1

"Beveiliging Schiphol zo lek als een mandje"

Journalist Alberto Stegeman onderzocht drie maanden beveiliging luchthaven

Nieuws door

archief oud artikel 6 februari 2008 Schiphol, Noord-Holland Het is gemakkelijk om op Schiphol een bom aan boord van het vliegtuig te smokkelen, zegt Alberto Stegeman. Hij deed voor SBS6-programma 'Undercover in Nederland' meer dan drie maanden undercover onderzoek. Zijn collega bracht een nepbom aan boord van een vliegtuig.

In de functie van platformmedewerker lukte een collega van Stegeman een nepbom langs de beveiliging van de luchthaven te krijgen. "Was ik lid geweest van al-Qaeda, dan had ik dat vliegtuig met 226 mensen aan boord moeiteloos kunnen opblazen. Zonder dat iemand er ooit achter was gekomen dat ik er achter zat", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Lek

Schiphol moet zich schamen, zegt Stegeman in de krant. De luchthaven die jaarlijks 45 miljoen passagiers over de vloer krijgt is zo lek als een mandje, zo blijkt. Volgens de journalist is de veiligheid op Schiphol een schijnveiligheid. De achterdeur van de luchthaven staat wagenwijd open aldus Stegeman in het AD. "Het grondpersoneel kan elke dag ongehinderd in- en uitlopen. De duizenden medewerkers hoeven niet eens door een detectiepoortje."

In orde

Woordvoerder Gerbrant Corbee wil in de krant geen uitspraken doen over de beveiliging van Schiphol. Volgens hem voldoet de luchthaven aan de Europese regels. Toen dat onlangs gecontroleerd werd, bleek de beveiliging in orde, aldus de zegsman.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 februari 2008 - 6500

Dit past bij '"Beveiliging Schiphol zo lek als een mandje"'

3 reacties: