Amsterdam = gratis

Helemaal gratis naar concerten, opera en theater

Redactioneel door

archief oud artikel 20 januari 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Gratis, wie is er niet gek op? Ondanks de culturele kaalslag kom je in onze hoofdstad nog genoeg gratis tegen. Gratis concerten, gratis opera en gratis popmuziek. Een leuke avond of middag in Amsterdam, zonder je portemonnee trekken. Bespaar samen met DagjeWeg.NL en het Amsterdams Uitburo.

Culturele instellingen worstelen met bezuinigingen en hogere ticketprijzen. Maar ondanks deze kaalslag zijn er ook lichtpuntjes te ontdekken. In Amsterdam kun je namelijk allerlei gratis culturele uitstapjes maken. Van theater en muziek tot tentoonstellingen en debatten. Je hoeft geen geld uit te geven om wat cultuur in je leven te brengen. Het Amsterdams Uitburo verzamelde een heleboel leuke, gratis uitjes in de hoofdstad.

Lunchconcerten Concertgebouw

Wist je dat er in Het Concertgebouw iedere woensdagmiddag om 12.30 uur een gratis lunchconcert plaatsvindt? De concerten variëren van openbare repetities door het Koninklijk Concertgebouworkest en concerten van conservatoriumensembles, tot kamermuziek door jong aanstormend talent. De lunchconcerten duren een half uur en in verband met de grote belangstelling is het aan te raden om ongeveer een half uur van te voren aanwezig te zijn.

Conservatorium van Amsterdam

Op het Conservatorium van Amsterdam zijn er vrijwel iedere dag openbare concerten, presentaties en meer. Je kunt hierbij denken aan klassieke masterclasses, recitals van studenten van de popafdeling, open podia of jamsessies. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, tenzij er een toegangsprijs is vermeld.

Openbare Bibliotheek

In de Openbare Bibliotheek Amsterdam is er ook genoeg gratis vertier. Zo is er onder andere het open podium op iedere laatste zaterdag van de maand, waarbij je zelf vrij bent je eigen gedicht of verhaal voor te dragen of te komen luisteren naar andermans schrijfsels. Iedere werkdag kun je gratis als publiek aanschuiven bij een uitzending van OBA Live, het dagelijkse radiocafé met gasten uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Bovendien zijn er diverse tentoontstellingen te bewonderen. Deze gratis activiteiten vinden plaats in de Centrale Bibliotheek maar ook in de andere OBA-filialen is er genoeg te beleven.

Open mic

Wil je liever een keer gratis genieten van een klassiek concert in een van de schitterende kerken die Amsterdam rijk is? Naar wereldmuziek luisteren of salsa dansen op party boat Lizboa? Of wil je graag op de Tricky Theater boot van Amsterdam nieuw talent ontdekken tijdens een 'open mic' avond? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Meer gratis uitjes in Amsterdam van het Amsterdams Uitburo.

Meer activiteiten in Amsterdam? Check dan Uitagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 januari 2011 - 3211

Dit past bij 'Amsterdam = gratis'