1

Plopsa neemt KV Turnhout toch niet over

Schuldenberg voor Studio 100 te groot obstakel voor overname voetbalclub

Plopsaland De Panne Nieuws door

archief oud artikel 5 december 2007 Plopsa ziet toch af van de voorgenomen overname van de Belgische voetbalclub KV Turnhout. "Wij zien niet in hoe we van KV Turnhout een bloeiend bedrijf kunnen maken."

Plopsa en moederonderneming Studio 100 zien het toch niet zitten om KV Turnhout over te nemen. De Raad van Bestuur heeft dat dinsdagavond besloten. De schuldenlast van de voetbalclub is te hoog.  Onlangs maakte het Belgische bedrijf nog bekend de voetbalclub over te willen nemen. De gemeenteraad van Turnhout was al akkoord gegaan met de overname.

Volgens Plopsa-eigenaar Hans Bourlon ziet het dossier van de voetbalclub er 'niet fraai' uit. "De reden waarom we afhaken heeft dus te maken met het financiële. Wij zien niet in hoe we van KV Turnhout een bloeiend bedrijf kunnen maken. Die meerwaarde kan Studio 100 niet bieden", zei Bourlon tegen de Vlaamse sportzender Sporza. Ook door andere 'vertrouwelijke redenen' ziet Plopsa het niet zitten KV Turnhout over te nemen.

Lege handen

De Belgische voetbalclub betreurt het besluit van Plopsa. "De realiteit is dat KV Turnhout met lege handen achterblijft en dat er weer vanaf nul moet begonnen worden. Een unieke kans voor de club en de stad is verloren gegaan", aldus de vereniging op haar website.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 december 2007 - 821