Arabieren krijgen attractiepark Ferrari

Beroemd sportwagenmerk opent in 2009 eerste Ferrari-themapark ter wereld

Zelf rijden in Ferrari? Nieuws door

archief oud artikel 6 november 2007 Ferrari-liefhebbers opgelet: in Abu Dahbi komt een heus Ferrari Thema Park. In 2009 moet het park open gaan voor bezoekers. Snelheid staat centraal in het eerste attractiepark van Ferrari ter wereld.

Het themapark van de Italiaanse sportwagenfabrikant, met een oppervlakte van 250.000 vierkante meter, is geschikt voor heel het gezin, zegt projectontwikkelaar ALDAR Properties. In het park zullen 24 attracties te vinden zijn. Hypermoderne theaters, diverse rijopleidingen voor zowel kinderen als volwassenen, een Ferrari-tentoonstelling en enkele leercentra kunnen bezocht worden. Bovendien komt er een achtbaan in het park. Die voert niet alleen door de buitenlucht. In het park komt eveneens een circuit waar in 2009 de eerste Formule 1-race van Abu Dhabi wordt verreden. Het is de bedoeling dat het Ferrari Thema Park over twee jaar open gaat voor publiek.

Capsule

De eerste steen voor het park op Yas Island werd afgelopen zaterdag gelegd. Een art impression van het themapark en een speciale tijdcapsule met daarin een drijfstang en een zuiger van de F2007, de Formule 1-kampioensauto van 2007 werden tijdens die gebeurtenis in de grond begraven. Als Ferrari in 2047 haar honderd-jarig jubileum viert, wordt de capsule weer opgegraven.

Speciaal

Ferrari-directeur Luca di Montezemolo zei erg blij te zijn met het nieuwe attractiepark. 2007 is volgens hem een zeer speciaal jaar voor Ferrari. "Samen met het commerciële succes van onze GT-modellen, het F1-wereldkampioenschap bij de constructeurs en de titel van coureur Kimi Raikkonen, ben ik enorm trots aanwezig te kunnen zijn bij de symbolische start van dit grootse project. Bovendien vieren wij dit jaar het 60-jarig bestaan van Ferrari: deze plechtigheid heeft daarom een extra glans."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-11-06 12:00:24 - 907