Weg dit weekend

Redactioneel door

archief oud artikel 6 maart 2008 De natuur speelt een belangrijke rol dit weekend. In de Tuinen van Appeltern krijgt u advies voor tuinaanleg. Griezel in de Monstertunnel van het Ecodrome of leer in het Fruitteeltmuseum hoe u een fruitboompje voor in de tuin kunt enten. Voor culinair plezier is Loods 6 de 'place to be'. Tijdens Italia al Dente kunt u proeven en zelf aan de slag met de heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken.

Griezelen onder water

Net geopend: de monstertunnel in Expeditie Ecodrome Zwolle. In deze nieuwe attractie sluipen kinderen en volwassenen door een tunnel, omringd door zogenaamde watermonsters zoals piranha’s. De twaalf aquaria met bijzondere vissen worden gecombineerd met interactieve spelletjes over de 'onderwatermonsters'.

Activiteiten

Dit weekend zijn nog meer leuke activiteiten te bezoeken:
  • Cinema Novo Festival Ga in Brugge van 6 tot en met 16 maart mee op reis naar Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Al 25 jaar lang brengt dit festival de mooiste films uit het Zuiden.
  • RumorIn Utrecht vindt op 8 maart weer een editie plaats van Rumor, het festival voor avontuurlijke muziek. Deze keer met bijzondere aandacht voor muziek van onze Oosterburen.
  • Wereld Muziektheater Festival Van woensdag 5 tot en met donderdag 20 maart is de zesde editie van dit festival, met voorstellingen van theatermakers en -gezelschappen uit Japan, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, New York, Venezuela en Taiwan. Op diverse plekken in het land staan ook lezingen en workshops op het programma.
  • Vlinderdag De Vlinderstichting viert dit jaar haar 25ste verjaardag met een gevuld programma vol lezingen, workshops en films. Op zaterdag 8 maart is de Junushoff in Wageningen hiervoor de locatie.

Tuintips in Appeltern

Wilt u een tuin die bij u past? Op zaterdag 8 en zondag 9 maart geven hoveniers in de Tuinen van Appeltern adviezen aan beginners en vernieuwers. Wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin, of juist één waar u uren in kunt werken? Hoe laat u een ondiepe tuin ruimer lijken en een smalle tuin breder? Met een goed ontwerp legt u de basis voor uw toekomstige tuinplezier. Meld u aan voor deze tuinadviesdagen. Combineer het gesprek met een bezoek aan de Tuinen van Appeltern die sinds 1 maart weer zijn geopend. Medewerkers van het park verzorgen dit weekend workshops en rondleidingen. Ze leggen u uit hoe u het beste kunt bestraten, muurtjes moet bouwen en een vijver kunt aanleggen. Deelname hieraan is gratis.

Italië op haar best

Laat u meevoeren naar het zonnige Italië tijdens Italia al Dente. Op zaterdag 8 en zondag 9 maart is Loods 6 in Amsterdam gevuld met kwaliteitswijnen, kazen, broden, vleeswaren, chocolade en koffiespecialiteiten. Theatro al Dente is het domein van diverse koks die een demonstratie geven. Op zaterdag kunnen kinderen hier een pastaworkshop volgen en voor hen is ook een verhalenverteller aanwezig. Kookboeken, tijdschriften, keukendesign en informatie over reizen en de Italiaanse taal komen ook aan de orde. Muziek omlijst het geheel en in de filmzaal zijn doorlopend korte voorstellingen te zien.

Eigen fruitboompje

Leer de natuur kennen op zaterdagmiddag 8 maart tijdens de jaarlijkse entmiddag in het Fruitteeltmuseum. Maak uw eigen fruitboompje met behulp van deskundigen. In het museum in Kapella is het van 13.00 uur tot 16.00 uur mogelijk om (eigen) enthout van (sier)appels, peren, pruimen of kersen op een onderstam te enten. In de museumtuin start om 15.00 uur een demonstratie, inclusief informatie over de opkweek en verzorging van jonge vruchtbomen. Kijk voor de kosten en meer informatie op de site van het fruitteeltmuseum. Het museum exposeert tot en met november 2008 met de expositie 'Foto's om in te bijten'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-03 14:47:29 - 1448

Dit past bij 'Weg dit weekend'