Filmliefhebbers opgelet!

Kijk op deze site voor het precieze programma van het festival Redactioneel door

archief oud artikel 21 januari 2008 Rotterdam, Zuid-Holland Van 23 januari tot en met 3 februari wordt voor de 37e keer het International Film Festival Rotterdam (IFFR) georganiseerd. Gedurende twaalf dagen presenteren honderden filmmakers in meer dan twintig bioscoopzalen in het centrum van Rotterdam hun werk aan een groot publiek. Speelfilms, documentaires, korte films, videoinstallaties, tentoonstellingen, debatten en talkshows: het programma biedt voor elk wat wils.

Het festivalprogramma omvat speelfilms, documentaires, korte films, videoinstallaties, tentoonstellingen, debatten, talkshows en optredens door kunstenaars die op creatieve wijze gebruik maken van bewegend beeld. Het IFFR is het invloedrijkste platform binnen Europa voor nieuw filmtalent, voor nieuwe films uit Azië, Midden- en Oost-Europa en Latijns-Amerika.

Prijzen

Tijdens het IFFR worden veel prijzen uitgereikt. Een belangrijke prijs is de VPRO Tiger Award. Talentvolle nieuwe filmmakers laten hun eerste of tweede film zien en hopen op een doorbraak in de internationale filmwereld. Het publiek kan ook haar stem uitbrengen door middel van een stemkaart. De film met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Dit jaar zijn vijftien films geselecteerd voor de VPRO Tiger Awards Competitie. De beste drie films worden door de VPRO uitgezonden en krijgen bovendien een geldprijs van vijftienduizend euro.

Locaties

De films zijn onder andere te zien in Pathé Schouwburgplein, Lantaren/Venster, Cinerama en het Oude Luxor Theater. In de Doelen bevindt zich de centrale festivalkassa. Hier zijn ook dvd's, t-shirts en boeken, kranten en tijdschriften te vinden.

Tickets

Online
In de nacht van vrijdag 18 januari op zaterdag 19 januari start om 24:00 uur de online ticketverkoop op www.filmfestivalrotterdam.com. Gekochte tickets kunnen vanaf maandag 21 januari bij de Centrale Kassa in de Doelen afgehaald worden, ingang Willem Burger Zaal. Tickets voor de dag zelf kunnen tot 8:00 uur ’s ochtends online gekocht worden. De handelingskosten zijn € 0,70 per ticket.
Kassa
Vanaf zaterdag 19 januari 9:00 uur ’s ochtends kunt u tickets kopen bij de Centrale Kassa. Openingstijden: zaterdag 19 januari t/m woensdag 23 januari: 9:00 – 21:00 uur, donderdag 24 januari t/m vrijdag 1 februari: 9:00 – 23:00 uur en zaterdag 2 februari: 9:00 – 18.00 uur. Locatie: de Doelen, ingang Willem Burger Zaal.
Aan de kassa’s van Pathé Schouwburgplein, Cinerama Filmtheater, Theater Lantaren/Venster en WORM kunt u alleen tickets kopen voor de dag zelf. Openingstijden: donderdag 24 januari t/m zaterdag 2 februari: 9:00 uur t/m 15 minuten na aanvang van de laatste voorstelling. Er is geen ticketverkoop aan de kassa’s van het oude Luxor Theater, Rotterdamse Schouwburg en Zaal de Unie. Hiervoor kunt u terecht bij de Centrale Kassa in de Doelen.

Prijzen
Tickets: € 9,- of € 6,- met Tijgerpas Tijgerpas: € 15,- of € 10,- met korting (CJP, Studenten OV-jaarkaart, Rotterdamse Studenten-uitpas, Rotterdampas, 65+’ers)

Voordeel
De Tijgerpas is al voordelig bij aankoop van meer dan vijf tickets, de Tijgerpas met korting biedt u al voordeel bij meer dan drie tickets. Bij de aanschaf van de Tijgerpas met korting, is het vertoon van uw kortingspas verplicht. Er wordt ter plekke een digitale pasfoto gemaakt en u kunt uw Tijgerpas direct meenemen. De Tijgerpas is persoonsgebonden en u dient de pas aan de zaal en aan de kassa op verzoek te tonen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 januari 2008 - 1860