Chimpansees Burgers Zoo bestudeerd

Burgers Zoo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Jane Goodall Instituut onderzoekt gedrag mensapen

14 januari 2008 Arnhem, Gelderland Het Jane Goodall Instituut start in maart een onderzoek naar het gedrag van chimpansees in twintig dierentuin wereldwijd. Ook Burgers Zoo doet mee.

Tijdens het onderzoeksproject, ChimpanZoo genaamd, bestuderen vrijwilligers van de stichting – vernoemd naar chimpsee-icoon Jane Goodall – de gedragingen van de  chimpansees. De selecte groep streng geselecteerde vrijwilligers doen dat op dezelfde in twintig dierentuinen, waaronder Burgers Zoo in Arnhem. De gegevens die het onderzoek oplevert worden opgeslagen in een speciaal daarvoor bestemd softwareprogramma van het Jane Goodall Instituut.

Blij

Het instituut is tevreden over de deelname van de Arnhemse dierentuin. "Jane Goodall Nederland is blij met de samenwerking met Burgers Zoo. Hun ervaring met het bestuderen van chimpansees is voor ons van onschatbare waarde."

Publiek

Doel van ChimpanZoo is om met die informatie chimpansees in de dierentuinen betere leefomstandigheden te kunnen bieden. Ook wisselen de dierentuinen informatie over de dieren uit. Bovendien wordt het publiek beter geïnformeerd over het gedrag en bedreigde toestand van chimpansees.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-01-14 12:35:11 - 3142