Zon, stad en strand!

Dagje uit met zand en strand | Redactioneel door

Drie leuke stadsstranden in Nederland

8 juli 2020 Toerisme Landelijk Stukje fietsen door het centrum en hupsakee, lekker relaxen op het stadsstrand. Wij zetten drie utopische stukjes eiland in grote steden voor je op een rij. Allemaal in hartje stad - voor die in Amsterdam moet je even de pont naar Noord pakken (maar het is het waard).

Foto 1. Drie leuke stadsstranden op een rij. Foto: Pexels.com, CC0 License.

Zonnebaden in hartje Groningen

GRONINGEN - Uitgeroepen tot een van de drie leukste stadsstranden door de Lonely Planet: Stadsstrand Groningen. In eerste instantie een tijdelijk initiatief voor een event, maar nu een permanente trekpleister voor zonaanbidders en waterratten. Je kunt er zwemmen, maar je mag er absoluut niet duiken. Er staan her en der picknicktafels maar neem zelf een stoeltje of handdoek mee als je echt verzekerd wilt zijn van een plekje op het strand. Het kan er namelijk flink druk worden! Leuk: je kunt er schaken, tafeltennissen en jeu-de-boulen. Als het mooi weer is, staat er een caravanbar vol drankjes, snacks, smoothies en ijsjes.

Eilandgevoel aan het IJ

AMSTERDAM - Een relaxt vakantiegevoel midden in Amsterdam. Je moet er wel even het pontje voor pakken, maar dan krijg je er ook een hoop voor terug. Bij Pllek op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord zit je op een strandje met uitzicht over het IJ. Hier kom je helemaal tot rust. Voed je ziel met een yogasessie op zondagochtend of voed je lichaam met het vega- en veganvriendelijke menu. Pllek staat bekend om z'n lekkere groentes, maar je kunt er ook terecht voor een burger of een visje. Met je voeten in het zand genieten van livemuziek, cocktail erbij, de zon die langzaam in het IJ zakt... Het maakt het eilandgevoel compleet!

Relaxen bij Zandfoort aan de Eem

AMERSFOORT - Relaxen en lekker eten bij Zandfoort aan de Eem aan het Eemplein, vlak buiten het historische centrum van de stad. Borrelen, lunchen, dineren of gewoon met een drankje in je hand in een strandstoel neerploffen. Een strandje met echt water is het niet, maar je hebt wel uitzicht op de haven en de grachten voor een strandsfeertje. De prachtige historische Koppelpoort is een paar stappen verderop. Erg leuk: dans een avondje salsa mee voor een extra zomerboost, doe mee aan een pubquiz of ga met de kinderen naar een van de kindermiddagen.

Meer uitstapjes aan de kust

Foto 2. Ervaar het ultieme strandgevoel, maar dan in de stad. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-06-24 15:53:43 · Gepubliceerd: 2017-08-23 10:40:46 - 2778