Mapasa blijkt één van tweeling

Dode gorillababy in verblijf aangetroffen

Wikipedia over gorilla's Nieuws door

archief oud artikel 25 oktober 2007 Apeldoorn, Gelderland De op 15 oktober in de Apenheul geboren gorillababy Mapasa blijkt één van een tweeling te zijn. Afgelopen zaterdag ontdekten de verzorgers nâg een gorillababy. Die was echter al enkele dagen dood.

Stomverbaasd waren de verzorgers toen ze vorige week zaterdag zagen dat moeder Mandji nóg een keer bevallen was, meldt de Apenheul. De pasgeboren gorilla was volledig ontwikkeld en woog zo'n 1700 gram.

Raadsel

Tot grote teleurstelling van de verzorgers bleek de mensaap al enkele dagen dood te zijn. De doodsoorzaak is voor het Apeldoornse dierenpark nog een raadsel. Ook is niet duidelijk waarom de gorillababy niet tegelijkertijd met Mapasa geboren is. De doodgeboren gorilla wordt momenteel onderzocht. De Apenheul heeft met de naamgeving al ingespeeld op de situatie: Mapasa betekent overigens 'één van een tweeling'.

De wel levende gorillababy is erg populair bij het publiek volgens de Apenheul. "Er zijn al duizenden mensen naar Mapasa gaan kijken ofwel bij de voederingen van de gorilla's, of elders langs het gorilla-eiland, of bij het binnenverblijf van de gorilla's", aldus Anouk Ballot.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 oktober 2007 - 774