"Aanval dolfijn was niet doelbewust"

Dolphin Acadamy weerspreekt berichten in media

Nieuws door

archief oud artikel 9 januari 2008 De Dolphin Acadamy verontschuldigt zich voor het incident op Nieuwjaarsdag. Drie toeristen werden door een dolfijn 'aangevallen'. Het dolfinarium op Curacao maakte naar eigen zeggen een inschattingsfout.

Volgens de Dolphin Academy was de dolfijn zeker niet oververmoeid of gestrest. "We willen benadrukken dat het hier absoluut niet ging om een doelbewuste aanval van een dolfijn, maar om een coördinatiefout, die elk van ons kan overkomen", aldus het dolfinarium. Tijdens een oefening waarbij toeristen een pvc-buis vasthouden waarover  twee dolfijnen, zo'n 300 kilo schoon aan de haak, springen, raakten drie toeristen gewond. Een van de dolfijnen, Annie genaamd, kwam terecht op de Nederlanders. Die kwamen met de schrik vrij. De Telegraaf kreeg er lucht van en bracht het bericht naar buiten.

Geld

Een woordvoerder van de slachtoffers, John Baselmans, zegt in de krant dat de bezoekers geld aangeboden kregen om over het incident te zwijgen. Ook werd hen gevraagd hun film – en fotomateriaal af te staan aan het dolfinarium. "Het werd ter plaatse vernietigd. Bovendien werden ze bedreigd door bewakingspersoneel van het dolfinarium om over het voorval niets in de openbaarheid te brengen", aldus Baselmans in De Telegraaf. Een filmpje staat inmiddels al enige tijd op YouTube. Het dolfinarium ontkent deze berichtgeving.

Tendentieus

De Dolphin Academy zegt die berichten in de media te betreuren. "Het is jammer dat er mensen zijn die met onjuiste en tendentieuze berichten uit sensatiezucht de media hebben opgezocht." Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft inmiddels in de Tweede Kamer om opheldering van het incident gevraagd.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 januari 2008 - 2797

Dit past bij '"Aanval dolfijn was niet doelbewust"'

3 reacties: