Sonja Bakker promoot kaasmarkt

Nuchterheid gewichtsconsulente is troefkaart voor kaasmarkt

Nieuws door

archief oud artikel 11 maart 2008 Alkmaar, Noord-Holland Alkmaar sonjabakkert. Althans, de beroemde diëtiste opent op Goede Vrijdag het kaasmarktseizoen. "Zij brengt met een Noord-Hollandse nuchterheid onze regio op een uiterst positieve manier onder de aandacht"

De meer dan één miljoen verkochte exemplaren van haar boek 'Bereik je ideale bericht', het online afslankprogramma en haar Noord-Hollandse afkomst zijn voor Alkmaar reden om Sonja Bakker te vragen het kaasmarktseizoen te openen. Ze wordt daarmee de opvolger van zanger Marco Borsato die jaar de eerste kaasmarkt van het seizoen luister bij zette.

Zakenvrouw

"Sonja is een prima zakenvrouw die met haar inzet mensen weet te motiveren er een gezonde levenstijl op na te houden", laat burgemeester Bruinooge in een persbericht weten. De gewichtsconsulente moet – met haar gezondheidsimago - de befaamde kaasmarkt nationaal en internationaal voor het voetlicht halen. "Zij weet met een Noord-Hollandse nuchterheid onze regio op een uiterst positieve manier onder de aandacht te brengen."

Kaasmoeder

Het kaasmarktseizoen viert deze keer een feestje. Alkmaar viert het 400-jarig jubileum van de kaasvader. In 1608 werd Willem Claesz. Puytman als eerste aangesteld als de baas van het Alkmaarse kaasdragersgilde. Sonja Bakker snijdt daarom samen met de huidige kaasvader Cees Koopman een drie meter hoge vrouw van kaas aan: de eerste kaasmoeder in de geschiedenis.

De opening van het kaasmarktseizoen begint 21 maart al. Dat is vroeger dan normaal, dat komt omdat Pasen dit jaar vroeg valt. Traditioneel wordt het seizoen op Goede Vrijdag geopend. Ook de vroege Pasen van 2008 brengt daar geen verandering in.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-11 11:18:45 - 996

Dit past bij 'Sonja Bakker promoot kaasmarkt'