Koningin opent 'menselijk lichaam'

Corpus laat bezoeker ons lichaam ervaren

Nieuws door

archief oud artikel 25 januari 2008 Wassenaar, Zuid-Holland Koningin Beatrix opent in maart de nieuwe medische attractie Corpus Experience. In het Zuid-Hollandse belevingscentrum komen bezoekers over ruim een maand alles te weten over het menselijk lichaam.

Op 14 maart verricht koningin Beatrix de officiële openingshandeling van Corpus Experience. Een week later opent het belevingscentrum over het menselijk lichaam haar deuren voor het Nederlandse publiek.

Wereldprimeur

De nieuwe attractie, gelegen langs de A44 bij Oegstgeest, presenteert zichzelf als een wereldprimeur. Ook de objectieve waarnemer kan er niet om heen: het gebouw is bijzonder. Het nieuwe belevingscentrum is gezeteld in een 35 meter hoog transparant gebouw waaruit de contouren van het menselijk lichaam te zien zijn.

Hersenshow

Via de knie van de figuur komen bezoekers het gebouw binnen en verlaten de tentoonstelling via de hersenen. Tijdens de tocht door het gebouw komen ze alles te weten over het menselijk lichaam, bijvoorbeeld in het een vijfdimensionale Harttheater of de Hersenshow. Of zoals Corpus het zelf verwoordt: de bezoeker maakt een reis door de mens.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 januari 2008 - 1800

Dit past bij 'Koningin opent 'menselijk lichaam''