Kind valt uit attractie Bobbejaanland

Zevenjarig kind viel zaterdag uit waterattractie Bobby Drop

Bobejaanland Nieuws door

archief oud artikel 24 maart 2008 Lichtaard Een zevenjarig kind is afgelopen zaterdag uit een waterattractie in Bobbejaanland gevallen. Het kind ging ondanks de waarschuwingsborden en aanwijzingen van personeelsleden in de raft van Bobby Drop staan. Toen een andere raft tegen het bootje aanbotste, belandde het kind op de baan.

De operator van de Bobby Drop sprong in het water en legde het kind weer op de raft. Het kind is kort daarop bij de EHBO gebracht. Bronnen binnen Bobbejaanland meldden dit aan de website loopings.nl.
De Bobby Drop is een dertien meter hoge wildwaterbaan. De baan werd na het ongeval niet gesloten. "We brachten hem meteen naar de dienst EHBO, droogden en verwarmden het kind en stopten zijn kleren en schoenen in een droogtrommel. Een kwartier later kon de jongen terug mee met zijn moeder. Hij zal wel een beetje kou gehad hebben, maar van onderkoeling was geen sprake", verklaart directeur Rasschaert achteraf.

"Bobbejaanland lijkt het nieuwe seizoen met een valse start te beginnen", meldt loopings.nl: "Eerder op de dag verloor de Bob Express tijdens een ritje drie wielen en kinderattractie Oki Doki moest rond het middaguur noodgedwongen sluiten, omdat de remmen van de achtbaan het begaven. Ook thrillride Fly Away was lange tijd gesloten vanwege een technische storing." Directeur Rudi Rasschaert nuanceert het verhaal van Loopings.nl: "De Oki Doki is even stilgelegd omdat we door het koude weer de remmen opnieuw moesten afstellen. Bij de Bob Express waren de omhulsels van drie wielen voor een deel losgekomen - dat levert geen enkel gevaar op - niet de wielen zelf.".

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 maart 2008 - 4065