Op pad met Pasen

De leukste tips voor eerste en tweede paasdag

Pasen Redactioneel door

archief oud artikel 11 maart 2013 Toerisme Eieren zoeken, lekker eten, en op bezoek bij familie: Pasen 2013 staat voor de deur. Maar er is nog veel meer te doen in dit heerlijke lange weekend. Lammetjes knuffelen, varen over het Naardermeer of zien hoe een kuiken uit zijn ei kruipt. Dit is de DagjeWeg.NL Pasen Top 5!

1. Eieren zoeken in Artis

Tijdens Pasen ligt heel Artis vol eieren. Want wie aan Pasen denkt, denkt aan eieren. Kom de speciale speurtocht doen en ontdek welke dieren er allemaal eieren leggen. Wist je bijvoorbeeld dat een krokodil ook eieren legt? In het Broedmachinehuis zie je hoe kuikentjes uit hun ei kruipen. In leslokaal de Ark kun je een kuikentje vasthouden om te voelen hoe teer en zacht het is. Maar ook mag je konijnen, cavia's, muisjes en wandelende takken bekijken en vasthouden. Genoeg te doen dus!

8 en 9 april 2013
Toegangsprijzen: € 19,50 voor volwassenen en € 15,95 voor kinderen.

2. Knuffelen met lammetjes

Op tweede paasdag staan de deuren van de Boerinn wagenwijd open voor de lammetjesdag. Je kunt dan natuurlijk komen knuffelen met schattige lammetjes, maar er is nog veel meer te doen. Wat dacht je van het behalen van een boerendiploma, of weidevogels spotten vanaf de uitkijktoren? Deze dag organiseert de Boerinn ook de grootste paasei-zoek-actie. De gevonden eieren mag je vervolgens beschilderen in het atelier. Ook kun je zien hoe kaas gemaakt wordt of hoe een imker honing uit zijn bijen haalt.

1 april 2013
Toegangsprijzen:
€ 5,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen.

3. Terug in de tijd

Maak tijdens Pasen een ritje met de Museumstoomtram. Ouders genieten van de tocht langs de prachtige bloeiende tulpenvelden. Kinderen gaan aan de slag met eieren schilderen in de trein. Pas op dat ze niet van het tafeltje afvallen! Ook mag je zelf goederen en post sorteren in de stoomtram. Met je entreekaartje voor de stoomtram mag je ook mee met de historische autobus naar naar Imkerij de Bijenstal en kasteel Radboud.

31 maart en 1 april 2013
Toegangsprijzen: € 20,80 voor volwassenen en € 15,60 voor kinderen.

4. Varen op het Naardermeer

Pasen is het moment om te genieten van elkaar, lekker eten en een mooie omgeving. Vaar daarom op eerste paasdag mee met een rondvaart over het Naardermeer. De tocht duurt twee uur en is gecombineerd met een mooie wandeling. Eindbestemming is Gasterij Stadzigt waar een heerlijke, ambachtelijk bereide paasbrunch klaar staat!

31 maart en 1 april 2013
Toegangsprijzen: € 47,50 voor volwassenen en kinderen. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting.

5. Eieren zoeken op Paaseiland

Vaar mee naar Paaseiland en ga op zoek naar echte eieren! Op belevingseiland De Geitenkamp liggen tijdens paasweekend allerlei verschillende vogeleieren verstopt. Wie weet van welke vogel, welk ei is? En wie weet vind je ook de chocolade-eieren, om even van te snoepen onderweg. Op eerste en tweede paasdag vaart de boot op drie verschillende tijdstippen naar het eiland. Schrijf je in en vaar mee!

31 maart en 1 april 2013
Toegangsprijs: € 9,- voor volwassenen en voor kinderen. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting.

Nog meer leuke tips voor Pasen!

Laatst gewijzigd: 2016-03-21 14:10:40 · Gepubliceerd: 11 maart 2013 - 9027