Rijksmuseum lanceert tijdschrift

'Oog' is eerste publiekstijdschrift van museum

Rijksmuseum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 23 november 2007 Amsterdam, Noord-Holland Het Rijksmuseum heeft deze week een nieuw publiekstijdschrift gelanceerd. 'Oog' is een magazine over kunst en geschiedenis, verschijnt vijf keer per jaar en is vanaf deze week in de winkel verkrijgbaar.

Het museum is het eerste in Nederland dat een eigen tijdschrift uitgeeft. Met 'Oog' wil het Rijksmuseum een groot publiek enthousiasmeren voor kunst en geschiedenis. Het tijdschrift gaat niet alleen over het museum zelf, maar ook over andere onderwerpen, zegt het Amsterdamse museum.

Toegankelijk

"Het tijdschrift is een eigentijds magazine, waarmee het museum zijn collectie en kennis op een toegankelijke manier met een breed publiek wil delen", aldus het museum. De redactie wordt gevormd door enkele freelance journalisten. In het eerste nummer gaat Ellen ten Damme naar het Deutsches Historisches Museum in Berlijn, journalist Joris Luijendijk gaat op pad met een specialist uit het Rijksmuseum en heeft Sacha de Boer een fotocolumn. Ook is er in het Amsterdamse museum een expositie gewijd aan de lancering van 'Oog'. Acht bekende Nederlanders hebben hun favoriete museumstuk uitgekozen die op een aparte tentoonstelling te zien zijn.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 november 2007 - 796