1

Sprookjesvissen en roofvogels in Nijmegen

Leerzaam natuurplezier voor jong en oud

Natuurmuseum Nijmegen Redactioneel door

archief oud artikel 11 september 2007 Nijmegen, Gelderland In Nijmegen kunnen kinderen kopje onder gaan in de sprookjesachtige onderwaterwereld. Sinds deze week heeft het Natuurmuseum voor kinderen de tentoonstelling Kletsnat. Ze zien daar allerlei dieren, maar ook dingen die niet onder water horen, zoals een olievat. Een paar kinderen hadden bij de opening op zondag 2 september een duikbril op hun hoofd. Zij mochten gratis naar binnen.

In de blauwe wereld maken kinderen kennis met veel verschillende dieren. Kinderen gaan met een toverstafje en duikbrillletje op door een 'draaikolk'in de onderwaterwereld. Wanneer ze een dier tegenkomen en met hun toverstafje over een sterretje strijken, vertelt het dier een verhaal. “Dit is niet alleen heel leuk voor de kinderen, maar ze leren ook nog eens veel over alle dieren die onder water leven”, zegt Yvonne Bloemena van het Natuurmuseum. De tentoonstelling Kletsnat is vooral voor kinderen van vier tot zeven heel leuk, denkt Bloemena. Kinderen kunnen tot 3 februari 2008 naar Kletsnat.

Valken

Op zondag 16 september opent er naast de onderwatertentoonstelling voor kinderen een roofvogelexpositie voor alle leeftijden. 'Valk & Hof – Roofvogels in de valkerij' laat de relatie tussen roofvogels en de mens zien. Bezoekers leren de verschillende roofvogels herkennen en leren waar ze in de vrije natuur voorkomen, terwijl ze via webcams van dichtbij te zien zijn. Bezoekers leren van alles over de bescherming van wilde vogels en over de moderne valkerij. Hoe worden roofvogels eigenlijk getraind? En waarom? Als de tentoonstelling op zondag 16 september om 13.30 uur wordt geopend, laat een echte valkenier zien wat de vogels kunnen en bezoekers mogen dan zelf een roofvogel op de hand nemen. Samen met deze tentoonstelling is in museum De Stratenmakerstoren de expositie 'Valk & Hof – De kunst van het jagen' met vogel te zien. De dubbeltentoonstelling is tot 2 maart 2008 te bezoeken.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 september 2007 - 2192