1

Weg dit weekend

de uitstapjes van dit weekend op een rij

Redactioneel door

archief oud artikel 15 november 2007 Het nieuwste Harry Potterboek wordt vanaf vrijdagnacht verkocht. In boekwinkels overal in Nederland zal het daarom extra druk zijn. Het boek is dit weekend ook op veel andere plaatsen te koop. In het Spoorwegmuseum kunnen bezoekers bijvoorbeeld rondlopen op perron 9¾ en om middernacht kunnen ze als eerste de Nederlandse vertaling van het boek kopen. Verder zijn er dit weekend ook veel andere leuke dingen te doen, zoals de grote VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht.

Laatste kansen

Een aantal leuke tentoonstellingen en uitstapjes zijn nog maar een paar weken te zien. Grijp dit weekend de kans om deze uitstapjes te bezoeken:

Verzamelbeurs in Utrecht

Meer dan veertigduizend bezoekers worden er verwacht op de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht. Op dit grootste verzamelaarsevenement van Europa presenteren zo'n tweeduizend standhouders hun collecties. De beurs is op zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur en kost €11,-.

Vlooienmarkten in Haarlem en Den Bosch

Naast de grote verzamelaarsbeurs in Utrecht, zijn er op andere plekken in Nederland ook leuke vlooienmarkten. In het Kennemer Sportcentrum in Haarlem is zondag de laatste grote vlooienmarkt van het seizoen. In Den Bosch is tegelijkertijd de bekende Bossche Snuffelmarkt in Maaspoort. Daar staan ongeveer 175 stands met gebruikte spullen.

Inloopdag defensiemusea

In Nederland zijn zes defensiemusea. Ieder jaar organiseren die samen de gezamenlijke inloopdag 'Mijn opa was een... en mijn oma ook!'. Zondag kunnen bezoekers van 12.00 uur tot 17.00 uur terrecht in het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg. Daar is een panel met experts, dat vragen kan beantwoorden over oude voorwerpen die bezoekers meebrengen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over foto's van familieleden in een uniform of over militaire onderscheidingen. Hoewel de toegang gratis is, is het verstandig om een afspraak te maken. Dat kan via 0346-356000.

Harry Potter in Spoorwegmuseum

In samenwerking met de Utrechtse Kinderboekwinkel verandert Het Spoorwegmuseum een weekend lang in Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus pocus. Het Harry Potterweekend begint op vrijdag om 21.00 uur. Alleen kinderen van tien tot vijftien jaar zijn welkom, want de schooldeuren blijven voor de ouders tot de dag erna gesloten. Om precies twaalf uur wordt de nieuwe Nederlandse vertaling 'Harry Potter en de Relieken van de Dood' onthuld. De kinderen kunnen het boek daarna kopen en in het museum komen ze verschillende figuren uit het boek tegen.

Sinterklaas

De Sint en zijn Pieten komen bijna naar Nederland, en daarom wordt er veel georganiseerd rond sinterklaas. DagjeWeg.NL heeft een overzichtje gemaakt van een aantal leuke dingen, die te doen zijn met het Sinterklaasfeest.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 november 2007 - 920

Dit past bij 'Weg dit weekend'