Zon, stad en strand!

Dagje uit met zand en strand | Redactioneel door

Drie leuke stadsstranden in Nederland

23 augustus 2017 Toerisme Landelijk Stukje fietsen door het centrum en hupsakee, lekker relaxen op het stadsstrand. Wij zetten drie utopische stukjes eiland in grote steden voor je op een rij. Allemaal in hartje stad - alleen voor die in Amsterdam moet je even de tram pakken (maar het is het waard).

Foto 1. Drie leuke stadsstranden op een rij. Foto: Pexels.com, CC0 License.

Zonnebaden in hartje Groningen

GRONINGEN - Uitgeroepen tot een van de drie leukste stadsstranden door de Lonely Planet: Stadsstrand Groningen. In eerste instantie een tijdelijk initiatief voor een event, maar nu een permanente trekpleister voor zonaanbidders en waterratten. Je kunt er zwemmen, maar je mag er absoluut niet duiken. Er staan her en der picknicktafels maar neem zelf een stoeltje of handdoek mee als je echt verzekerd wilt zijn van een plekje op het strand. Het kan er namelijk flink druk worden! Leuk: je kunt er schaken, tafeltennissen en jeu-de-boulen. Als het mooi weer is, staat er een caravanbar vol drankjes, snacks, smoothies en ijsjes.

Blij als een ei op IJburg - bestaat niet meer! Upd

AMSTERDAM - Nog net in Amsterdam, bijna in Diemen: IJburg. Een tramritje van twintig minuten vanaf het Centraal Station, maar dan heb je ook wat. Van het familievriendelijke IJburg krijg je een instant vakantiegevoel: grote flats met balkonnetjes langs de kust en een boulevard waar altijd wel iemand een sportieve bui heeft of zijn hond uitlaat. Hotspot is Blijburg aan Zee, een stadsstrand waar je u tegen zegt. Een ├ęcht strand, en groot ook, inclusief water en een prachtig paviljoen in hippiestijl waar geregeld bandjes spelen. Tip: check ook de zaterdagse markt op IJburg. Sla je daar lekker eten in en geniet je op het strand van een verse picknick.

Relaxen bij Zandfoort aan de Eem

AMERSFOORT - Relaxen en lekker eten bij Zandfoort aan de Eem aan het Eemplein, vlak buiten het historische centrum van de stad. Borrelen, lunchen, dineren of gewoon met een drankje in je hand in een strandstoel neerploffen. Een strandje met echt water is het niet, maar je hebt wel uitzicht op de haven en de grachten voor een strandsfeertje. De prachtige historische Koppelpoort is een paar stappen verderop. Erg leuk: dans een avondje mee tijdens Salsa aan de Eem, doe mee aan een pubquiz of ga met de kinderen naar een van de kindermiddagen. Als je er toch bent; elke vrijdag is er boerenmarkt op het Eemplein.

Meer uitstapjes aan de kust

Foto 2. Ervaar het ultieme strandgevoel, maar dan in de stad. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.
Laatst gewijzigd: 2019-06-21 12:08:41 · Gepubliceerd: 2017-08-23 10:40:46 - 1625