FlevOnice leert van problemen

Installateurs passen tegenvallende ijsbaan aan

FlevOnice Nieuws door

archief oud artikel 5 maart 2008 Biddinghuizen, Flevoland De vijf kilometer lange ijsbaan van FlevOnice is de rest van het schaatsseizoen vanwege technische problemen gesloten. "De baan is niet goed meer om te schaatsen."

FlevOnice bestaat pas sinds afgelopen jaar en heeft een slordige twintig miljoen euro gekost. De technische problemen komen daarom vanzelfsprekend als een grote strop. Eerst schreef FlevOnice de problemen toe aan 'opstartproblemen'. De problemen blijken nu meer voeten in de aarde hebben. Zo erg zelfs, dat de vijf kilometer lange baan eerder is gesloten en opnieuw ingericht wordt.

Afgebroken

Woordvoerster Marjolein van Zanten noemt de ijsbaan toch een succesvol initiatief. "Er is veel belangstelling geweest en we hebben enthousiaste reacties van bezoekers gehad." In de lezerreacties van DagjeWeg.NL zijn ook kritische geluiden te horen. “Het ijs zat vol scheuren en zachte stukken, maar goed, dat heeft natuurijs ook...”, reageert een lezer.

Vââr het volgende schaatsseizoen wordt de baan compleet afgebroken en aangepast. "Het was al de bedoeling om de schaatsbaan af te breken", aldus Van Zanten. In het voorjaar wordt het vijfkilometertraject een zandbaan, zodat bezoekers kunnen paardrijden en mountainbiken. Er is ook een andere reden waarom de baan wordt afgebroken. De ijsbaan beloofde bezoekers namelijk een 'unieke natuurijservaring', maar het ijs bleek van matige kwaliteit. "Dit komt door een technisch probleem: de ijsbaan is niet bestand tegen wind, regen en temperaturen boven de acht graden. De baan moet daar eigenlijk wel tegen kunnen, daarom verbeteren onze installateurs het platensysteem en de isolatie."

Startklaar

Het is de bedoeling dat de vernieuwde baan voor het volgende schaatsseizoen (half november, begin december) startklaar is. Hoeveel geld de verbouwing gaat kosten is nog onbekend.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-05 11:57:31 - 962

Dit past bij 'FlevOnice leert van problemen'

1 reactie