1

Letterkundig Museum eert Jan Wolkers

Minitentoonstelling ter nagedachtenis aan schrijver

Wikipedia over Jan Wolkers Nieuws door

archief oud artikel 25 oktober 2007 Den Haag, Zuid-Holland Het overlijden van schrijver Jan Wolkers is voor het Letterkundig Museum aanleiding om een minitentoonstelling over hem te houden. Het museum wil met de expositie de op 81-jarige leeftijd overleden Texelaar eren.

In de hal van de Koninklijke Bibliotheek, waar het museum gevestigd is, zijn diverse voorwerpen van het schrijverschap van Wolkers te zien. Zo is de drukkerkopij van zijn fotobiografie 'Werkkleding' (1971) te bewonderen. Bezoekers kunnen ook het typoscript met aantekeningen en correcties van het in 1965 verschenen boek 'Terug naar Oegstgeest' bekijken. Ook diverse foto's zijn te zien.

Dagboek

Al eerder eerde het Letterkundig Museum Jan Wolkers met een tentoonstelling. In 1996 was in het Haagse museum een grote tentoonstelling over de vrijdag overleden schrijver te zien. Tegelijkertijd bracht het museum in samenwerking met de NOS een documentaire over Wolkers uit. De vaste expositie toont overigens onder meer enkele dagboekfragmenten van de schrijver. Wolkers is woensdag begraven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 oktober 2007 - 772