"Vlinders zijn net fladderende orchideeën"

Orchideeënhoeve opent begin april nieuwe vlindertuin

De Orchideeënhoeve Nieuws door

archief oud artikel 21 maart 2008 Luttelgeest, Flevoland Duizenden kleurrijke vlinders vliegen vanaf begin april rond in de Vlinder Vallei, de nieuwe vlindertuin van de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. "Vlinders zijn net fladderende orchideeën."

Met de nieuwe vlindertuin gaatt een wens van de oprichter in vervulling. De oprichter van de Orchideeënhoeve fantaseerde altijd al over een tuin met vlinders, schrijven de huidige eigenaars, de zonen van oprichter Maarssen, in een persbericht.  Op 4 april wordt de 1500 vierkante meter tuin met tropische vlinders geopend door Ed Nijpels, commissaris van de koningin in Friesland. Een dag later kan ook het publiek naar binnen.

Logisch

De Vlinder Vallei is de grootste vlindertuin van Nederland, op de voet gevolgd door Vlindertuin de Berkenhof.

"Orchideeën zijn net stilzittende vlinders en vlinders zijn net fladderende orchideeën."
In de Vlinder Vallei fladderen duizenden kleurrijke vlinders rond langs steile rotswanden, bloeiende planten en kabbelende beekjes. Volgens Thomas Maarssen past de vlindertuin goed bij de Orchideeënhoeve, een tentoonstelling van bijzondere tropische planten. Hij noemt het 'een logische stap': "Orchideeën zijn net stilzittende vlinders en vlinders zijn net fladderende orchideeën."

Costa Rica

Speciaal voor de vlindertuin importeert De Orchideeënhoeve de vlinders als poppen uit het buitenland. Zeventig procent van de poppen wordt vanuit Costa Rica naar Nederland gevlogen. Het overige deel van fleurige vlinders is afkomstig van een Britse vlinderkweker die exemplaren uit Afrika, de Filipijnen, Thailand en Maleisië kweekt. Bijna wekelijks komt een nieuwe lading poppen aan in Luttelgeest. Een medewerker laat de verse vlinders daarna los in de Vlinder Vallei.

Uitzicht

Wie wil, kan ook trouwen tussen de vrolijk gekleurde fladderaars. In een speciale trouwkapel met uitzicht over de bloeiende vallei kan een ambtenaar van de burgelijke stand de huwelijken sluiten. Het eerste stelletje heeft zich inmiddels gemeld en trouwt op vrijdag 11 april.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-21 12:14:49 - 10878