Weg dit weekend

Redactioneel door

archief oud artikel 28 februari 2008 Het eerste weekend van maart staat voor de deur. Laat u verleiden tot een dagje weg met een van de onderstaande mogelijkheden. Bijvoorbeeld met de kinderen kikkers kijken in Artis. Of de bokser en de ballerina aanmoedigen. Ga tot diep in de nacht op zoek naar het licht in de Rotterdamse musea. Voor woonideeën moet u naar de Jaarbeurs en kleine en grote creatievelingen kunnen terecht in het Museum voor Communicatie.

Dit weekend viert Rotterdamse weer de jaarlijkse Museumnacht. Op zaterdag 1 maart gaan van 20.00 uur tot 02.00 uur de deuren van wel 45 musea open. Voor een bezoek aan speciale rondleidingen, workshops, performance en andere bijzondere activiteiten. Het thema van dit jaar is ‘Set a Light’. De deelnemers laten hun kunstzinnig licht schijnen met moderne communicatie, techniek, ruimtevaart en navigatie. Bezoekers kunnen hun weg door de nacht vinden met behulp van GPS-coördinaten, een sterrenkaart of door de zwevende stadsverlichting te volgen. Om zeker te zijn van een entreekaart kunt u deze het beste in de voorverkoop aanschaffen.

Laatste kans

Een aantal leuke tentoonstellingen sluit volgende week. Grijp daarom dit weekend nog de kans om deze musea te bezoeken:

Altijd al eens vormgever willen zijn? Dat kan tijdens de Open Studio in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Elke zondag in maart en april kunnen de bezoekers hun creativiteit kwijt met behulp van professionele apparatuur. "In een wereld waar iedereen een profiel heeft op Hyves, MSN, Flickr en YouTube kan een persoonlijk icoon natuurlijk niet uitblijven", vindt het museum. Daarom kun je op zondag 2 maart onder begeleiding van een kenner een tweedimensionale Avatar maken, die je als icoon kunt gebruiken op internet. De studio is open van 14.00 uur tot 16.00 uur. Bekijk ook de andere gratis vormgeverworkshops.

Woonidee

Ons huis is de plek waar we echt onszelf kunnen zijn met onze eigen spullen en mensen waar we om geven. Daarom is het ook zo leuk om deze plek een inrichting te geven die bij ons past. Voor ideeën, nieuwe trends en handige tips kunt u dit weekend terecht op de beurs Woonidee in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs biedt een metamorfoseshow, De Leukste Woonkamer van Nederland, advies van deskundigen, workshops, kinderkamerplein en veel verschillende stands.

Coole Kikkers

Dit weekend vinden in Artis allemaal coole kikkeractiviteiten plaats. Ontdek bijvoorbeeld waarom die enge maar ook bijzondere amfibieën zo belangrijk voor ons zijn. Artis heeft de grootste collectie amfibieën van alle dierentuinen in Nederland en laat dat graag zien in 2008, het Jaar van de Kikker. Zoek de Pipapad die doet alsof hij een blaadje is of staar naar de felgekleurde pijlgifkikkers en de vuursalamanders. Je kunt je laten schminken als een echte kikker, poseer met Kikker van Max Velthuijs of doe mee aan een speurtocht. Verder zijn in de voorleeshoek mooie sprookjes en spannende verhalen te beluisteren.

Bokser & Ballerina

Een voormalig wereldkampioen boksen en een ex-ballerina dromen van een grootse comeback. Door op televisie naar hun idolen te kijken, doen ze hiervoor inspiratie op. Ze oefenen hard, aangemoedigd door kanariepiet, die optreedt als trainer. Benieuwd hoe dit afloopt? Kom dan dit weekend of woensdag 5 maart naar het Filmmuseum in Amsterdam. De familievoorstelling ‘De bokser en de ballerina' is gevuld met dans, film, theater en live muziek.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 februari 2008 - 1834

Dit past bij 'Weg dit weekend'