E-krant Voorjaarsvakantie

Redactioneel door

archief oud artikel 21 februari 2008 Nog even en het is weer tijd voor de voorjaarsvakantie. Dagjeweg.NL biedt in deze E-krant weer voldoende ideeën voor deze schoolvrije week. Maar ook voor of na die tijd hoeft u zich niet te vervelen tijdens een vrije dag.

Geheime missie

Waarmee vult een Nederlandse scherpschutter op missie in Afghanistan al zijn 15 jaszakken? Op deze vraag krijg je een antwoord van de Special Forces in Het Legermuseum in Leiden. Nu deze supersoldaten van onze krijgsmacht even niet op geheime missie zijn kun je ze hier tijdens de voorjaarsvakantie van alles vragen. Ook kun je zien en voelen wat voor uitrusting een Special Forces heeft, en hoe je een geheime missie voorbereidt vanuit een commandopost. Gebruik de nachtkijker, ontcijfer geheime boodschappen of test je conditie en vaardigheden op de lasergun-schietbaan. (Overnachten? Boek een hotel in Leiden.)

Zet de bloemetjes buiten

Bolbloemen, bomen, struiken en vele andere sierteeltproducten vullen de ruimte tijdens het Holland Flowers Festival. De 75e editie van deze bloemententoonstelling in Zwaagdijk heeft dit Olympische jaar het thema TOPSPORT. Tientallen kwekers en hoveniers vullen van 20 tot en met 24 februari de ruim 4500 m2. Op de aangrenzende Life & Leisure Fair vindt u alles op het gebied van tuinieren, wonen, koken, vrije tijd en lifestyle, inclusief de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Blijven slapen in de omgeving van Zwaagdijk?

Vrijkaartjes winnen voor het Holland Flowers Festival?

Avontuur in de natuur

In Nationaal Park Zuid-Kenemmerland is van alles te beleven tijdens de voorjaarsvakantie. Zoek het avontuur in de duinen of gebruik je neus, ogen en oren tijdens de aardewandeling. Maak maskers van Romeinen en Friezen tijdens de knutselmiddag of pluis de braakballen van uilen uit! Is dat nog niet spannend genoeg? Ga dan mee op schemerexcursie en wie weet zie je een ree of vos in het donker. Of doe de sterrentocht. Kijk op de website voor tijden, prijzen, locatie en aanmelden of bel met Duincentrum De Zandwaaier 023-5411129.

De voetjes omhoog nabij het Nationaal Park?

Krieg am Niederrhein

Het is 63 jaar geleden dat het Rijnlandoffensief van start ging: de grootscheepse aanval van de geallieerden op het Rijnland vanuit het Nederlands-Duitse grensgebied. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek vertoont daarom in februari en maart 2008 een reeks filmvoorstellingen van de Duitse klassieker 'Krieg am Niederrhein'. Aangevuld met beelden van geallieerde oorlogscorrespondenten, geeft deze film de aanval op het Rijnland weer, waar meer dan 1 miljoen geallieerde soldaten het opnamen tegen de Duitse verdediging. De film over deze ‘vergeten slag' laat de vele slachtoffers zien, de enorme gevolgen voor de burgerbevolking en de vele verwoestingen.

Overnachten in Groesbeek?

Ridders en jonkvrouwen

Het Hunebedcentrum in het Drentse Borger gaat op de Middeleeuwse toer. Aansluitend bij de tijdelijke expositie 'Roelof de Roofridder' kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar op de Kinderdoemiddagen een kasteel, hoed of jonkvrouwhoed maken. Of leer hoe een hunebedbouwer te werk ging en klei een trechterbeker of rijg een kralensnoer. Elke woensdagmiddag in de voorjaarsvakantie van 14.00 uur tot 16.00 uur. Op zondag 17 en woensdag 27 februari kunnen kinderen samen met een jonkvrouw een ritje maken in een ponywagen maken. Voor volwassenen zijn er drie lezingen op 19, 25 en 29 februari.

Te ver om terug te rijden? Blijf slapen in Borger.

Architectonische hoogstandjes

Hilversum is ruim bedeeld met bijzondere architectuur. Museum Hilversum stelde daarom een jaarprogramma samen met diverse rondleidingen, wandelingen en fietstochten. Dus kijk eens binnen bij het Van den Broek, de hotelkamers of het Sanatorium Zonnestraal van de hand van J. Duiker. Maar ook de toparchitecten uit deze eeuw hebben hun handtekening al achter gelaten zoals het gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid van Neutelings en Riedijk. Of het u nu gaat om de architectuur, een mooie wandeling in uw omgeving of dat u stiekem al eens binnen wilde kijken in deze gebouwen: het kan allemaal. Eventueel in combinatie met een bezoek aan het museum.

Zie Hilversum verlicht vanuit uw hotelkamer.

Volgende keer...

De volgende E-krant staat in het teken van eten. Van chocolade tot net even anders uit eten: de nieuwsbrief van 21 februari geeft weer vele leuke ideeën.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 februari 2008 - 13473

Dit past bij 'E-krant Voorjaarsvakantie'