Wintersport in Noorwegen

Trysil, Hemsedal en Lillehammer - wintersport op niveau

Wintersport in Italië Redactioneel door

archief oud artikel 30 oktober 2009 Noorwegen is het nieuwe Frankrijk, een wintersportland in opkomst. Uitgestrekte pistes en gegarandeerd sneeuw. Zo valt uw wintersportvakantie nooit in het water.

Het Scandinavisch Hoogland is de wervelkolom van Noorwegen. Van het uiterste noorden tot het zuidelijkste puntje zijn er hoge bergen, die uitmonden in lage vlaktes. In Noorwegen zijn er maar liefst 83 toppen die hoger liggen dan 2.200 meter. De hoogste bergen zijn Glittertind en Galdhopiggen (beide 2470 meter hoog). In het zuiden tref je in de zomer groene loofbomen aan, maar hoe verder u richting het nooden reist, of hoe hoger u klimt: hoe meer u de natuur ziet veranderen. De hoogste delen bestaan uit toendra.

Boek een wintersportvakantie in Noorwegen: Misschien verblijft u deze winter al in het prachtige noorden van Europa!

Trysil

Een bekend skigebied in Noorwegen is Trysil. Allerlei kleuren pistes zorgen voor vermaak voor zowel de beginnende als de gevorderde skiërs. Met 64 afdalingen is er genoeg keus. Alles in het wintersportoord heeft een gouden randje, aangezien een investeerder veel geld in Trysil heeft gepompt. Ooit van verwarmde cabineliften gehoord? Wij niet, maar ze bestaan dus wel: in Trysil! De wintersportplaats Trysil is zeer kindvriendelijk, want het gebied heeft drie skigebieden voor kinderen. En de volwassenen? Die wijken uit naar één van de veertien pubs en restaurants. Trysil is heel makkelijk bereikbaar vanuit Oslo: iedere dag pendelen er bussen op en neer.

Hemsedal

Hemsedal mag dan een factor kleiner zijn dan Trysil, het is voor echte wintersportfanaten het einde. Waar Trysil meer gezinnen trekt, trekt Hemsedal echte die-hards. In tegenstelling tot Trysil kun je in Hemsedal 's ochtends vroeg en 's avonds laat skiën. Wat is mooier dan 's avonds in het donker op een verlichte piste naar beneden suizen? Of 's ochtends als eerste in alle stilte een berg afdalen? Ook in de zomer is Hemsedal de moeite waard om de Hemsedal Top 20: twintig bergtoppen die u beklommen moet hebben. Van kleine 'groene' bergen als de VenÃ¥shøvda en de Høllekølten, tot 'zwarte' joekels als de Kyrkjebønnøse en de Høgeløft.

Online boeken: Skiën in Hemsedal

Hafjell

Tien kilometer ten noorden van Lillehammer - ja, van de Olympische Spelen in 1994 - ligt Hafjell. Dit skigebied is voor families zeer interessant door de vele groene en blauwe pistes. Ook snowboarders kunnen hier aan hun trekken komen. Wat Hafjell zo mooi maakt is dat skiërs, snowboarders en langlaufers tijdens hun afdaling zelf een route kunnen kiezen. Wilt u het uzelf een keer iets makkelijker of moeilijker maken? Wijk dan uit naar links of naar rechts! In Hafjell worden regelmatig grote skiwedstrijden gehouden. Kijk er dus niet van op als u door een professional wordt ingehaald.

Skeikampen

In de buurt van Lillehammer en Hafjell ligt Skeikampen: een laagdrempelig skigebied voor de hele familie. Koop één skipas en u heeft toegang tot 113 kilometer aan pistes in en nabij Skeikampen. Ideaal aan Skeikampen is het feit dat vrijwel alle accomodaties grenzen aan de skipistes. U hoeft dus niet lang te reizen om naar beneden af te dalen. Ook zijn de wachtrijen bij skiliften te verwaarlozen, omdat Skeikampen veel rustiger is dan Trysil.

Online boeken: skiën in Skeikampen.

Uiteindelijk is de keus aan u. Gaat u met een aantal ervaren wintersporters? Kies dan voor het uitdagende Hemsedal. Trysil, Hafjell en Skeikampen zijn alledrie kindvriendelijker en leuk voor de hele familie. Krijgt u het al war.. euh.. koud van Noorwegen? Kijk dan eens bij een van de volgende aanbieders voor een bijzondere wintersportvakantie:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-10-30 19:01:29 - 910