Bobbejaanland inspireert attractie op King Kong

In Belgisch attractiepark komt een metershoge nepaap

Bobbejaanland Nieuws door

archief oud artikel 5 december 2007 In het Belgische pretpark Bobbejaanland is vanaf volgend seizoen de attractie King Kong te vinden. De nieuwe attractie is geïnspireerd op de gelijknamige film. "De gigantische aap van 12 meter hoog tilt de bus met 24 passagiers de lucht in alsof het niets is."

Bobbejaanland noemt King Kong een wereldprimeur. Speciaal voor het Belgische attractiepark hebben experts van producent Huss Park Attractions de nieuwe attractie ontwikkeld. Ongetwijfeld zal King Kong de nodige bezoekers angst aan jagen. "De bezoekers die durven, stappen in voor een onvergetelijk ritje in de bus. De gigantische aap van 12 meter hoog tilt die met 24 passagiers de lucht in alsof het niets is", aldus Bobbejaanland.

Banana Bos

King Kong maakt onderdeel uit van het Banana Bos. Een overdekt oerwoud van 2.500 vierkante meter, waar de bezoekers de echte jungle kunnen ontdekken, aldus het pretpark in Lichtaart. In het Banana Bos is overigens ook nog een andere nieuwe attractie te vinden: de Banana Battle. "Een waterattractie waarin de hele familie het vanuit een bootje met waterkanonnen kan opnemen tegen apen, krokodillen, watervallen én vooral elkaar", aldus Bobbejaanland. Voor de bouw van de twee nieuwe attracties wordt 4,5 miljoen euro uitgetrokken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 december 2007 - 962

Dit past bij 'Bobbejaanland inspireert attractie op King Kong'