1

Groninger Museum brengt sprookjesboek uit

Russische sprookjes besproken

Nieuws door

archief oud artikel 24 oktober 2007 Groningen, Groningen Ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Russische sprookjes, volksverhalen en legenden' brengt het Groninger Museum een sprookjesboek uit met dezelfde titel. "In het boek wordt de impact getoond die Russische sprookjes en legenden hebben gehad op de schilderskunst in de 19e eeuw."

'Russische sprookjes, volksverhalen en legenden' bevat diverse Russische sprookjes, zoals Vasilisa de Schone, Ivan Tsarevich, Marja Morevna, Het Witte Eendje en Finist de Tovervalk. De uitgave wordt uitgebracht vanwege de gelijknamige tentoonstelling - van 15 december 2007 tot en met 6 april 2008. Op de expositie in het Groninger Museum zijn schilderijen met sprookjes van 19e eeuwse Russische kunstschilders te bewonderen.

Impact

Met het boekje wil het museum geïnteresseerden zoveel mogelijk informatie en illustraties verschaffen over Russische sprookjes- en schilderkunst, zegt E. Bijlefeld van het Groninger Museum. Volgens haar is het een bijzonder boek. "In het boek wordt volgens de impact getoond die Russische sprookjes en legenden hebben gehad op de schilderkunst van de 19e eeuw. Tegelijkertijd wordt in het boek duidelijk gemaakt hoe deze sprookjesverhalen en de beeldende kracht ervan werden gebruikt voor de verschillende idealen van ontwikkelingen in de Russische maatschappij."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 oktober 2007 - 1399

Dit past bij 'Groninger Museum brengt sprookjesboek uit'