1

Baby van 130 kilo

Olifantje geboren in Noorderdierenpark

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 27 februari 2008 Emmen, Drenthe Geboren: een zoontje van bijna 130 kilo. In Dierenpark Emmen is maandagavond een olifantje geboren. Hoe hij heet is nog niet bekend.

Het jonge olifantje werd rond 21.00 uur geboren tussen de vijftien andere olifanten van Dierenpark Emmen. Hij is het zoontje van de ruim zeven ton wegende vader Radza en moeder Htoo Yin Aye. Het is haar derde kind. Zijn tien jaar oudere zus Ma Palai 'hielp' tijdens de volgens de Drentse dierentuin zeer lange en zware bevalling. Bij olifanten zijn familiebanden van grote betekenis. Het nog naamloze olifantje is de achttiende in de geschiedenis van het dierenpark.

Annabel

Nergens ter wereld planten Aziatische olifanten zich zo voorspoedig voort als in de Emmense dierentuin, aldus Dierenpark Emmen. Alle olifantenvrouwtjes van de dierentuin, behalve de bejaarde Annabel, zorgden voor nageslacht. Dat is goed nieuws voor de soort: wilde soortgenoten van de Emmense olifanten zijn ernstig bedreigd.

Raden

Een naam heeft de dierentuin nog niet voor het olifantje. Wel schreef Dierenpark Emmen al eerder een prijsvraag uit onder bezoekers. Ze konden raden wanneer en op welk tijdstip het nieuwe olifantje geboren zou worden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 februari 2008 - 2229