De Ferse Kovvernacht

Op deze site kun je het voltallige programma vinden.   Redactioneel door

3 februari 2005 Raamsdonksveer, Noord-Brabant Op zaterdag 5 maart vindt de derde editie plaats van de Ferse Kovvernacht. Een muziekevenement welke plaats vind in Partycentrum de Witte Leeuw in Raamsdonksveer. Het evenement bestond midden jaren ’90 en is vooral bedoeld als een ‘verbroederingsdag’, een meeting voor muzikanten. Gezelligheid en de muziek staan natuurlijk op nummer 1 op deze dag.

Ontstaan

Midden jaren ’90 organiseerde Gino Schipperen in samenwerking met Wilbert Montens een verbroederingsmiddag voor muzikanten uit de regio. Geïnspireerd door het programma ‘Flashbacks’ van Veronica kreeg de Kovvernacht gestalte. Regionale toppers ‘kovveren’( op z’n Brabants geschreven) hun (inter)nationale idolen. Peter Lambregts van partycentrum de Witte Leeuw voelde hier wel wat voor en op 15 maart 2003 was de eerste Ferse Kovvernacht een feit. Het bleek een schot in de roos te zijn met een overvolle zaal. Met doorgewinterde artiesten maar ook artiesten die dit als een eerste opstap zagen. Een aantal voorbeelden; Gim’me a break, Livewire, Traffic, Young Stage Band, Bullit, Paul Hattink Band, Young Minds, de Hoisband de revue met kovvers van Stevie Wonder, The Jackson Five, Madonna, Flaco Jiminez, Blues Brothers.

Programma

De locatie, de Witte Leeuw, is voor dit evenement omgedoopt in ‘kovvercentrum’ Raamsdonkveer en is onderverdeeld in twee podia. De grote zaal, main stage, en het café. Beiden met een eigen ‘line-up’en een andere sfeer zodat er voor ieder wat wils is. De opzet van het hele evenement is vooral een fijne en gezellige avond te hebben met een goed muzikaal programma in een ontspannen sfeer. Het programma begint om 21:00 uur tot 02:00 uur. Een aantal artiesten wat op zal gaan treden; El Bie Bie Swing (kovvert Big Band), Ziggy Smack (kovvert Pink Floyd) en Ambacht (kovvert Boudewijn de Groot).

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-02-03 14:19:51 - 1314