1

Slapen met wolven, beren en lynxen

Drenthe krijgt in 2010 natuurrecreatiepark

Dierenpark Emmen   Nieuws door

archief oud artikel 3 december 2007 Emmen, Drenthe Slapen met huilende wolven en ontbijten met een beer. Over drie jaar moet het in Nederland mogelijk zijn. In 2010 moet in Emmen het WildLife ParkResort Europe, een recreatiepark temidden van natuur uit vroeger tijden.

Ontbijten terwijl een eland het eten van je bord kijkt. Naar bed gaan temidden van huilende wolven. Het lijkt een utopie, maar over drie jaar is het mogelijk in Nederland. Op het Amsterdamseveld bij Emmen start het bedrijf Griendtsveen met de bouw van het WildLife ParkResort Europe. Dierenpark Emmen helpt mee met het leveren van kennis en de verzorging van de dieren.

Jeepsafari

Op het gebied van driehonderd voetbalvelden groot verschijnt een groot recreatiecomplex. In het park komen tien biotopen met daarin de daarbij horende Europese diersoorten. Bovendien worden er ook andere voorzieningen gebouwd. Op het park komen eveneens 525 vakantieaccommodaties en tweehonderd kampeerplaatsen. Bars, restaurants, winkels, vergadergelegenheden, een gamecenter en diverse buitensportgelegenheden zijn er ook te vinden. Er kan bijvoorbeeld een kanotocht of een jeepsafari worden gemaakt. Griendtsveen noemt het park een unicum in Europa. "De formule 'Sleeping with Wolves is uniek in Europa. Op een avontuurlijke, maar toch veilige manier zijn er voor mens en dier mogelijkheden gecreëerd om naast elkaar te leven. Onder meer beren, wolven, bevers en elanden zullen hun onderkomen hebben in het WildLife ParkResort."

Bouw

De bouw van het recreatiepark gaat tien miljoen euro kosten. Jaarlijks verwacht Griendtsveen 300.000 gasten en 600.000 overnachtingen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-12-03 10:48:34 - 1149