Het mooiste nieuwjaarsfeest

Oud en nieuw in Londen, Madrid, Rome en Stockholm

Nog meer nieuwjaarsfeesten Redactioneel door

archief oud artikel 23 december 2013 In Europa zijn er genoeg plaatsen waar je een geweldig oud en nieuw beleeft. DagjeWeg.NL zet de beste locaties op een rij.

Oud en nieuw hoort ieder jaar hét feest van het jaar te zijn. Natuurlijk is het in Nederland vertrouwd gezellig met een flauwe oudejaarsconference, een vette oliebol met poedersuiker, wat knalvuurwerk van je gekke broer of buurman en een glaasje goedkope champagne; maar het kan allemaal veel leuker. Trek Europa in!

Madrid, Spanje

In Madrid drinken ze met oud en nieuw cava, een mousserende wijn en een goed alternatief voor champagne. Trek naar het centrale plein Puerta del Sol, waar alle Spanjaarden zich lijken te verzamelen om gezamenlijk af te tellen. En daarna? Druiven eten! Iedereen krijgt een schaaltje met twaalf druiven, die staan voor geluk in het nieuwe jaar. Tot de vroege ochtend wordt er uitbundig feest gevierd.
Ook feest vieren in Madrid? Boek een last-minute!

Londen, Groot-Brittannië

Fans van vuurwerk reizen af naar de hoofdstad van Groot-Brittannië. Overal in de stad wordt prachtig vuurwerk afgeschoten, zoals bij de London Eye en op de South Bank. Het feest begint wanneer de Big Ben met zijn gezang het nieuwe jaar inluidt en duurt ongeveer tien minuten. De mooiste plekken om naar het vuurwerk te kijken is vanaf de Westminster Bridge en tegenover de Londen Eye aan de andere kant van de rivier de Thames. Daarna is het één groot feest in de Londense binnenstad.
Ook vuurwerk bekijken in Londen? Boek een last-minute!

Stockholm, Zweden

Stockholm is de feeststad van het noorden. Alle Zweden verzamelen zich bij het openluchtmuseum Skansen om gezamenlijk het jaar te beëindigen en te beginnen. Daarna trekt iedereen naar het levendige uitgaangsgebied Stureplan. In clubs als Sturecompagniet, Spy Bar, Laroy en Trendy Club is het goed vertoeven met sfeervolle muziek en veel drank. In de vroege ochtend is het tijd om te ontbijten in de binnenstad, om daarna het hotelbed op te zoeken.
Ook de nachtclub induiken in Stockholm? Boek een last-minute!

Rome, Italië

In Italië wordt Felice Anno Nuove gevierd. Het land kent een heleboel tradities. Zo trekken in Napoli zangers van huis tot huis om te zingen voor mensen. Wie de deur niet opent, heeft een jaar ongeluk. Of ga naar één van de vele kleine dorpjes, waar mensen bij elkaar komen op pleinen. In Rome trekken mensen naar het Piazza del Popolo voor de beste optredens van artiesten en prachtig vuurwerk.
Ook de Italiaanse droom beleven in Rome? Boek een last-minute!

Een tip voor de thuisblijvers: Amsterdam. Vuurwerk, muziek en lekker uitgaan. Boek wel een hotel, want 's avonds kom je niet meer thuis!

Laatst gewijzigd: 2013-12-23 16:50:15 · Gepubliceerd: 23 december 2013 - 8213