1

Meer belangstelling voor Nacht van de Nacht

12.000 mensen bezoeken activiteiten

Nieuws door

archief oud artikel 29 oktober 2007 De Nacht van de Nacht van afgelopen zaterdag trok meer bezoekers dan vorig jaar. Zo'n 12.000 mensen bezochten in heel Nederland diverse activiteiten. Onder meer de Euromast en de Martinitoren deden de lichten uit.

"De opkomst was nog groter dan afgelopen jaren en helaas moest ook vaak nee gezegd worden tegen belangstellenden voor activiteiten waaraan slechts een beperkt aantal deelnemers mee kon doen", aldus mede-initiatiefnemer Stichting Natuur en Milieu. Ongeveer 12.000 personen namen tijdens de derde editie van het evenement deel aan de vele activiteiten in alle provincies.

Volle maan

Echt donker werd het volgens de milieuorganisatie niet: het was volle maan. Goedbezochte activiteiten vonden plaats in Drenthe, Overijssel en Noord-Holland. Met negenhonderd deelnemers die in Nationaal Park de Weerribben een vaartocht maakten, was die activiteit de best bezochte. In Nationaal Park Zuid-Kennemerland liepen vijfhonderd mensen mee met een lichtjestocht en in natuurgebied Witterveld in Drenthe liepen tweehonderdvijftig mensen met olielampjes langs dichters. Ook de lampen van de Euromast in Rotterdam en de Groningse Martinitoren doofden tijdelijk.

Eindhoven

Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties hopen dat door de eenmalige actie om het licht uit te doen bedrijven en overheden gaan nadenken hoe zij kunnen bijdragen aan het verminderen van de lichtvervuiling. Volgens de milieuorganisaties vinden negen van de tien Nederlanders dat reclame- en sierverlichting na middernacht uit moet. Eindhoven gaat dat in de nabije toekomst al na elven doen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 oktober 2007 - 385

Dit past bij 'Meer belangstelling voor Nacht van de Nacht'