Nog een tentoonstelling over China

Museums Vledder |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Museums Vledder wil meeliften op succes 'Go China!'

18 maart 2008 Vledder, Drenthe De tentoonstellingen over China in Assen en Groningen worden druk bezocht. Museums Vledder in Drenthe wil meeliften op het succes van de China-tentoonstellingen en komt met twee exposities over dit Aziatische land.

De eerste tentoonstelling gaat over de klederdracht en de gebruiksvoorwerpen van niet-Chinese minderheden uit het Zuidwesten van China en is van 23 maart tot en met 31 mei te zien. De andere tentoonstelling is van 23 maart tot 31 augustus te zien en gaat over propagandaposters uit de Culturele Revolutie.

Graantje meepikken

Onder de naam 'Go China!' laten het Groninger Museum en het Drents Musseum in Assen tot eind november 2008 vijf bijzondere tentoonstellingen over China zien. China staat extra in de belangstelling, vanwege de Olympische Spelen en de almaar groeiende economie. 'Go China!' wordt goed bezocht. Terecht, want de tentoonstellingen laten unieke kunstwerken en nooit eerder vertoonde Chinese cultuurschatten zien.
Museums Vledder ligt vlakbij Assen en Groningen en wil graag een graantje meepikken van de aandacht voor China. "Museums Vledder doen volop mee met de China-hype", geeft het museum rondborstig toe.

Klederdracht en posters

De musea in Groningen en Assen tonen onder meer moderne schilderijen, antieke bronzen en levensgrote terracotta soldaten. Museums Vledder denkt daar iets aan toe te kunnen voegen met twee tentoonstellingen over klederdracht en posters. De kleding van de niet-Chinese minderheden is zondermeer knap en boeiend om te zien. Ook de propagandaposters die laten zien hoe tijdens de Culturele Revolutie (1966-1976) posters werden gebruikt om mensen weer enthousiast te krijgen voor het communisme, zijn interessant.
Wie na de tentoonstellingen in Assen en Groningen nòg meer Chinese cultuur wil proeven, kan op de terugweg makkelijk langs Vledder. De exposities in Museums Vledder verdienen het echter niet om in één adem met de tentoonstellingen uit 'Go China!' genoemd te worden.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-17 16:17:57 - 1479