1

De beste budget ideeën voor een uitje met kinderen

Bekijk meer leuke uitjes voor kinderen   Redactioneel door
Foto 1. Bezoek eens een pluktuin! Foto: Grytsje Anna Pietersma.

27 juni 2023 bijgewerkt: 17 juli 2023 Toerisme Landelijk Een dagje uit in de vakantie of iets leuks doen in het weekend, voor je het weet loopt die vrije tijd aardig in de papieren. Maar thuis zijn de kinderen zo nu en dan ook uitgespeeld. Wat te doen? Ga eropuit en kies een voordelig of zelfs gratis uitje met kinderen . Hier een aantal leuke ideeën voor een uitstapje in de buurt.

1. Leuk en goedkoop: een blotevoetenpad

Een dagje in de natuur, dat is niet duur! En hoe weet je de kinderen enthousiast te maken voor een tochtje in de buitenlucht? Neem ze mee naar een blotevoetenpad, waar ze kunnen rennen, springen en puzzelen. En vooral heel erg vies mogen worden! Oude kleding mee en een paar handdoeken op een zomerse dag en je hebt een leuk, goedkoop dagje uit.

2. Natuurlijk genieten in een pluktuin

In de zomer zijn de pluktuinen een waar paradijs, waar je met het hele gezin van kunt genieten. Pluk bloemen en maak een schitterend boeket voor thuis of vul bakjes met zongerijpt fruit. Vitamientjes, die beter smaken dan snoep. Pluktuinen zijn in alle provincies te vinden, bekijk hier alle pluktuinen.

Of doe inspiratie op en lees: Plukken voor een prikkie in deze pluktuinen.

3. Picknicken = een feestje

Neem die boterhammen tussen de middag eens mee naar een park in de buurt of een gratis toegankelijk strandje. Aan de waterkant of in het bos smaakt alles ineens veel lekkerder! Maak samen met de kinderen wat lekkere hapjes klaar en voilà, klaar voor een picknick. Bal mee, badmintonrackets of een frisbee en je bent een hele middag zoet.

Voor inspiratie vind je hier leuke recreatiestranden en de leukste stadsstranden. Of ga de natuur in! Hier vind je een overzicht van alle natuurparken in Nederland.

4. Budgetvriendelijke speeltuinen

Een dagje pretpark of een grote speeltuin, dat willen de kinderen wel elke dag. Maar hoe groter het park, hoe hoger de entreeprijs. En dat tel je voor een heel gezin best een keertje neer, maar aantrekkelijker zijn de middelgrote speeltuinen. Genoeg speelplezier voor een hele dag en ook nog geld over voor een ijsje of patat. Win-win! We hebben een paar leuke speeltuinen met een lage toegangsprijs voor je op een rijtje gezet:

5. Altijd goed: de kinderboerderij

Dieren knuffelen en lekker spelen in de speeltuin, daar doe je de meeste kinderen een plezier mee. Op een kinderboerderij vermaken ze zich gemakkelijk een uurtje of misschien wel twee. En ben je uitgekeken op de kinderboerderij in je eigen woonplaats? Kijk dan eens in de omgeving rond en verken een 'nieuwe' kinderboerderij. Bekijk hier een overzicht van alle kinderboerderijen en plan een bezoekje.

Extra tip: op het platteland zijn genoeg boerderijen te vinden waar gasten welkom zijn. Om bij de kalfjes te kijken, iets te kopen in de boerderijwinkel of voor een heuse excursie op het boerenbedrijf. Bekijk alle uitjes op het platteland.

6. Lokale evenementen

Als je goed oplet, kom je erachter dat vooral in het voorjaar en de zomer van alles wordt georganiseerd. Markten, open dagen, gratis optredens in de binnenstad: je hoeft je beslist niet te vervelen. Houd de lokale krantjes in de gaten en kijk op de UITagenda van DagjeWeg.NL voor alle evenementen en activiteiten in de buurt!

Extra tip: bekijk de agenda van de plaatselijke bibliotheek. In de schoolvakanties worden er vaak voorleesochtenden of andere activiteiten georganiseerd.
Foto 2. Met mooi weer lekker spelen in de speelvijver. Foto: Landgoed Buitenpost

Laatst gewijzigd: 2023-07-17 14:15:35 · Gepubliceerd: 27 juni 2023 - 34287