Heerlijke dagen aan het water

Alle stranden op DagjeWeg.NL | Nieuws door

Pik zonnestralen mee aan het water!

12 juli 2018 Natuur Landelijk Geniet van heerlijke, lange en tropische dagen! De temperatuur belooft op sommige plaatsen op te lopen tot on-Nederlandse temperaturen. Heerlijk dus om af te koelen aan het water of om 's middags met de kinderen een duik te nemen. De leukste stranden en zwembaden zijn te vinden op DagjeWeg.NL.

Foto 1. Zoek lekker verkoeling op het strand. Foto: DagjeWeg.NL.

Stranden en recreatieplassen

NIJMEGEN - Zon en strand is iedere provincie. Geen zee, maar in een meer of plas is het water ook heerlijk! In de heuvelachtige omgeving van Nijmegen ligt het recreatiegebied Wylerbergmeer. Liggend op de zandstranden, terwijl kinderen zich vermaken op de speeltoestellen. Een zomerdag vraagt niets meer dan dat! Een hapje en een drankje zijn verkrijgbaar in de kiosk.

HEERDE - Midden in de Veluwse bossen bevindt zich een oase voor oververhitte toeristen. Het Heerderstrand staat bekend om haar schone water. Beachvolleybal of kanovaren, je verveelt je geen moment. En wie nog energie over heeft, kan een balletje slaan op de nabijgelegen golfbaan van Pitch & Putt.

NUNSPEET - In het Zandenbos van Nunspeet vind je Recreatiegebied de Zandenplas. Een heerlijke plek om verkoeling te zoeken op de warme dagen. Kinderen spelen er urenlang in het witte zand en bij de strandtent haal je even een lekker verkoelend drankje of ijsje.

BUSSLOO - Vlakbij Apeldoorn vind je op de Veluwe het gezellige en kindvriendelijke Recreatiegebied Bussloo. Hier wordt gezwommen, gegolfd en gevaren dat het een lieve lust is. Het zwemwater is van goede kwaliteit en er zijn genoeg mogelijkheden voor een lekkere snack.

WIJCHEN - Een eind verderop, in de buurt van Nijmegen, vind je Recreatiegebied Berendonck, waar je een uitgestrekt strand vindt voor genoeg waterplezier. Voor de kids is er een kinderdorp en je kunt er ook vissen, duiken of lekker picknicken.

BEST - Luieren op het strand midden in Brabant? Strandpark Aquabest is een hotspot voor zwemmers en zonaanbidders. Na een duik in het water droog je op, liggend op de ligweides rondom het water. Ook duikers weten hun weg te vinden naar Aquabest. Door Defensie is in het water een oefenplatform gebouwd, waar zij hun oefeningen uitvoeren. Ook is het mogelijk om op geplande avonden in het donker te duiken.

Populaire kustplaatsen

Prachtige stranden en ontspannende recreatieplassen doen het dagelijkse leven snel vergeten. Zon, zee, strand is alles wat overblijft. Hippe strandtenten en mooie vergezichten in combinatie met de zilte Noordzee. Het is goed toeven aan de Nederlandse kust!

  • Flaneer over de boulevard van Zandvoort of kijk vanuit een strandtent uit over de kust. Sunparks Zandvoort ligt vlakbij het strand en heeft - heel handig - een overdekt strandje voor regenachtige dagen;
  • Bekijk ook wat er allemaal te doen is op Texel, het grootste Waddeneiland;
  • Hier zit je altijd goed: bekijk de top tien leukste kustplaatsen van Nederland;
  • De bekende kustplaats Renesse biedt verschillende accommodaties voor een geslaagde strandvakantie. Villapark De Soeten Haert ligt vlakbij het strand en heeft ook nog eens vijf sterren.

Meer spetterende locaties

Foto 2. Lekker spelen op het strand! Foto: DagjeWeg.NL.

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2018-07-11 11:22:01 · Gepubliceerd: 2010-07-12 17:36:22 - 14090