Hiep, hiep hoera voor Knut

Fruittaart voor verstoten ijsbeertje

Nieuws door

archief oud artikel 5 december 2007 Hiep, hiep hoera! Het wereldberoemde ijsbeertje Knut heeft woensdag om 11 uur zijn eerste verjaardag gevierd in Zoologischer Garten Berlin. Voor zijn verjaardag kreeg het geliefde troetelbeertje een ijstaart met fruit, broodjes en een druiventaart.

De nog immer populaire Knut krijgt woensdag veel bezoek. Kinderen tot 15 jaar oud mogen hem woensdag gratis bezoeken. Voor de ijsbeer met sterallures stond woensdagmorgen in de Zoologischer Garten Berlin bovendien een heuse taart klaar. Klokslag 11.00 uur kreeg Knut van zijn verzorger Thomas Dörflein een meterslange taart van fruit en vruchten.

CNN

In zijn eerste levensjaar was het ijsbeertje ook al razend populair: zo'n 2,5 miljoen bezoekers uit heel de wereld bezochten Knut. Een Nederlands echtpaar was juli dit jaar de eenmiljoenste bezoeker van de wereldberoemde beer. De populariteit van het ijsbeertje legde de Berlijnse dierentuin geen windeieren. Berlin Zoo verdiende miljoenen aan het door zijn moeder verstoten Knut. De inmiddels 110 kilo zware ijsbeer werd vorig jaar wereldberoemd nadat hij door zijn moeder Toca verstoten werd. Verzorger Dörflein, die hem vanaf dat moment verzorgde, en Knut haalden zelfs het CCN-nieuws.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 december 2007 - 2898

Dit past bij 'Hiep, hiep hoera voor Knut'