Hiroshima-tentoonstelling naar Antwerpen

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Overlevende vertelt ervaringen tijdens rondleidingen

12 maart 2008 Een Japanse expositie over de Amerikaanse atoomaanval op Hiroshima en Nagasaki in 1945 komt eind dit jaar naar Antwerpen. Eerder was de tentoonstelling al in Spanje te zien.

Was de tentoonstelling 'Hiroshima-Nagasaki Atomic Bombing' vorig jaar nog in de Spaanse stad Guernica te zien, in 2008 is de expositie dichterbij te bewonderen. Van oktober tot en met december zal de expositie over de beruchte atoomaanval in 1945 te zien zijn in het Vredescentrum in Antwerpen. De Belgische havenstad werd door de Nagasaki National Peace Memorial Hall gekozen omdat Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog leed onder de aanval van de gevreesde V-bommen. Daardoor vielen veel slachtoffers en vonden zware vernielingen plaats in de stad.

Overlevende

Op de tentoonstelling van het Japanse museum liggen de persoonlijke bezittingen en herinneringen van overlevenden tentoongesteld. Ook zal tijdens de openingsweek een getuige van de Amerikaanse atoomaanval meereizen. Hij zal ook rondleidingen verzorgen. Video- en fotomateriaal maken de historische gebeurtenis eveneens visueel.

Little Boy

Hiroshima en Nagasaki zijn de eerste steden die ooit werd aangevallen met een atoombom. Op 6 augustus 1945 wierpen de Amerikanen de uraniumbom Little Boy af boven Hiroshima, drie dagen later brachten ze boven Nagasaki de atoombom Fat Man tot ontploffing.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-12 11:39:52 - 3820

Kijk ook bij...