1

Kinderen testen toegankelijkheid pretparken

Veertien attractieparken onder de loep genomen

Meer informatie over de Week van de Toegankelijkheid Nieuws door

archief oud artikel 15 oktober 2007 Teams van kinderen mét en zonder handicap testen woensdag 17 oktober veertien pretparken. Zij doen dat in het kader van de Week van de Toegankelijkheid die deze week wordt georganiseerd.

De kinderenteams bezoeken woensdag veertien attractieparken en dierentuinen om te kijken of ze toegankelijk zijn. 's Middags wordt in dierenpark Amersfoort de Kindertoegankelijkheidsprijs uitgereikt aan de deelnemer die het beste scoort. De test is een initiatief van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland die de Week van de Toegankelijkheid deze week organiseert.

Bejegening

Kinderen met én zonder handicap testen die dag het gebruiksgemak van de attractieparken. “Onder begeleiding van volwassenen zullen ze in verschillende dierenparken en recreatieterreinen de mogelijkheden bekijken die aanwezig zijn”, zo legt de organisatie uit op haar website. “Er wordt aandacht besteed aan fysieke toegankelijkheid, maar ook aan andere zaken zoals bejegening en mogelijkheden voor kinderen met bijvoorbeeld voedselallergie.”

Loep

Veertien attractieparken en dierentuinen worden donderdag onder de loep genomen. Daarvan zijn de Efteling, dierentuin Artis, Walibi World en het Dolfinarium de bekendste.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 oktober 2007 - 1661