1

Arnhem krijgt trolleymuseum

Geschiedenis trolleybus uitvoerig belicht

Nieuws door

archief oud artikel 6 november 2007 Arnhem, Gelderland Arnhem krijgt een museum dat de geschiedenis van de trolleybus in de Gelderse stad belicht. Woensdag gaat het museum al open. Dat meldt De Gelderlander.

Het museum, dat te vinden is in de remise van vervoersmaatschappij Connexxion aan de Westvoortsedijk, wil een overzicht geven van de historie van de trolleybus in Arnhem. Sinds 5 september 1949 rijden de bussen door de Gelderse stad. Het trolleymuseum behandelt de geschiedenis in chronologische volgorde. Arnhem staat bekend om zijn trolleybussen. Het is de enige stad in Nederland waar de bussen nog rijden. De bussen reden van 1952 tot 1969 in Nijmegen en van 1928-1965 in Groningen.

Aalbers

De collectie is afkomstig van oud-buschauffeur Bennie Aalbers, schrijft De Gelderlander. Zijn collectie wordt overgeheveld naar het pand waar tot voor kort de politie in te vinden was. "Nu heeft Connexxion ze beschikbaar gesteld voor mijn collectie", zegt Aalbers tegen de krant. De vutter verzamelde jarenlang foto's, schaalmodellen van bussen, uniformen, kaartjes en allerlei ander materiaal. In de hal van het museum hangt een stukje bovenleiding en staan er haltepalen. Aalbers en twee oud-collega's fungeren als zaalwacht, aldus de krant.

Donderdag

Voorlopig is het trolleymuseum alleen op donderdagmiddag open (van 13.00 tot 17.00 uur). Als het museum aanslaat bij het publiek overwegen de initiatiefnemers langere openingstijden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 november 2007 - 1240

Dit past bij 'Arnhem krijgt trolleymuseum'

1 reactie