Neanderthalers in Europa

 deel via WhatsApp | Redactioneel door

Spraakmakende tentoonstelling over mensen in de ijstijd

12 maart 2008 Venlo, Limburg Levensechte Neanderthalers lachen, huilen en spelen in het Limburgs Museum. Het museum in Venlo brengt deze eerste mensen tot leven in een overzicht van de vroegste prehistorische cultuur. Panorama's in 3D ontvouwen zich in de expositie Neanderthalers in Europa. De tentoonstelling Neanderthalers in Europa is een bijzondere expositie in het Limburg Museum in Venlo. De tentoonstelling laat op een begrijpelijke wijze een overzicht van de vroegste prehistorische cultuur en een beeld van de eerste mensen zien. Het Limburgs Museum laat de vroegste prehistorische cultuur en de eerste mensen zien.

Levensecht

Levensechte 3D-figuren van Neanderthalers zijn te zien in het Limburgs Museum. Al hun dagelijkse handelingen zoals eten, het maken van werktuigen, jagen, lachen, huilen en spelen worden uitgebeeld. Niet alleen mensen maar ook dieren zijn aanwezig. Oerrunderen, holenberen en andere prehistorische dieren zijn zo realistisch mogelijk nagemaakt. Verder zijn er wetenschappelijke vondsten en informatiebronnen te zien. Op tafels en in vitrines staan teksten, beelden, bodemvondsten, gebruiksvoorwerpen, beenderresten en replica's.

Open einde

Ondanks het feit dat het onderzoek naar Neanderthalers de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt is, en er veel nieuwe feiten ontdekt zijn, heeft deze tentoonstelling een open einde. Na vele diepgaande onderzoeken blijft de Neanderthaler toch een mysterieus wezen.

De expositie is te zien van 15 maart tot en met 28 september 2008. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten, behalve op maandag 24 maart (Tweede Paadag) en op maandag 11 mei (Tweede pinksterdag). Limburgs Museum - beoordelingen en informatie.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-10 14:39:35 - 3226