Wat te doen in Smilde en omgeving

Dagje Smilde, wat te doen?

Gevonden in de buurt van Smilde:

Natuurgebied Fochteloërveen

fochteloo, Friesland (4.93km)  -  Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Fochteloërveen. Een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa en elk seizoen weer anders.

Uitkijktoren De Zeven

ravenswoud, Friesland (4.95km)  -  Beklim uitkijktoren De Zeven en ontdek de mooiste vergezichten van het weidse hoogveengebied Fochteloërveen in Ravenswoud. Achterhaal ook de bijzondere kraamkamer van kraamvogels.

TT Circuit Assen

assen, Drenthe (5.45km)  -  Kom kijken of zelf racen op het beroemde TT Circuit Assen. Hier worden jaarlijks verschillende motor- en autosportwedstrijden gereden.

Parapenten Noord Nederland

hooghalen, Drenthe (5.54km)  -  Van alle vliegsporten benadert het parapenten wel het meest het ideaal van het zelf vliegen. Heerlijk zweven in de lucht is ontspannen én uitdagend tegelijk!

Boshuis Nij Hildenberg

appelscha, Friesland (6.54km)  -  Een droomplekje in het Friese Appelscha: Boshuis Nij Hildenberg. Het gezellige Scandinavische interieur, de natuur en de zachte bedden tellen samen op tot een vakantie om nooit te vergeten.

Laco Bosbad Appelscha

appelscha, Friesland (6.63km)  -  Neem een duik in het Laco Bosbad Appelscha! Op zomerse dagen kun je lekker afkoelen in dit openluchtzwembad, met peuterbaden, een groot bad met speeltoestel, twee duikplanken en een glijbaan.

Hijkerveld - Diependal

hijken, Drenthe (6.71km)  -  Het Hijkerveld is één van de grootste heidevelden van de provincie Drenthe. Tegenwoordig vind je midden in het gebied onder andere de vogelkijkhut Diependal.

Belevingspad Hoogersmilde

hoogersmilde, Drenthe (6.84km)  -  Wandel met het hele gezin over het Belevingspad Hoogersmilde en ontdek een mooi stukje van het Drents-Friese Wold. Een leuke route van 2,5 kilometer met speelelementen onderweg.

Bosbergtoren

appelscha, Friesland (7.06km)  -  Op het hoogste punt van Friesland, een enorme stuifduin, staat de 33 meter hoge Bosbergtoren. Vanaf deze bijzondere uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over het Drents-Friese Wold.