Expositie Hollandse Waterlinies 15 juni 2021 - 31 december 2022 Nieuwegein, Utrecht

Arrangementen Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam

Bekijk de activiteiten van Documentatiecentrum Stelling van Amsterdam. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Kasteel Woerden Woerden »

01-01-18 - 31-12-22 Kasteel Woerden is het meest sfeervolle monument van Woerden en al meer dan 600 jaar een veilig en centraal gelegen onderkomen voor haar gasten. Het kasteel biedt alles wat je van een kasteel verwacht; een vorstelijke omgeving met mooie ruime zalen, een imposant restaurant, een prachtige binnenplaats en een riant terras. Het is dan ook de ideale locatie voor uw high tea, vergadering, bruiloft, verjaardagsfeest en al uw overige evenementen.

Historie
Kasteel Woerden is een uniek en prachtig historisch gebouw dat in het begin van de 15eeeuw werd gebouwd. De torens van het kasteel zijn met elkaar verbonden door in steen overwelfde gangen. Aan het einde van de 15e eeuw werd het kasteel gebruikt als ambtswoning van de Baljuw van het Land van Woerden. Deze functie behield Kasteel Woerden tot het einde van de 18e eeuw. In de 19e eeuw heeft het enige tijd dienstgedaan als gevangenis voor mannen en later ook voor vrouwen. Daarna werd het kasteel ingericht als Centraal Magazijn voor ledergoederen, welke functie het tot begin jaren 80 van de vorige eeuw behield.

Raymond Barion Parallel Perspectives Vijfhuizen »

18-06-17 - 31-12-22

Raymond Barion Parallel Perspectives

Dit overzicht van de Belgisch-Nederlandse kunstenaar Raymond Barion (Valkenburg, 1946) toont schilderijen, tekeningen, studies en ruimtelijke objecten. De desolate landschappen, met karakteristieke elementen van neon en architectuur, maakt hij sinds 1980. Vol verlaten machinerie, mythische decors en alternatieve toekomstvisies kunnen ze gezien worden als een rake voorspelling van de onrust van vandaag.

Het werk van Barion is magisch, bedachtzaam en sensitief een eindeloos dromen in isometrische perspectieven. Dat maakt zijn oeuvre zowel tijdloos als actueel: de kunstenaar toont een wereld waarin het militaire de natuur verdringt, precies zoals de artificile omgeving van het Kunstfort dat doet. De combinatie van bouwkundige, pragmatische tekentechnieken enerzijds, en anderzijds de sublieme landschappen, is bijzonder en uniek.

Fitsessie Vianen »

16-12-21 - 31-12-22
Het doel van deze fittrainingen is onder persoonlijke begeleiding te werken aan je conditie en spierkracht op te bouwen waardoor je lichaam sterk en in shape komt. Daarnaast is het gewoon leuk om met een groep mensen te trainen op deze leuke locatie. Na de training kan er afgesloten worden met een kopje koffie of thee.

De fitsessies zijn iedere zaterdag van 9.00 tot 10.00 uur op het Fort in Everdingen. Een mooier moment van het weekend kun je je niet wensen.

Voor inlichtingen kun je terecht bij:
Carla Wingelaar 06-41431607 of Elly van Wijngaarden 06-22046729

Kom en doe mee!!

Indicatie van de kosten: 7,00 per les (bij 10 deelnemers).

Grachtenvaert Oudewater Oudewater »

30-09-19 - 31-12-22
Is er een mooiere manier denkbaar dan Oudewater ontdekken vanaf het water? Maak kennis met de rijke historie en de monumentale panden van Oudewater, al varende door de grachten van het historische stadje en over de Hollandsche IJssel. Per fluisterboot de Geelbuik en met een gids aan boord is het vanaf het water genieten van historie en cultureel erfgoed en verwonderen over al het moois dat Oudewater te bieden heeft. De gidsen en schippers die als vrijwilliger de Grachtenvaert bemannen hebben allen hun kleinvaarbewijs behaald en zijn zeer gedreven om hun stad te laten zien vanaf het water.

Geniet van een Grachtenvaert door Oudewater
De Grachtenvaert vertrekt vanaf de kade tegenover het TIP-kantoor. In 2019 vaart de Grachtenvaert van 4 april t/m 2 juni op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Van 3 t/m 30 juni op woensdag t/m zondag, van 1 juli t/m 1 september op dinsdag t/m zondag , van 2 september t/m  29 september op woensdag t/m zondag en van 30 september t/m 27 oktober van donderdag tot en met zondag. Alle vertrektijden zijn om 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.

Meer informatie over Grachtenvaert Oudewater
Datum: zaterdag 26 oktober 2019
Aanvang: Zie hierboven.
Duur: ongeveer 45 minuten.
Vaarseizoen: van 4 april t/m 27 oktober 2019.
Inlichtingen en kaartverkoop: Toeristisch Informatie Punt Oudewater, Leeuweringerstraat 10, 3421 AC Oudewater, (0348) 561628.
Of online reserveren via de website Grachtenvaert Oudewater.
Kosten: 6,00 per persoon vanaf 10 jaar.
Kinderen 4 t/m 9 jaar 3,00 per kind en kinderen van 0 3 jaar gratis.
  

Rondleiding kerkers Groenlo Groenlo »

01-02-20 - 31-12-22
De historische kerkers onder het oude stadhuis van Groenlo zijn Iedere woensdag- en zaterdagmiddag speciaal geopend voor de individuele gast.

De zeventiende eeuwse kerkers zijn weer toegankelijk gemaakt in ruim 1,5 jaar tijd door een grote groep vrijwilligers. In de kerkers zijn deuren gemaakt van eeuwenoude panelen, de waterput is helemaal hersteld en er zijn oude stenen hergebruikt om de toegangstrap te reconstrueren. De planken voor de deur zijn gezaagd uit palen die in 2014 werden gevonden tijdens werkzaamheden in de gracht van Groenlo. Bekend is dat de kerkers rond 1600 gebouwd zijn, tegelijkertijd met het oorspronkelijke stadhuis. Maar ook is er een hele lijst gevonden met mensen die er gevangen hebben gezetten. Blijkbaar was het een soort huis van bewaring waarin mensen wachtten op hun daadwerkelijke straf.
De kerkers zijn elke woensdag- en zaterdagmiddag speciaal geopend voor de individuele gast. Er is een rondleiding mogelijk om 13:30 en om 14:30 uur. Deelname in volgorde van aanmelding. Er kunnen maximaal 10 personen per keer in. 3,00 volwassenen en 2,00 kinderen 4 t/m 12 jaar. Voor op maat arrangementen voor groepen kun je terecht bij de VVV in Groenlo (0544-461247 / info@vvvgroenlo.nl)

Kerkers onder het Stadhuis, Kevelderstraat 1, GROENLO, 0544 461 247

Woensdag en zaterdag: van 13:30 14:15 uur en van 14:30 15:15 uur.

Toelichting: Op de woensdag aanmelden via de VVV in Groenlo en op de zaterdag via het Stadsmuseum Groenlo.

Evenementenlocatie Fort St. Gertrudis Geertruidenberg »

01-01-21 - 31-12-22
In het historische vestingstadje Geertruidenberg ligt Fort St. Gertrudis. Dit monumentale pand uit 1776 was vroeger een wapenarsenaal. Nu doet Fort St. Gertrudis dienst als een unieke evenementenlocatie voor allerlei bijeenkomsten, evenementen en feesten. 
De Binnenplaats vormt het hart van deze mooie locatie. Met daaromheen veel bijzondere ruimtes met ieder hun eigen karakter die afzonderlijk gebruikt kunnen worden, van de moderne Club tot de robuuste Bourgondische zaal. Hier komt jouw feest of evenement altijd goed tot zijn recht!

Exposite Eigentijds Erfgoed Haarlem »

08-09-20 - 31-12-22 Expositie // Eigentijds Erfgoed; transformatie van erfgoed als kans voor de toekomst

Erfgoed landschap en monumenten is bepalend voor de identiteit van een gebied. Als we de waarde van dit erfgoed NU betekenis geven en zichtbaar maken voor eigentijds gebruik, kunnen veel bewoners er plezier aan beleven, voor recreatie, horeca of als werklocatie. Als we waarde toekennen, betekent dat erfgoed behouden, voordat het te laat is.

Expositie in Galerie de Meerse
De expositie toont de kansen van het erfgoed. Architecten en fotografen vertellen hun verhaal over grote en kleinschalige (onbenoemde) monumenten met hun hedendaagse functies.

Initiatiefrijk ondernemerschap van architecten kan bepalend zijn voor de behoud en toekomst van een object, een transformatie als kans voor de toekomst.

Fotografie gunt ons een nieuwe blik op het landschap en het gebouwde erfgoed. Een andere functie, een andere blik, nieuwe betekenis geven, het verhaal opnieuw vertellen. Het maakt de diversiteit aan identiteiten in het gebied zichtbaar. Onderscheidend van de stad. Dit is Haarlemmermeer.
Fort van Hoofddorp
Architect Serge Schoemaker hij transformeerde het werelderfgoedmonument Fort van Hoofddorp tot een aantrekkelijk en unieke ontmoetingsplek met stadspark en ruimte voor culturele activiteiten. Er is horeca- en het functioneert als werklocatie. Het proces van herbestemming is te ervaren via de maquettes, fotos en ontwerpen. De bezoeker loopt door 100 jaar geschiedenis en 10 jaar ontwikkeling naar de huidige oplevering.

Fotograaf MWA Hart Nibbrig portretteerde het fort in de unieke verschijningsvorm met harde en zachte kanten. Polderfotograaf Kees van der Veer volgde de ontwikkeling en maakt ons deelgenoot van een jarenlang proces.

Datum
3 september 2020 tot 30 oktober 2020

Locatie
Galerie de Meerse
Raadhuisplein 3
2132 TZ Hoofddorp

Tijd
Woensdagmiddag: rondleidingen 
Donderdag: 14:00 - 17:00 uur 
Vrijdag: 14:00 - 17:00 uur 
Zaterdag op afspraak en tijdens voorstellingen

Prijs
Gratis

Rondleiding Fort Sint Michiel Venlo »

01-04-21 - 31-12-22
Op zondagmiddagen kun je een rondleiding Fort Sint Michiel boeken. De rondleiding wordt gegeven door een ervaren gids die je alles kan vertellen over dit van origine Spaanse Fort uit de 80-jarige oorlog.

Voor groepen hebben we speciale arrangementen, kijk op de website voor meer informatie.

De mooiste combi: fietsen en varen! Houten »

Houten Renswoude Edam Kudelstaart Westbeemster Muiden Naarden Utrecht Poederoijen Haarlem Muiden Naarden

Wat is er ng leuker dan fietsen door Nederland? De combi met varen maken! Ga een weekje mee met een luxe hotelschip van Boat Bike Tours. 

U dineert, slaapt en ontbijt aan boord, en krijgt elke dag een lunchpakket mee. U kunt kiezen tussen een langere en een kortere fietstocht. De reis begint in Amsterdam en van daaruit vaart en fietst u naar vele grotere en kleinere Hanzesteden zoals Arnhem, Deventer, Zutphen, Kampen en Harderwijk.

Elke dag leert u tijdens het fietsen meer van de vele historische plekken die u tegenkomt langs de route, de prachtige rivierlandschappen en de diverse natuurgebieden. U fietst in uw eigen tempo en ontdekt het mooiste van Nederland te fiets en boot! Check voor meer informatie over starttijden en prijzen onze website, en neem contact op met onze reisexperts!

Expositie Hollandse Waterlinies Westbeemster »

Westbeemster Utrecht Haarlem 15-06-21 Utrecht Haarlem
De Hollandse Waterlinies door een andere bril!

In het waterlinielandschap is van alles te zien, van kleine beestjes tot doorkijkjes en van open landschap tot waterwerken. Wat is het verhaal daarachter? Dit ontdek je tijdens De Hollandse Waterlinies door een andere bril. In deze reizende tentoonstelling bekijk je de Hollandse Waterlinies door een 3D-bril. Dankzij de begeleidende verhalen leer je de Hollandse Waterlinies nog beter kennen!

Haj Linielanding Nieuwegein

Vanaf dinsdag 15 juni 2021
Adres: Waterliniedok 1, 3433 NV Nieuwegein

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08:00 21:00 uur, zaterdag en zondag 09:00 21:00 uur
Toegangsprijs: gratis

Waterlinie Kunstroutes (Fietsen) Naarden »

Naarden Haarlem De Hollandse Waterlinies zitten vol geheimen. Tijdens de Waterlinie Kunstroutes zijn verschillende vormen van kunst en cultuur in de buurt aan elkaar verbonden om je te laten kennismaken met het gebied.

Van land art en toneelvoorstellingen tot artists in residence op bijzondere plekken in het waterlinielandschap: deze zomer vind je op verschillende plekken in de Hollandse Waterlinies kunst en cultuur. Alle activiteiten verbeelden samen het landschap van de waterlinies en laten je kennismaken met de geheimen van het gebied. Verschillende vormen van kunst en cultuur in de buurt zijn aan elkaar verbonden met wandel- of fietsroutes.

Van het Markermeer tot de Waal en van Fort Edam tot Fort Vuren: overal in de Hollandse Waterlinies is het deze zomer mogelijk om te fietsen en te genieten van het prachtige waterlinie-erfgoed en diverse kunstwerken. Klik op een route om deze te bekijken, download de kaart en geniet van een heerlijke fietstocht!

Waterlinie Kunstroutes (Wandelen) Utrecht »

Utrecht Haarlem De Hollandse Waterlinies zitten vol geheimen. Tijdens de Waterlinie Kunstroutes zijn verschillende vormen van kunst en cultuur in de buurt aan elkaar verbonden om je te laten kennismaken met het gebied.

Van land art en toneelvoorstellingen tot artists in residence op bijzondere plekken in het waterlinielandschap: deze zomer vind je op verschillende plekken in de Hollandse Waterlinies kunst en cultuur. Alle activiteiten verbeelden samen het landschap van de waterlinies en laten je kennismaken met de geheimen van het gebied. Verschillende vormen van kunst en cultuur in de buurt zijn aan elkaar verbonden met wandel- of fietsroutes.

Trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door al het moois dat de Hollandse Waterlinies je te bieden hebben: van fort tot vestingstad en van museum tot land art. Klik op een route om deze te bekijken, download de kaart en eventueel het GPX-bestand en geniet van een heerlijke wandeling!

Expositie Hollandse Waterlinies Utrecht »

Utrecht Haarlem De Hollandse Waterlinies door een andere bril!

In het waterlinielandschap is van alles te zien, van kleine beestjes tot doorkijkjes en van open landschap tot waterwerken. Wat is het verhaal daarachter? Dit ontdek je tijdens De Hollandse Waterlinies door een andere bril. In deze reizende tentoonstelling bekijk je de Hollandse Waterlinies door een 3D-bril. Dankzij de begeleidende verhalen leer je de Hollandse Waterlinies nog beter kennen!

Adres
Museum Weesp
Nieuwstraat 41
1381 BB Weesp

Openingstijden

woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur

Entreeprijzen
Volwassenen (18+): 5,-
Senioren (65+): 4,-
Kinderen (6 tot 18 jaar): 3,-
Kinderen onder 6 jaar: gratis
Museumkaart*: gratis
Stadspas*: gratis
Vriend van Museum Weesp*: gratis
Vereniging Rembrandt*: gratis
ICOM*: gratis

Let op! vanaf zaterdag 6 november 2021 is een geldige Corona Pas n een mondkapje verplicht in het museum.


Vesting Adventure Utrecht »

Utrecht Haarlem Naarden Ontdek de Hollandse Waterlinie, Naardermeer en Vesting Naarden met een culturele fiets, mountainbike, Step, wandel of speurtocht. Tevens verhuur van mountainbike en GPS.

Bij Vesting Adventure bieden ze leuke sportieve activiteiten aan in het middeleeuwse Vestingstadje Naarden en de omliggende natuurgebieden van het Gooi en Naardermeer. De activiteiten zijn onderling goed te combineren en geschikt voor een leuk vrijgezellen feest, bedrijfsuitje, familiedag of kinderfeestje.

Activiteiten:
 • Mountainbike (Programma op maat)
 • Boogschieten (Diverse spelvormen)
 • Citytour (tourstep/wandelen)
 • Steppen (Diverse routes)
 • Back2history (Foto/gps-speurtocht)
 • Speurtochten (Diverse speurtochten)
De prijzen verschillen per activiteit

Een eventmanager helpt je graag verder met het zoeken naar een geschikte activiteit, restaurant of vergaderlocatie.


Expositie Hollandse Waterlinies Kudelstaart Kudelstaart »

Kudelstaart Utrecht Haarlem
De reizende 3D-foto-tentoonstelling is te bezichtigen op Fort Kudelstaart, Kudelstaartseweg 96, Kudelstaart, vanaf 18 februari t/m 3 april op elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Op zaterdag- en zondagmiddag kunt u om 15.00 uur ook een rondleiding in en om het fort boeken voor 10 euro per persoon; aanmelden op: rondleiding@zeilfort.nl.

De fototentoonstelling vertelt het verhaal van het unieke watermanagementsysteem van de Stelling van Amsterdam, waaronder ook Fort Kudelstaart valt, en de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat meer dan 100 jaar lang het geheime verdedigingswapen van ons land was. Op grote panelen kunt u met een wegwerp-3D-bril de waterwerken in een ruimtelijk en realistisch beeld bekijken.

3D-Waterwerken-tentoonstelling
Door inzet van de ingenieuze waterwerken van de Hollandse Waterlinies (de Nieuwe Waterlinie en de Stelling van Amsterdam tezamen) konden de laaggelegen polders systematisch tot kniehoogte onder water worden gezet waardoor de vijand werd tegengehouden. De toelichtingen bij deze expositie zijn verzorgd door het Kenniscentrum Waterlinies. Twee jaar lang werkten de fotografen belangeloos mee aan dit project. De expositie is onderdeel van het themajaar Ode aan het Landschap Hollandse Waterlinies. Tijdens dit themajaar zijn er veel activiteiten om inwoners kennis te laten maken met de geheimen, verhalen, natuur en bijzondere objecten van het waterlinielandschap.

Watermanagement
Het watermanagementsysteem bestond uit een doordachte combinatie van honderden inlaatsluizen, damsluizen, waaiersluizen, toevoerkanalen en liniedijken, inclusief het gebruik van de normale civiele schutsluizen, gemalen en polderdijken. Hiermee kon ter verdediging een strook land van ongeveer drie tot vijf kilometer breed tot kniediep onder water worden gezet. Te diep voor man en paard, te ondiep voor boten. Een groot deel van de voornamelijk kleine en speciaal gebouwde militaire waterwerken is nog aanwezig in het linielandschap. Ze zijn vooral te vinden in het gebied tussen de forten.

Toen & Nu
De inundatiewerken van de beide linies droegen bij aan onze militaire afschrikking. Nu zijn het grotendeels open groene gebieden met vele fiets- en wandelroutes. Ontdek de waterwerken en laat je verrassen door het meesterschap in watermanagement dat in de 19de eeuw zon belangrijke rol speelde in de verdediging van het Koninkrijk der Nederlanden.

Middeleeuws Kasteel Heukelum Haastrecht »

20-01-22 - 31-12-22
Kasteel Heukelum, vanouds genaamd Merckenburg, is gelegen even buiten het oude vestingstadje Heukelum op de grens van Gelderland en Zuid Holland. De eerste vermeldingen dateren uit de middeleeuwen. Het was de roemruchte familie van Arkel die het kasteel liet optrekken kort voor het jaar 1286. Het werd een enorm bouwwerk met torens, een binnenplaats, dubbele gracht en een voorburcht.

Als gevolg van restauratiewerkzaamheden aan het interieur zijn er tot nader order geen rondleidingen mogelijk. Het archief en het huismuseum zijn wel op afspraak te bezoeken na schriftelijke introductie op het adres;
Kasteel Heukelum Heidensweg 1 4161 AA Heukelum. 

StoryTrail Brielle Brielle »

27-01-22 - 31-12-22
StoryTrail Brielle

Ga mee naar de Gouden Eeuw in Den Briel. Ontmoet de iconen die de bloei en groei van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden mogelijk maakten. Allen kwamen ze van, naar en door ons prachtige Brielle.
Beleef een StoryTrail
Deze spannende theaterwandeling neemt je mee aan de hand van de machtigste en krachtigste helden en schurken van de Gouden Eeuw. Je verzeilt in zeeslagen en in het moeras van de diplomatie. De verteller neemt je mee op avontuur.

Als haven- en vestingstad was Den Briel een belangrijke spil in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Niet alleen werden hier zeehelden geboren, zoals Maarten Tromp en Witte de With. Maar ook Michiel de Ruijter en de gebroeders De Witt bezochten Den Briel. Cornelis de Witt bestierde ook de rechtsspraak in de Heerlijkheid Putten hier vlakbij. Kom mee, dan gaan we bij hem op bezoek nu het nog kan. Want wees gewaarschuwd. Deze historie loopt slecht af.

Museum Atlantikwall Centrum Huisduinen »

05-02-22 - 31-12-22 Den Helder maakte deel uit van de Atlantikwall, die door de Duitse bezetter gebouwd werd in de 2de Wereldoorlog. Deze meer dan 5000 kilometer lange verdedigingslinie liep van Noorwegen tot Spanje . In de restanten van een indrukwekkend gebouw uit deze periode is ht Atlantikwall Centrum gevestigd.

Het Atlantikwall Centrum is elke zaterdag, zondag en maandag geopend van 12.00 tot 17.00.

Prijzen
Volwassenen: 7,50,-
Kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar: 6,00
Senioren: 7,00,-
Kinderen tot 4 jaar: gratis

Combiticket (bezoek aan het Atlantikwall Centrum in combinatie met Fort Kijkduin)
Volwassenen: 15,-
Senioren: 13,50,-
Kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar: 12,-
Kinderen tot 4 jaar: gratis

Atlantikwall Centrum ligt in Huisduinen nabij Den Helder. U kunt het museum gemakkelijk met de fiets via de duinen bereiken.
Ook zijn er (gratis) parkeerplekken bij het museum.

Huisdieren zijn in het museum niet toegestaan.

Het Atlantikwall Centrum is rolstoel toegankelijk

Tip: Atlantikwall Centrum ligt aan de rand van de duinen. Vanaf het museum kunt u verschillende wandel- en fietsroutes maken door de Helderse Duinen.

Belevingscentrum en Theehuis Uitgeest »

10-02-22 - 31-12-22 In Belevingscentrum Fort K'IJK komen natuur en het strategische landschap in de Stelling van Amsterdam tot leven. Beleef hier hoe de Stelling eerst de mens en later het landschap beschermde. Stemmen van de boswachter en de fortwachter nemen u via de audiotour mee op reis. Verbeelding, projecties, licht en donker laten de unieke architectuur van het fort tot zijn recht komen.

Binnen in de Theeschenkerij staat de koffie voor u klaar. Kom genieten van deze mooie plek!  Rondom het fort liggen uitgestrekte weilanden, broedgebied en leefgebied van allerlei diersoorten.

Openingstijden

Donderdag t/m zondag van 11.00-16.00 uur.
Tickets voor audiotour zijn in het Belevingscentrum te verkrijgen.
Per uur kunnen 6 bezoekers naar binnen.

Tarieven audiotour
Volwassenen 4,- | op vertoon Natuurpas 3,-
Kinderen (va. 12 jaar) 4,- | op vertoon Natuurpas 3,-
Familietarief (max 4 pers) 12,- | op vertoon Natuurpas 10,-

Adres
Lagendijk 22, 1911 MT Uitgeest. Dit is vlakbij Krommeniedijk

Expositie Hollandse Waterlinies Utrecht »

Utrecht Haarlem Wijk bij Duurstede 04-09-22 Utrecht Haarlem 25-07-22 Utrecht Haarlem 05-04-22 Haarlem Woudrichem In het waterlinielandschap is van alles te zien, van kleine beestjes tot doorkijkjes en van open landschap tot waterwerken. Wat is het verhaal daarachter? Dit ontdek je tijdens De Hollandse Waterlinies door een andere bril. In deze reizende tentoonstelling bekijk je de Hollandse Waterlinies door een 3D-bril. Dankzij de begeleidende verhalen leer je de Hollandse Waterlinies nog beter kennen!

Locatie

Visserijmuseum Woudrichem
Kerkstraat 41
4285 BA Woudrichem

Openingstijden
Maandag gesloten
Dinsdag vrijdag 10.30 16.30 uur
Zaterdag & zondag 13.30 16.30 uur

Expositie Hollandse Waterlinies Pampus Muiden »

Muiden Utrecht Haarlem
In het waterlinielandschap is van alles te zien, van kleine beestjes tot doorkijkjes en van open landschap tot waterwerken. Wat is het verhaal daarachter? Dit ontdek je tijdens De Hollandse Waterlinies door een andere bril. In deze reizende tentoonstelling bekijk je de Hollandse Waterlinies door een 3D-bril. Dankzij de begeleidende verhalen leer je de Hollandse Waterlinies nog beter kennen!

Locatie
Forteiland Pampus 
Veerboot vertrekt vanaf Muiden, Amsterdam IJburg en Almere-Muiderzand

Proeflokaal en winkel Vianen »

04-03-22 - 31-12-22
Duits & Lauret maakt genietbieren die bedoeld zijn om eens goed voor te gaan zitten en de bijzondere smaaksensaties te ervaren. Tegelijkertijd is ons merk steeds vaker terug te vinden in de betere restaurants, waar het voor geraffineerde bier-spijs-combinaties wordt ingezet.

Brouwerij Duits & Lauret is opgericht in 2009 en sinds 2015 gevestigd in Fort Everdingen (in de buurt van Utrecht, gemeenten Vijfheerenlanden en Culemborg).

Een stoere locatie voor een brouwerij met proeflokaal, winkel, camping, camperplaatsen en zalenverhuur. Het fort biedt ook arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het fort maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed


Openingstijden proeflokaal en winkel

Vrijdag 12.00 18.00 uur
Zaterdag 11.00 18.00 uur
Zondag 10.00 18.00 uur

Vestingvaart Naarden Naarden »

01-04-22 - 30-09-22 De mooiste manier om de Vesting Naarden te bekijken is vanaf het water. Tijdens het vaarseizoen van april tot oktober, kun je vier keer per dag instappen bij een schipper die je alles kan vertellen over de prachtige stad en haar geschiedenis. Tijdens de vaart van ongeveer een uur zie je zowel de stadsmuren als het omliggende natuurgebied en het Fort Ronduit. Je stapt op bij de Nieuwe Haven waar je ook weer wordt afgezet. Tot een uur van te voren kunnen online tickets geboekt worden. Daarna zijn beschikbare tickets alleen nog aan de balie bij de Gele Loods verkrijgbaar.

Vertrektijden losse boekingen
In april en oktober : 12.30 uur en 14.00 uur.
Van mei tot en met september: 11.00 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur.

Kosten
 • Volwassenen: 8,50 euro
 • Kinderen (4 t/m 12 jaar): 6 euro+
 • Kinderen (t/m 3 jaar): gratis we gaan ervan uit dat je je kind op schoot houdt.
Wil je een privboot voor jou en je familie, vrienden of collegas huren? Dat kan!

Bel ons via de Gele Loods 035-6942673 of neem contact met ons op via arrangementen@geleloods.nl

Let op
 • Ons vaarseizoen loopt van april tot en met oktober.
 • Er is een stenen trap van enkele treden naar de boot toe. Je zit op houten bankjes.
 • Eten en/of drinken aan boord is niet toegestaan.
 • De boot is niet overdekt, dus neem bij regenachtig weer eventueel een paraplu mee.

Torenbeklimming met gids »

Naarden Klim onder begeleiding van een torengids naar het hoogste puntje van Naarden voor een weergaloos uitzicht over het Gooise landschap. Na 235 treden en 45 meter kom je boven aan in de toren en kun je genieten van het uitzicht.

Wanneer
Torenbeklimmingen vinden plaats tussen 1 mei en 31 oktober op woensdag, zaterdag en zondag om 14.00 uur en 15.00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie in de Gele Loods. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Verzamelpunt: onder aan de toren op het Kerkpad.

Kosten

Volwassenen: 5 euro
Kinderen 6 t/m 12 jaar: 3 euro
Kinderen tot 6 jaar: gratis (enkel onder begeleiding van een volwassene)

Scholen en groepen vanaf 10 personen kunnen een torenbeklimming op maat boeken via 035-6942673 of via arrangementen@geleloods.nl.

arrangement toevoegen