1

Weg dit weekend

De uitstapjes van dit weekend op een rij

Redactioneel door

archief oud artikel 29 november 2007 In het weekend is er altijd wel wat te doen. Ook de komende dagen hoeft niemand thuis te blijven. Er zijn vooral veel leuke activiteiten rond het Sinterklaasfeest georganiseerd.

Sinterklaas

De Sint en zijn Pieten zijn aangekomen in Nederland en daarom wordt er veel georganiseerd rond het Sinterklaasfeest. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het kasteel waar Sinterklaas logeert. In het Natuurmuseum in Tilburg kunnen kinderen zelf chocoladeletters versieren. Deze en veel meer leuke activiteiten, heeft DagjeWeg.NL opgenomen in een speciaal Sinterklaasoverzichtje.

Wereld AIDS Dag

Op zaterdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Op allerlei plaatsen in Nederland en in de rest van de wereld worden evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor HIV/AIDS. In de Kunsthal in Rotterdam is sinds deze week de tentoonstelling Zambia! Zambia!" te zien. Deze toont een aantal foto's die fotograaf Geert van Kesteren maakte in Zambia. Hij laat de ellende, een op de drie inwoners is HIV-positief, maar ook de mooie kanten van het land zien.

Vrouwenweekend

In de Beurs van Berlage wordt op zaterdag en zondag het 'WOMEN Inc. Festival' gehouden. WOMEN Inc. omschrijft zichzelf als 'een platform voor vrouwen die voor verandering staan; vrouwen met lef, die inspireren omdat ze grenzen verleggen en risico's nemen.' Op het festival is er debat, muziek, literatuur, talkshow, theater, dans, fotografie en beeldende kunst. Ook zijn er verschillende workshops, zoals 'Spoedcursus positief zelfbeeld', 'Shoptheorie voor groentjes', 'Onderhandelen over je salaris' en 'De feministische huiskamer'. Zaterdag om 10.00 uur wordt het festival geopend. Prinses Máxima zal daar bij zijn. Tijdens het festival zijn veel bekende vrouwen aanwezig, zoals Neelie Kroes, Femke Halsema en de Franse Ségolène Royal. Toegang tot het festival kost twintig euro op zaterdag en dertig euro op zondag. De kaarten kunnen op de website van Women Inc. of aan de deur worden gekocht.

Etsen van Rembrandt

Het Rembrandthuis opent zaterdag de tentoonstelling 'Rembrandt, de etser'. Deze tentoonstelling is bijzonder de moeite waard, omdat het niet alleen de mooie prenten van Rembrandt laat zien, maar ook de etstechniek. In het weekend worden bezoekers van het Rembrandthuis bovendien gratis rondgeleid door de tentoonstelling.

Laatste kansen

Een aantal leuke tentoonstellingen en uitstapjes is nog maar één of twee weken te zien. Grijp dit weekend de kans om deze uitstapjes nog te bezoeken:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 november 2007 - 1330

Dit past bij 'Weg dit weekend'