Constantijn en Laurentien openen toneelgebouw

Nationale Toneel: "Plek waar acteurs en regisseurs het publiek ontmoeten"

Nieuws door

archief oud artikel 24 januari 2008 Den Haag Centrum, Zuid-Holland Prins Constantijn en prinses Laurentien openen donderdagavond het nieuwe gebouw van het Nationale Toneel in Den Haag. Speciaal voor de gelegenheid bezoekt het prinselijk paar de theaterproductie 'Hollandse Spoor'.

Het nieuwe gebouw werd eind december opgeleverd en wordt vanavond officieel geopend door het prinselijk paar. Zij wonen daarom in Den Haag het muzikale theaterstuk 'Hollandse Spoor' bij. Een productie waar de hofstad voor het voetlicht wordt gehaald. "We zijn er erg trots op dat Prins Constantijn en Prinses Laurentien komen en bereid zijn ons nieuwe Nationale Toneel-gebouw te openen", meldt Perkyn Spiekerman  van  het  Nationale Toneel.

Contact

Het nieuwe gebouw in hartje Den Haag moet een ontmoetingsplek worden voor iedereen die van theater houdt, zegt Spiekerman. "We willen voornamelijk een plek zijn waar acteurs, regisseurs en makers van toneel met het publiek in contact komen. Ons nieuwe gebouw staat open voor iedereen."

Onderhoud

Voorheen was het Nationale Toneel gevestigd in Koninklijke Schouwburg, eveneens in de hofstad. Omdat het gebouw te klein was voor het nationale toneelgezelschap en nog veel achterstallig onderhoud had, besloten Rijk en gemeente een nieuw onderkomen te bouwen. Naast kantoren, bevat het gebouw een foyer en drie theaterzalen van verschillende groottes met een publiekscapaciteit tot maximaal driehonderd bezoekers. Het nieuwe gebouw werd ontworpen door architect Hans van Beek.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 januari 2008 - 557

Dit past bij 'Constantijn en Laurentien openen toneelgebouw'