1

Weg dit weekend

De uitstapjes van dit weekend op een rij

Redactioneel door

archief oud artikel 28 maart 2008 Na het koude en natte paasweekend, krijgen we nâg een nat en guur weekend. Niet de beste tijd voor dierentuinen en fietsroutes. Gelukkig zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Ga bijvoorbeeld naar de Lentebeurs of naar één van de galeries die meedoen aan de Kunst3Daagse.

Lentebeurs in Maastricht

Wie toch alvast in de lentesfeer wil komen, kan zondag naar MECC in Maastricht komen. Dan gaat daar de jaarlijkse Lentebeurs van start. Deze duurt tot 6 april. De beurs is vooral op vrouwen gericht en laat onder meer de nieuwste voorjaarsmode zien. Ook zijn er allerlei hapjes en lekkere recepten. Tickets kosten € 9,50 en kunnen met korting online worden besteld.

Tentoonstellingen

Deze tentoonstellingen zijn dit weekend of volgend weekend voor het laatst te zien:
  • In Museumpark Orientalis is tot en met zondag de tentoonstelling Silentium te zien. De fotoserie 'Kloosterlingen' van Annie van Gemert is het belangrijkste onderdeel van de tentoonstelling.
  • Een paraplubak van een uitgeholde olifantenpoot, een jurk van veren en een hobbelpaard met een ponyhuid er over. Het Historisch Museum in Rotterdam laat sinds 4 oktober (dierendag) de tentoonstelling 'Bloedmooi' zien. De expositie gaat over de dubieuze relatie tussen mensen en dieren en is tot 30 maart te zien.
  • Het Historisch Museum Rotterdam heeft nog een tentoonstelling die dit weekend voor het laatst te zien is. De tentoonstelling 'Hoezo waardeloos!' is te zien in De Dubbele Palmboom (deel van het HMR) en is gratis te bezoeken voor kinderen tot zeventien jaar.
  • Pablo Picasso is zonder twijfel één van de bekendste en invloedrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Het Gemeentemuseum in Den Haag toont tot 30 maart 2008 'Picasso in Den Haag', een overzichtstentoonstelling over het leven en werk van de Spaanse kunstenaar.
  • Het Groninger Museum heeft tot 6 april een tentoonstelling over Russische sprookjes, volksverhalen en legenden. Blikvangers zijn de schilderijen en illustraties die negentiende-eeuwse Russische kunstenaars over de sprookjes maakten.

Kunst3Daagse

Van vrijdag tot en met zondag wordt door heel Nederland de Kunst3Daagse gehouden. Het evenement is georganiseerd om mensen galeries in te krijgen en hen te laten zien dat het kopen van kunstwerken niet per se iets is voor 'hogere klassen'. Bij Pulchri Studio in Den Haag staan bijvoorbeeld chique gedekte tafels met komisch eetgerei en merkwaardig servies. Zo zijn er nog meer galeries die meedoen. Een overzicht van alle activiteiten en meewerkende galeries is te zien op kunst3daagse.nl (klik op 'agenda').

Workshop koeien tekenen in Twente

De Twentse Boerin organiseert zaterdag om 9.30 uur een workshop koeien tekenen. Hoe gaat dat dan? Tinke en Sylvia van 3 gratiën laten dat zien, terwijl een aantal koeien model staat. Tussen de middag verzorgt de Twentse Boerin voor een pannekoekenlunch. Het hele dagje uit kost € 50,- per persoon; dat is inclusief lunch.

Eekhoornexcrusie

Als het weer het toelaat, is de eekhoornexcursie zeker een aanrader. Op Landgoed Leyduin is een aantal nesten met eekhoorns. De excursie wordt georganiseerd door Landschap Noord-Holland en start bij informatiecentrum Kakelye. Met een beetje geluk laten de eekhoorns zich zien. In ieder geval zijn er veel volgesoorte te zien, zoals boomklevers en bonte spechten. De excursie start om 9.30 uur op zaterdag 29 maart. Inschrijven kan via 0251-362762 en kost € 3,50.

Vertelbrunch in Zuiderzee Museum

Vorig weekend konden er nog paaseieren worden gezocht in het Zuiderzee Museum in Enkhuizen; dit weekend is er een vertelbrunch. De brunch duurt van 11.00 uur tot ongeveer 15.00 uur en kost € 39,95 (kinderen tot twaalf jaar voor € 27,50). Voor dat geld krijgen bezoekers een leuke familievoorstelling te zien, terwijl er ook gegeten en gedronken kan worden. Het verhaal van 'De walvis' wordt verteld. Het verhaal sluit goed aan bij de tentoonstelling 'de walvis' die tot zondag in het Zuiderzee Museum gehouden wordt. Deze tentoonstelling is uiteraard ook te zien met hetzelfde kaartje. Reserveren kan via e-mail. Meer informatie op zuiderzeemuseum.nl.

Postzegels kijken in Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum toont zaterdag en zondag voor het eerst zijn postzegelverzameling. De Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen toont, in verband met zijn honderdjarig bestaan, de postzegeltentoonstelling 'Filatelie Centraal'. Op alle postzegels staan treinen; hoe kan het ook anders.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 maart 2008 - 1972

Dit past bij 'Weg dit weekend'