1

Klimaat speelt Vlaamse bomentuin parten

Arboretum vroeger geopend door vroege plantengroei

Arboretum Kalmthout Nieuws door

archief oud artikel 10 maart 2008 De klimaatsverandering speelt ook Arboretum Kalmthout parten. De Vlaamse bomentuin opent maandag, één week vroeger dan normaal, al haar deuren. Misschien wel het begin van een nieuwe traditie.

De Japanse kerselaars, magnolia's en rododendrons staan al in volle bloei, meldt Arboretum Kalmthout. Reden genoeg voor de Belgische bomentuin om haar deuren nu al te openen. Dat het arboretum één week eerder dan normaal haar deuren opent, is uniek in de dertigjarige geschiedenis van de bomen- en plantentuin in Kalmthout.

Bloesempracht

Als oorzaak wijst het arboretum naar het klimaat. "Reeds enkele jaren stellen onze medewerkers een significant vroegere start van de bloeiperiode van de eerste lentebloeiers vast. De mildere winters en de erg hoge temperaturen voor deze periode van het jaar zijn verantwoordelijk voor de vroege bloesempracht."

Eenmalig

Het ziet er niet naar uit dat de vervroegde opening van het seizoen eenmalig is. Mogelijk zal de officiële opening permanent vervroegd worden, meldt de bomentuin. "Maar dat zullen de planten in de tuin zelf bepalen."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 maart 2008 - 511