1

Sinterklaas, hij komt nog een keer!

De leukste intochten op 19 november

Nog meer sinterklaasactiviteiten door

archief oud artikel 15 november 2011 Zaterdag zette de echte Sinterklaas voet aan wal in Dordrecht. En ook in de rest van Nederland barstte het spektakel los met zwarte pieten, cadeautjes en heel veel pepernoten. Aanstaande zaterdag is het weer feest. DagjeWeg.NL zet de laatste intochten op een rij.

Rotterdam

Het is alweer de zestigste keer dat Sinterklaas Rotterdam op stelten zet. Dit jaar doet hij dat op 19 november. Vanaf 12:00 uur barst het spektakel al los en vanaf 13:00 uur zet de goedheiligman voet aan wal. Hij maakt een tocht van tweeënhalf uur door het centrum van Rotterdam en om 15:30 uur is het tijd voor het grote feest op het Grotekerkplein. Om het zestigjarig jubileum te vieren mogen alle kinderen vanaf 13:00 uur op het Pietenplein op het Grotekerkplein hun diploma ophalen. Maar niet voordat ze op de luchtkussen en de trampolines hun talenten hebben laten zien!
Kijk hier voor het hele programma in Rotterdam.

Spijkenisse

De intocht van Sinterklaas op 19 november wordt in Spijkenisse goed gevierd met gratis koffie, thee, warme chocolademelk en slagroom en natuurlijk pepernoten! De goedheiligman komt aan in de haven van Spijkenisse, waarna een rondje maakt naar het winkelcentrum Maaswijk, Hadewijchplaats. Daar komt hij tussen 13:30 uur en 14:00 uur aan en viert tot tot 15:00 uur het feest mee. Ook is er een echte Sinterklaas Disco!
Kijk hier voor het hele programma in Spijkenisse.

Den Haag Zuid West

Oh, oh Den Haag, mooie stad achter de duinen! Sinterklaas weet wel hoe mooi Den Haag is. Afgelopen zaterdag bracht hij al een bezoekje aan het centrum van Den Haag, zaterdag 19 november komt de kindervriend naar de winkelcentra Den Haag Zuid-West. Om 10:30 uur komt hij daar aan op de Dierenselaan. Dan maakt hij een rondje langs winkelcentrum Leyenburg, om uiteindelijk uit te komen bij winkelcentrum Leyweg.
Kijk hier voor het hele programma in Den Haag Zuid West.

Groningen

De Pieten lopen, springen en duikelen op 19 november door Groningen. Eerst vaart Sinterklaas met zijn vloot de stad binnen. Daarna begint er een rijtoer door de historische binnenstad. Rond 15:15 uur bereikt de kindervriend het stadhuis op de Grote Markt, waar hij welkom wordt geheten door het gemeentebestuur van de stad.
Kijk hier voor het hele programma in Groningen.

Woudsend

Omringd door water en rivieren is het Friese plaatsje Woudsend natuurlijk de ideale plek voor de Sint om een intocht te maken met zijn boot. Hij moet hier wel enkele gevaarlijke vaarroutes voor nemen, dus de winkeliers van het plaatsje hopen dat de goedheiligman het centrum goed zal bereiken op zaterdag 19 november.
Kijk hier voor het hele programma in Woudsend.

IJlst

Er is nog meer feest in Friesland, want zaterdag 19 november komt Sinterklaas aan in IJlst. Om ongeveer 14:00 uur meert de Sint met zijn stoomboot, de Johanna Jacoba, aan bij de kade bij de voormalige fabriek van Nooitgedagt. Sinterklaas begroet dan eerst de kinderen op de kade en gaat daarna naar de Stadsherberg Het Wapen van IJlst.
Kijk hier voor het hele programma in IJlst.

Mist u nog een intocht? Voeg zelf de intocht gratis toe aan de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-11-21 07:29:48 · Gepubliceerd: 15 november 2011 - 334