras. Laat je verrassen door de kunstwerken in alle bijzondere ruimtes op het Fort, terwijl voor de jongsten het vertier in de ballenbak en de zweefmolen nooit ophoudt. Ideaal om je vrijdagavond of zondagmiddag door te brengen.
  • midden in de natuur
  • gezellig terras en lekker eten
  • interactieve kunst
  • speurtochten en spelletjes
  • optredens van het talent van morgen

arrangement toevoegen