den bosch musea

den Bosch Museum (16)

Cabaretmuseum

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Mooie theatervoorstellingen en een duik in de geschiedenis van kleinkunst: Cabaret Firma is van alle markten thuis. Zie bijvoorbeeld stukken uit voorstellingen van Freek de Jonge en Bram Vermeulen.

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Zwanenbroedershuis

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Ontdek de rijke geschiedenis van het Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in het Zwanenbroedershuis in Den Bosch. Van eeuwenoude muziekboeken tot de drinkbeker van Willem van Oranje.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 2,50

Design Museum Den Bosch

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - De jonge en eigenzinnige collectie van het nieuw gebouwde Design Museum Den Bosch is voor iedereen te bewonderen.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 7,00

kinderen gratis

Nationaal Carnavalsmuseum

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Brabanders kijken er reikhalzend naar uit: carnaval! In het Oeteldonks Gemintemuzejem wordt alles wat bij dit feest hoort onder de loep genomen.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 6,00

kinderen vanaf € 3,00

peuters gratis

Bastionder

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Ontdek de geschiedenis van vestingstad Den Bosch in het Bastionder in Bastion Oranje. Een videopresentatie geeft uitleg over het beleg van Frederik Hendrik.

open op zondag, woensdag, vrijdag en zaterdag

entree gratis

Sint-Jansmuseum

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Beleef de Sint-Jan in Den Bosch met een audiotoer en stap binnen in het Sint-Jansmuseum. In het museum bekijk je originele beelden, middeleeuwse bouwfragmenten en afgietsels die gebruikt zijn tijdens restauraties van de Brabantse kerk.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 3,00

kinderen gratis

Het Noordbrabants Museum

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Cultuur, kunst en geschiedenis: daar gaat het over in het volledig gerenoveerde en vernieuwde Noordbrabants Museum.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 12,00

kinderen gratis

Museumgemaal Caners

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Nederland is waterland. Maar hoe kwamen wij met onze voetjes op het droge? Ontdek de geschiedenis van het waterschap in Museumgemaal Caners. Deze maalde vroeger de achterliggende polders droog.

geopend, soms geopend op zondag

gratis toegang

Vergaderen in De Spie

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - Vergaderen midden in het bruisende centrum van Den Bosch? Dat kan in vergaderlocatie De Spie.

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 10 19 11 91 voor meer informatie

entree vanaf € 20,00

Sint-Janskathedraal Den Bosch

DEN BOSCH, NOORD-BRABANT - De Sint-Janskathedraal kent veel geschiedenis. De bouw van de kerk startte in 1220 en de kathedraal heeft in de tussentijd een hoop historie overleefd. Een bezoek aan de kathedraal mag tijdens een dagje Den Bosch niet ontbreken!

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 7,00

kinderen vanaf € 3,50

peuters gratis

Van de redactie

UITagenda Den Bosch, vanaf 21 juli 2018